Egyszerűen – valóban szokásomhoz híven – nem tudom, hová tettem a jegyzetemet, pedig ott fehéren-feketén leírtam, mi volt, amikor buszra akartunk szállni, hogy megnézzük közelebbről a Burdzs al-Arabot (Arabok Tornyát). Ne izguljatok, sikerrel jártunk, de mire oda értünk, a nap is lenyugvó-félben volt.

Semmi nem tudta jó kedvemet megtorpedózni. Még az a tény sem, hogy a világ első, hétcsillagos szállodáját – mely Dubaj egyik jelképének számít – egy hatalmas nagy építkezés kellős közepén találtuk. Tényleg hasonlít egy hatalmas vitorlás hajóra:

 

Oda nem vitt sem a villámgyors metró, sem a sebes villamos, csak busz.

  • A térkép szerint itt kell valahol lenni annak az átkozott megállónak -, biztattuk egymást Danival és Lacival, ám a buszmegálló sehol. Már több járókelőt megkérdezett hol Dani, hol pedig én, ám még mindig fogalmunk sem volt, mi a pálya. Jó, negyven perc gyaloglás után gyakorlatilag visszakanyarodtunk oda, ahonnan elindultunk, csak a másik oldalon, mire nagy nehezen sikerült nyomára akadnunk a buszmegállónak.

Ám ha víz közelébe kerülök, minden értelmet nyer. Az alábbi videóból is szerintem kiderül ez:

 

Ne is mondjam, a buszok igen ritkán közlekednek. Bezzeg Londonban minden bokornál buszmegálló, és a buszmegállóból több busz, több irányba megy. Ott nincs ilyen probléma. És figyelemre méltó volt az is, hogy a kártyánkkal nemcsak a buszra szállásnál kell “becsekkolni”, hanem a leszállásnál is. Ha nem teszed, akkor bünti pénzt vonnak le. Hoppá, hoppá! Nem úgy, mint Londonban vagy Las Vegasban. Ott a felszállásnál a masinához érinted a kártyádat, aztán csá!

Igen, mindig tanul az ember.

 

Dubajról megírt blogok:

1. (De kérem, én nem tudok ukrán nyelven!)

2. (Oxigénhez jutni “Félrelépésre” nincs lehetőség!)

3. (“Félrelépésre” nincs lehetőség!)

4. (Dubaj a daruk országa (is)

5. (Bollywood parks – látványban gazdag)

6.  (“Anya, ott van az octopus”)

7. (Global Village, ez egy csúcs élmény!)

8. (“A pénznek szaga van“)

9. (Sivatagi tevegelés)

 

marasimo@gmail.com

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted

INSTAGRAM: simonmara54