A beköszöntő képen bemutatom legújabb barátomat, egy afrikai madarat. Persze, lehet, hogy nem is afrikai. Ezt is nyomozzátok ki. Imádtam. Az appartman ablakából szemeztem ezzel a hosszú csőrű madárral. Igen barátságosnak bizonyult. Csak tudnám, hogy mivel táplálkoznak ezek a kis toll-csodák?

A kis unokámmal vagyok a vidón. (Ekkor még alig ébredtem fel, még nem is hoztam rendbe magamat.)

A repülőtérről rögtön Kriszta nővéréhez mentünk autóval. Ők nem a belvárosban laknak.

A sofőr Kriszta édesapja volt. Ő már több évtizede él itt, Dubajban. Ettől ő még nem lesz dubaji állampolgár  – hiszen ő filippino -, amelynek főleg anyagi vonzata lenne igen érdekfeszítő számára.

Grace, Kriszta nővére egy dubaji muszlim férfihoz ment feleségül. (Erről már meséltem valamelyik blogomban, utána nézhettek.) Már pár éve elváltak hét évi házasság után.

Addig-addig mondogatta, hogy el akar válni, míg a férfi benyújtotta a válóperi keresetet. (Na, igen, mint nő nem kezdeményezheti törényesen a válást.) Így ő egyedül neveli a most már hét éves Aboodyt. Nem bírta a férfi állandó nő ügyeit, amelyek egyébként ebben az országban tökéletesen törvényesek.

Lakópark, ahol a nővér lakik:

Tehát ahogy az autóval szép lassan elhagyjuk a belvárosi területeket, a növények ugyanolyan mértékben elfogynak.

A lakótelepen rég elfelejtettek fákat, bokrokat, virágokat ültetni. Igaz, itt nemcsak arról van szó, hogy telepíteni kell növényeket, de állandóan ápolni is kell azokat, mert a nagy szárazság még a nagy eső-nélkülöző növények sorait is megritkítja. Viszont láttam kis erkélyeken növényeket zöldelni. Ezt kellene lekopírozni minden családnak, hogy egy kis oxigént “termeljenek” maguknak.

Nem nyitják ki az ablakot éjszakára, mert a homok bármikor be tud tolakodni a szúnyoghálón keresztül is. Ventillátor pörög körbe-körbe. Azt gondolják, hogy akkor több oxigén lesz, ha a meglevő, oxigén-hiányos levegőt mozgatják? Érezni az ott settenkedő homok erejét, mely bármikor feltámadhat, és emberre, állatra veszélyes lehet, akár egy vicsorgó fenevad.

Rövid kis szösszeneteimmel időről időre feltűnök blogomon. Nem felejtelek el benneteket! Olyan Isten nincs!

 

Dubajról megírt blogok:

2. (Oxigénhez jutni mindenkinek joga van)

3.  (“Félrelépésre” nincs lehetőség!)

marasimo@gmail.com

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted INSTAGRAM: simonmara54