Dubaj (7.) Global Village, ez egy csúcs élmény!

 

Kora délutántól hajnal 1-ig a programokból ki sem látszunk. Minden egyes ország „háza táján” tetten érhetünk hazai zenét, táncos mutatványokat, látványosságot, arra az országra jellemző ételeket. (Továbbra is érvényes: ha a fotókra ráklikkelsz, felnagyítva élvezheted azokat.)

 

Este 9 után annyira besűrűsödik a hatalmas tér, és az építmények minden négyzetmétere tele lesz emberrel. Pedig délután 5 óra körül csak morogtam magamban, hogy „nem nagy kunszt”, amely zúgolódás persze pár órával később már okafogyottá vált.

Természetesen, mint mindenütt, itt is a pénzedre utaznak. Gyönyörű termékeket – ékszereket, dísztárgyak garmadát – lehet látni az afrikai, az indiai és hadd ne soroljam, mindegyik ország kicsiny területén.

 

Láttam olyan burkába öltözött hölgyet, aki gurulós bevásárló táskával ment – amivel piacozni szoktak itthon a nők – ebbe a központba. El tudom képzelni, hogy mennyi pénzzel érkezett, ha egy egész táskát görgetett maga mellett.

Hatalmas meglepetést jelentett, amikor az indiaiaknál „jártam vendégségben”. Egy szabadtéri színpadon különböző táncosok – gyerekek és felnőttek – modern és hagyományos táncokat jártak.

Számomra, mivel annyira szeretem a zenét és a táncot, felejthetetlen élményt jelentett. Öröm volt nézni, ahogy a nézők is eggyé váltak a táncosokkal, élvezték a zenét, és ennek hangot is adtak, mint ahogy én sem hasonlítottam egy darab, élettelen fához.

Elég sok videót készítettünk, de azokból csak párat adhatok közre, mert a jóból is megárt a sok. Befejezésül egy kellemesen bizsergető videót ajánlok a figyelmetekbe:

 

 

 

Dubajról megírt blogok:1. (De kérem, én nem tudok ukrán nyelven!)2. (Oxigénhez jutni „Félrelépésre” nincs lehetőség!)3. („Félrelépésre” nincs lehetőség!) 4. (Dubaj a daruk országa (is) 5. (Bollywood parks – látványban gazdag)

6.  („Anya, ott van az octopus”)

7. (Global Village, ez egy csúcs élmény!)

8. („A pénznek szaga van„)

9. (Sivatagi tevegelés)

10. (Egyszerű buszozás is tartogathat meglepetést!)

11. (Miracle Garden, avagy a nagy macska árnyékában)

12. (Vacsora a hajón /Dhow Dinner Cruise)

13. Két földrész találkozása /Two continents meet/

14. (Mall Bevásárló központ – majd ha a saját szememmel látom…)

15. (Szóval, mi is volt, hogy is volt?)

 

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

 

 

 

 

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük