Dubaj (14.) Mall Bevásárló központ – majd ha a saját szememmel látom…


 

Én az ős kétkedők közé tartozom, tehát hiába mondják mások, hogy az a valami milyen hatalmas meg milyen szép, előbb a saját szememmel akarom látni. (Persze így átadom a staféta botot nektek. Kételkedjetek az én megállapításaimban.)

Amikor kiszálltunk Kriszta, Dani, Laci, a kis Eki (persze őt az édesanyja vitte) és én a gyorsan suhanó metróból, sokat kígyóztunk, gyalogoltunk, nézelődtünk, mire az áruház területére értünk. (Persze az is lehet, hogy így, egy hónap távlatában gondolom csak így.)

Gyönyörű bevásárló központokban jártam a világ különböző pontjain – nem mintha ez valami nagy erény lenne részemről -, ám a Dubai Mall Store, méretét és milyenségét illetően, a leghatalmasabbak közé tartozik a világon, egészen pontosan az 5. helyen áll 1,1 millió négyzetméterével.

 

Ez pedig azt jelenti, hogy képtelenség bejárni – de minek is? Felmész – mondjuk – a harmadik emeletre, lenézel, szétnézel, benézel erre-arra… Ekkor úgy érzed, zsong a fejed, és keresztbe állnak a szemeid, a lábaid pedig elgyengülnek.

Megnézed az óriási akváriumot, ahol sok ember áll és álmélkodik, olyan, mintha te magad is egy nagy akváriumban lennél, csak ez az ember akvárium annyira hangos! 

Persze kívülről nézed meg, mert ha bemész, fizetsz, mint a katonatiszt, és akkor is azt látod, amit egyébként ingyen látnál. Ám ne vesszünk el a részletekben, elég, ha egyik ámulatból a másikba esünk, egészen addig, amíg az este leszálltával újabb izgalomhullám szele csap meg bennünket.

„A Dubai Mall a Burj Khalifa komplexum részét képzi, a legmagasabb mesterséges szerkezet, amit valaha építettek. Teljes alapterületét tekintve, mely több, mint 1.1 millió négyzetméter (ez megegyezik 50 futballpálya területével), a Dubai Mall lenne a legnagyobb bevásárlóközpont a világon; ha csak a bérelhető alapterületet vesszük figyelembe, akkor körülbelül akkora, mint a West Edmonton Mall. A bevásárlóközpontban található több, mint 1200 üzlet, beleértve a világ legnagyobb édességboltját, egy jégpálya, egy SEGA játékcentrum (3D-s bowling játék), egy 5 csillagos luxusszálloda, 22 mozi, valamint 120 étterem és kávézó. Plusz a bevásárlóközpontban van az egyik legnagyobb akvárium a világon.”

Még a kis Eki is felvillanyozódott, amikor kitódultunk azzal a sok emberrel a nagy kiterjedésű, mesterséges tóhoz. És mivel tudtam, hogy hatalmas attrakció következik, mindenféleképpen „lövő” állapotba akartam kerülni, ám minden talpalatnyi helyen emberek álltak. Végül is egy lámpaoszlopba kapaszkodva egyensúlyoztam, miközben a videót készítettem. Ennek következtében persze beremegett a mobilom, de így is élvezetes videót készítettem, legalább is számomra:

 

Egy kis csemege:


Remélem, a jó idő beálltával én is levegőt kapok. És nemsokára az utolsó blogomat is átnyújthatom nektek Dubajjal kapcsolatban.

 

Dubajról megírt blogok:

1. (De kérem, én nem tudok ukrán nyelven!)

2. (Oxigénhez jutni „Félrelépésre” nincs lehetőség!)

3. („Félrelépésre” nincs lehetőség!)

4. (Dubaj a daruk országa (is)

5. (Bollywood parks – látványban gazdag)

6.  („Anya, ott van az octopus”)

7. (Global Village, ez egy csúcs élmény!)

8. („A pénznek szaga van„)

9. (Sivatagi tevegelés)

10. (Egyszerű buszozás is tartogathat meglepetést!)

11. (Miracle Garden, avagy a nagy macska árnyékában)

12. (Vacsora a hajón /Dhow Dinner Cruise)

13. Két földrész találkozása /Two continents meet/

14. (Mall Bevásárló központ – majd ha a saját szememmel látom…)

15. (Szóval, mi is volt, hogy is volt?)

 

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted

 

 


 

 

Cikkajánló

25 thoughts on “Dubaj (14.) Mall Bevásárló központ – majd ha a saját szememmel látom…

  1. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great. I do not know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

  2. I’ve been absent for a while, but now I remember why I used to love this web site. Thanks, I?¦ll try and check back more often. How frequently you update your website?

  3. I have read several good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I surprise how much effort you put to make such a fantastic informative site.

  4. Very interesting info !Perfect just what I was looking for! „Love endures only when the lovers love many things together and not merely each other.” by Walter Lippmann.

  5. I have not checked in here for a while as I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I?¦ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

  6. I loved as much as you will receive carried
    out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish.
    nonetheless, you command get got an edginess over that you wish be delivering the following.
    unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

    1. I’m just a writer, so unfortunately I don’t know what exactly you mean.

  7. Can I simply say what a aid to seek out someone who truly knows what theyre talking about on the internet. You definitely know find out how to bring a difficulty to mild and make it important. Extra folks need to read this and perceive this facet of the story. I cant believe youre no more popular since you positively have the gift.

  8. fantastic post, very informative. I wonder why the other experts of this sector do not notice this. You must continue your writing. I’m sure, you have a huge readers’ base already!

  9. Hello! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok. I’m definitely enjoying your blog and look forward to new posts.

    1. I don’t use Twitter because I’m unable to share my blogs there. So useless to me.

  10. Good day! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one? Thanks a lot!

  11. Once I initially commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now every time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any method you possibly can remove me from that service? Thanks!

    1. You can unsubscribe so you won’t receive unnecessary email feedback.
      Best regards: Mara Simon

  12. I know this web page gives quality dependent content and extra data, is there any other site
    which presents these kinds of information in quality?

  13. I am not certain where you are getting your information, but good topic. I needs to spend a while finding out much more or figuring out more. Thanks for wonderful info I was on the lookout for this info for my mission.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük