Ganoderma-Életelixír (10.) Placebo hatás avagy a vérnyomásmérőt is meghülyítette a ganoderma

Ha valaki teljes életet élhet, semmi sem drága – elhihetitek, mivel ezt én átéltem. Mit ér a pénz egészség nélkül? Tegnap a buszon találkoztam egy 18 éves lánnyal, és amikor elmondtam, hogy mivel foglalkozom, megkérdeztem, mi tetszett az elhangzott információkból? Az üzleti rész vagy az egészség, esetleg mind a kettő? Ezt válaszolta: „az egészség, mert annál fontosabb nincs a világon”!

Amikor ajánlom az Organo Gold termékeit boldog-boldogtalannak, ismerősnek, ismeretlennek, hogy tapasztalja meg a ganoderma jótékony hatásait, az esetek többségében az ellenvetés ez: drága. Annál is furább azonban, hogy nem csak azok állítják ezt, akik megélhetési problémákkal küszködnek, hanem azok is, akik jó anyagi háttérrel rendelkeznek. Ilyenkor mindig felötlik bennem a kérdés: mihez viszonyítva drága? Az életnél drágább nincs a világon, az minden pénzt megér. Vajon mit ér az a megspórolt pénz, amit „szuper-pempő”, azaz Organo Gold termékekre költene, de nem teszi, ha közben lábai rogyadoznak, állandóan húzza az ágy, mert nem érzi jól magát, az allergiától időről időre szenved, mint a kutya, nem tud apró örömöknek sem örülni, hasonlatos a saját öreganyjára.

Istenem, ez alatt a közel egy év alatt hány ilyen, épphogy lézengő emberrel találkoztam, aki jószerivel csak a saját énjének valami groteszk karikatúrája, bár pénze lenne, de ilyen, „akármi placebora” nem költ. Legalábbis ő így gondolja. „Ő már befejezte. Nem kísérletezik.”  (Ezt a”placebo” szót egyik barátnőmtől vettem kölcsön.) Ha a saját tudástárjához ragaszkodik továbbra is, akkor milyen nagyszerű: nem szórta el pénzét holmi felesleges dologra. Igaz, vitaminokra rendszeresen költ. Mint ahogy én sem sajnáltam még tavaly a különböző étrend-kiegészítőkre – amíg nem tudtam meg, hogy mire is képes ez a császári, harcos gomba!

Szóval, maradjunk az eredeti témánknál: mihez képest drágák az Organo Gold termékek? Azokhoz a termékekhez képest pld., amelyekre szintén ganoderma van ráírva, viszont a hatásuk – enyhén szólva is – megkérdőjelezendőek, biztos nem drágák. Ilyet tapasztaltam meg saját magam is pár héttel ezelőtt. Este nyolc körül ittam meg egy ismerősömnél egy jóval olcsóbb kávét, melynek ízével egyébként semmi problémám nem volt. A kis tasakra rá volt írva: ganoderma. Ám a hatása csapnivaló volt. Este tizenegy óra körül már ájuldoztam a fáradtságtól, vezetés közben, haza felé majd elaludtam a volán mellett. Míg az Organo Gold bármelyik kitünő kávéjával még éjfél körül is jó a koncentráló képességem, és mégis jól tudok aludni. Tehát ha tudom, hogy valójában az olcsóbb a drágább, akkor tényleg a kevésbé hatékonyat választom csak azért, mert érte kevesebbet kell kiadnom?

Mi értelme azonban az olcsóbbnak, ha csak szemfényvesztés – a hatékonyságát illetően -, és hiába várom, hogy a betegségem jeleivel ne kelljen szembesülnöm minden áldott nap.

Nem! Itt nemcsak arról van szó, hogy milyen hatásfokkal dolgoznak az egyes termékek, de nem tudom, hogy mit viszek be a kisebb ár-fekvésű termékkel. Pontosítok: gőzöm sincs semmiről. Hiába mentem fel a netre, hogy ellenőrizzem azt a másik terméket, semmit nem tudtam meg. Így ahogy mondom: semmit. Viszont a gyomrom nem szeméttelep. Sokan nem veszik tudomásul: nagyon is figyelnünk kell a minőségre, nem mindegy, mit öntünk magunkba… Azok szólják le a számukra ismeretlen termékeket, amelyeket nem is próbáltak ki, akik nem is tanulmányozták, bár véleményük van. A többség tudja egészen biztosan: amiről beszélek, az tuti placebo.

Tudom, hogy nem vívom ki sokatok elismerését, nem is lehet célom, mert akkor állandóan csak meggöbbedt háttal kellene közlekednem, és bólogatnom a sok sületlenségre, amit szajkóztok egymásnak. Erre soha nem voltam alkalmas, eztán sem leszek, ám elmesélem férjem történetét, aki szintén a nép egyik gyermeke, aki kimondottan ellenségesen reagált az én újításomra. Minden voltam közel egy évvel ezelőtt, csak szép nem. Tavaly karácsony előtt pár nappal az én erélyes unszolásomra el kezdte fogyasztani az Organo Gold kávét, teát, speckó energiaitalt – amely alakformázó is -, valamint a ganoderma kapszulákat.

Szegénynek sok nyüge-baja volt a prosztatájával, a testrészein különböző pontokon jelentkező kitartó és el nem múló fájdalmakkal. Ahogy teltek a hónapok, a fájdalmak búcsút mondtak, a pisilésével is egyre kevésbé volt problémája, és már jóval kevesebbet gyötört engemet, mert ő nem érezte jól magát a bőrében.

Én tavaly év második felében egyfolytában rosszul éreztem magamat, egy kicsi energiával sem rendelkeztem, csoda, hogy élni még volt erőm. – Ezt a múlt héten elmondtam Lacinak, igaz, már máskor is jeleztem, de nem figyelt oda.

  • Te nem is mondtad, hogy mennyire rosszul voltál tavaly -, figyelt fel az én párom. Tehát egy év kellett neki, hogy a probléma eljusson a tudatához. Egy év. Nem semmi!
  • Ember! Nem vetted észre, hogy ha nekem valami problémám akad, akkor nem készítelek ki azzal a jelszóval: legalább akkor te is szenvedsz? Miért tudósítottalak volna, hogy csak kúszok-mászok, semmi energiám, ha te úgy sem tudsz segíteni? Miért akasztottam volna az én problémámat a nyakadba, ha csak nyomasztottalak volna? Viszont te az összes energiámat leszeded, ha neked bármi testi nyomorod van.

A placebo hatás az ő esetében röhejesnek tűnne, hiszen nem hitt az egészben. Már több hónapja fogyasztottuk a termékeket, mikor javasoltam, hogy hagyja el a vérnyom-csökkentő gyógyszerét, hiszen a gomba kiegyensúlyozza a magas vagy alacsony értékeket. Két hétig birta, és amint várható volt, nem tagadta meg magát:

  • Nekem muszáj szednem megint a gyógyszert, mert rosszul érzem magam. Még végül a guta üt meg.
  • Nem gond! -, mondtam bánatosan. Majd újból el kezdte szedni a gyógyszerét. Közben el kezdett rendszeresen 20-30 kilométereket „lezavarni” kerékpáron, és amikor haza jön, mindig megnézi a vérnyomását.
  • Igazán nem értem -, mondja Laci -, mostanában, ha leszállok a kerékpárról, mindig igen alacsony a vérnyomásom, 110 körül van, és szédülgök.
  • Csodálkozol? -, csodálkoztam rá férjemre. – A ganoderma leviszi a vérnyomásodat, szabályozza, te pluszban a gyógyszerrel szintén leviszed. Már hová a csudába akarod levinni?

És most már ő jutott arra az elhatározásra saját magától, hogy abbahagyja a gyógyszer szedését. Lényeges dolog: ő határozta el, nem az én unszolásomra. Okos ember az én férjem. Ha mindez a placebo hatás miatt volt, akkor megeszem a kalapom. Bármelyiket. Akár ezt itt, ni!

 

Akármennyire furcsa, de ez az 1. része ennek a sorozatnak:
Simonék félrebeszélnek 87. (Egy ősi titok, avagy minek dőltem be megint?)
                                        2. (Már megint olyan kis nyanya vagy!)
                                        3. (Gyanúsan jó ez a kávé!)
                                        4. (Nem hiszek az „ilyenekben”!)
                                        5. (Nekem csak egyetlen bátyám van!)
                                        6. (Mi legyen a csemeténk, ha felnő? „Csak nem piramisról van                                                                                                                                               szó?”
                                        7. (Super Sutarday Kecskeméten!)
                                        8. (Ajándékba kapott hónapok)
                                        9. (Krakkópuszta – ahol az Organo Goldosok is feltöltekeztek!)

 

A Simonék félrebeszélnek sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy a KATEGÓRIÁBAN nézzenek körül: https://simonmara.com/category/simonek-felrebeszelnek/

habos felső plusz kalap

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

 

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük