Ganoderma-életelixír (6.) Mi legyen a csemeténk, ha felnő? „Csak nem piramisról van szó?”

Mottó: Tudom, hogy nem vagyunk egyformák, de azért még használhatjuk az agyunkat gondolkodásra!

Egy kedves nő ismerősömmel beszélgetve kezdett megint felgomolyogni bennem az alábbi téma. A szóban forgó, kb 40 éves, három gyermekes Zsuzsa problematikája – akinek az egész élete a gyermekeinek a pátyolgatásáról szólt, ill. napjainkban is rendületlenül e téma kapja a fő helyet – vajon mi lesz gyermekeivel, ha belépnek a  felnőttek világába? Milyen irányba terelgesse őket, hogy boldogulhassanak? A legnagyobbik most tölti be a 16. évét.

Ez egy óriási felelősség, ám – ahogy mondja Zsuzsa -, a gyermekek nem szoktak vagy csak nagyon ritkán figyelnek a szüleikre. Hamarabb másolják le osztálytarsuk hülyeségeit, minthogy rájuk hallgatnának. És ekkor tapasztalják meg az 1. alaptörvényt: saját hibánkból tanulunk a legtöbbet. (he-he-he)

Sokan a Network Marketinget az ördög művének tulajdonítják, miközben külföldi egyetemeken tanítják. Vajon miért? Egyes országokban már rég kivívta az őt megillető helyét a pénzkereseti lehetőségek között. Sokan a hagyományos munkákra szavaznak, mert abban nőttek fel, azt látták maguk körül.

Egyesek „nagyon bölcsen” piramishoz hasonlítják a Network Marketinget. Egyébként ez az egyik kedvencem. Nem tűnik fel, hogy a hagyományos vállalati struktúra egy igazi, belevaló piramis, amelynek a talapzatán dolgoznak a jobbára rosszul fizetett rabszolgák. Ahogy megyünk felfelé a rangsorban, egyre kevesebb a pozíció, egyre jobban eldurvul a belharc: felfelé nyalunk, lefelé tapasunk. És ez a forma homályosítja el az átlag ember agyát: jó álláshoz akar jutni, ahol egész életében mások álmait valósítja meg, nyugdíjas korában pedig az amúgy sem nagy fizetésének csak töredékét kapja, amikor igazából több pénzre lenne szüksége.

 

Nem lehet célom, hogy a Network Marketing összes rezdülését itt levezessem, de tény, van egy-két előnye. Csak egy példa a sok közül: a részvevők mindegyike tulajdonosi szemlélettel rendelkezik – ez már egy magasabb foka a  munkának, ami azt jelenti, hogy a legtöbbet akarják kihozni magukból. (Egyébként erről álmodnak a különböző vállalkozások vezetői, csak egy kis apróságot felejtenek el: nem fizetik meg a minőséget.)

A Network Marketingben a vezetők segítenek az újonnan belépőknek – még akkor is, ha soha életükben nem voltak segítőkészek -, hiszen ez a jól felfogott érdeke mindegyik szereplőnek. A hagyományos munkahelyeken viszont szigorúan egymást tapossák, fúrják, bemószerólják az emberek. (És még ők kérdezik tele kétkedéssel hangjukban: „csak nem piramis?”)

Hihetetlen érdekes, hogy nincs felvételi vizsga, bárki elkezdheti. Ezt a munkát mindenki gyakorolhatja, akár egy háziasszony is, aki nem akar egész életére kiszolgáltatott lenni urának, aki mint egy felsőbb hatóság megmondja neki a frankót. (Nem beszélve arról, ha ideje korán meghal a férfi, és a nő bevétel nélkül marad…)

Viszont az, hogy boldog-boldogtalan belekontárkodhat ebbe, a másolódáson alapuló munkafolyamatba, van egy nagy hátulütője: sokan nem értik a lényeget. Nem éreznek rá, hogy bizony tanulniuk kell a szakmát mély alázattal, és csak hónapok elteltével  – miután az információk, előadások, könyvek, beszélgetések, webinarok szélesítik látókörüket – kezdik összerakni a magyar Rubic kockát network módra.

Való ez a munka családosnak, egyedülállónak, fiatalnak és természetesen az idősebb korosztálynak is. Nincs korhatár! Egyedüli behatárolódást a korlátolt gondolkodás okozza. Amikor azt hiszik sokan, hogy majd ők megmutatják, mitől döglik a légy, ám rossz falhoz támasztják a létrájukat. És amikor végre – szinte  a belerokkanás határát súrolva – feljutnak a kerítés tetejére, akkor döbbennek rá, hogy még midig csak a börtön udvarra jutottak el.

Vajon tényleg olyan munkát kell gyermekünknek ajánlani és csak azokat, amelyek által örökös mókuskerékben élhet felnövekvő csemeténk, ahol egyébként is hatalmas a tolongás, ahol a kicsit gyengébbet eltapossák az erősebbek? Ez az egyedüli alternatíva?

Az alábbi videóban szereplő férfinak, Sánta Ferencnek (ruby vezető) volt egy fantasztikus helyzeti előnye a többséggel szemben – olyanokkal szemben is, aki akár több dipolát is szereztek -, felismerte a LEHETŐSÉGET, amely lehetőség bárkinek szólhat.

Kérdezem én: miért kellene egész életünkben mások „kapcája” lenni csak azért, mert pénzre van szükségünk az életben-maradásért? A kapca kifejezést az összes munkára értem, ami arról szól, hogy nekem mindig ott kell lennem a munka frontján, vagy ha éppen szabin vagyok, akkor meg egyem a kefét, hogy jaj mi lesz a vállalkozásommal. Ezt biztosítós koromban éltem át, hogy tulajdonképpen már hetekkel előtte frászban voltam és előre dolgoztam, mert 10 napra szabira mentem.

Tehát most tőled kérdem, kedves Zsuzsa, vajon mit szeretnél gyermekeidnek? Egész életükben rabszolga szíjra legyenek felfűzve, fedetlen fővel, a forró napsütésben szédülögve gályázni vagy pedig a maguk urai legyenek úgy, hogy másokat segítve jutnak előre. A végcél: passzív jövedelemre tegyenek szert. Persze mondhatja bárki, hogy a nyugdíj is passzív jövedelem, amiért egész életünkben keményen dolgozunk meg, hogy aztán – jó esetben – tovább nyomorogjunk a nyugdíjas éveinkben, és fentről mondják meg, mennyiből kell kijönnünk. Zseniális!

Érdemes elolvasni például ezt a kicsi, de velős könyvet, kezdetnek nem rossz. Ha rákattintotok a könyv borítójára, el tudjátok olvasni!

 

Rengeteg jó könyv íródott már ebben a témában. Nemrég olvastam Edward Ludbrooktól az Áttörés! című könyvét. Kristálytiszta. A szerző ezt írja: „50 millió ember vesz részt a network marketinben, a világ 100 országában, 100 milliárd dollár feletti forgalommal”. Sok érdekes dolgot olvashatunk a könyvben, pld. ezt: „A Network marketing üzlet okozta izgalom abból ered, hogy lehetőség nyílik egy olyan marketinghálózat kiépítésére, amelyből a saját hálózatod forgalmazóinak különböző szintjein történő eladások után jutalékot kaphatsz.” Innen származik a másik ismert elnevezés MLM, azaz multilevel marketing.

Az Organo Gold missziója az egészség megőrzése a ganoderma gomba segítségével, amit többek között kávéba, teába, forró csokiba keverve lehet fogyasztani anélkül, hogy külön gondolnánk a ganoderma csodálatos hatására.

Ezt pedig utolsó gondolatnak hagytam meg, pedig van akkora súlya, mint az előzőek együttesen. Amennyiben bármelyik kérdésre bizonytalan a válaszod, és csak hümmögsz magadban, akkor még akad bőven feladatod a jeleneddel és jövőképeddel kapcsolatban:
  • Elégedett vagy a kereseteddel?
  • Elég szabad időd van?
  • Elégedett vagy az otthonoddal?
  • Elégedett vagy a kapcsolataiddal?
  • Elégedett vagy az anyagi biztonságoddal?
  • Elégedett vagy saját magaddal?
Befejezésül pedig: így nőjön meg az amúgy sem kis orrom, mint Pinocciónak – a fából faragott kisfiúnak -, amikor hazudott:
Akármennyire furcsa, de ez az 1. része ennek a sorozatnak:
Simonék félrebeszélnek 87. (Egy ősi titok, avagy minek dőltem be megint?)
                                        2. (Már megint olyan kis nyanya vagy!)
                                        3. (Gyanúsan jó ez a kávé!)
                                        4. (Nem hiszek az „ilyenekben”!)
                                        5. (Nekem csak egyetlen bátyám van!)
                                        6. (Mi legyen a csemeténk, ha felnő? „Csak nem piramisról van szó?”)                      

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted! 

INSTAGRAM: simonmara54

 

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük