Ganoderma-életelixír (3.) Gyanúsan jó ez a kávé!

 

 

(A beköszöntő fotó stílszerűen a piliscsabai Gomba szikla előtt készült tavaly.)

Kedves Dodó!

Bár címezhettem volna ezt a blogot Jenőnek, Marinak, Sárinak, akik már meghallgatták részben, miről is szól a fáma és akik majd csak eztán fognak nekem nemet mondani. (Azért nem árt, ha tudják: a NEM elsősorban nem a személyemnek szól, hanem az ellenzők magukat zárják ki egy olyan lehetőségből, ami szó szerint megváltoztathatná az élet stílusukat, az élet minőségüket!)

 

Kb. 7-8 évvel ezelőtt meghívott valaki egy fél napos „kávé” partira egy hotelbe – bár akkor még a parti szó kevébé volt közkedvelt. Igaz, késtem legalább 40 percet. (Lehet, hogy pont akkor mondták el a frankót egyébként…) Nem értettem, miért csillog a szemük annyira a teremben levőknek. „Talán narkóznak?” -, gondoltam magamban. Csak megvontam a vállamat az egész cécó láttán, és elégedetten haza mentem. „Ezek nem normálisak!” – szögeztem le boldogan. Semmi kétség: én viszont az ügyeletes lángész vagyok!

Sejthetitek, mennyire bánom ma már, hogy nem gyűjtöttem be akkor az összes információt a NAGY KÁVÉ bussinesről, és úgy jártam, mint az a sok száz, sok ezer ember, aki a benne levő kisördögre figyelt és figyel élete végéig, nem pedig a tökéletesen ráérző tudatalattijára.

Nem tudok elképzelni annál rosszabbat, mint amikor valaki meg van győződve arról, hogy ő „tudja”. És a tudatlansága, felszínessége sűrű ködfátyolába burkolózva elzárkózik a megoldástól, amely kirángatná a szimplán, pongyolán, tömegnyelven megfogalmazott élethelyzetéből – mely lehet, hogy élete végéig tart – a helyett, hogy végre megint merne álmodni, amelyet már rég elloptak azok a csúnya felnőttek.

Az elmúlt szombaton találkoztam egy Dodó nevezetű, igen szimpatikus férfiúval, amikor éppen Kecskemétre iparkodtam az Organo Gold egy napos „kiképzésére”, ahol csak úgy pezsgett a levegő a nagyszerű előadóktól. Egy benzinkúton kértem egy csészényi forró vizet, és egy kerek kis asztalnál elővettem a kedvenc Latte kávémat, hogy akkurátusan kinyitva belekeverjem az aranyló kávé port a vízbe.

  • Tudja, miért sokkal különb ez a kávé (amit iszom) az Ön által fogyasztott kávétól? -, fordultam a meglepett férfihoz, aki éppen feleségével kortyolta az eszpresszó kávét.
  • Nem.
  • Mert ez lugosít, nem bántja a gyomrot, a vérnyomást is békén hagyja és energetizál.
  • Kósolja meg -, tettem le az asztalukra a jó kis öblös csészémet a férfi orra  elé. Láttam, meglepte Dodót az akcióm, de végül elfogadta a lehetőséget, egy kanálnyi kávét megkóstolt.

Meg volt elégedve az ízvilággal.

Felvettük egymást a Facebook ismerőseink közé, és elkezdtem nyomulni. Nem kellett volna, mert nagy vehemenciámmal Dodót védekezésre kényszerítettem. Így már ellőttem annak a lehetőségét, hogy nyugodt körülmények között tudjuk megbeszélni a Ganoderma gomba által nyújtott lehetőségek hosszú sorát.

Fájdalomdíjul átnyújtom ezennel Dodónak ezt az igen kellemes gifet – persze sokat is kezd ezen gesztusommal -, melyben mind a színek, mind a formák, mind a nő és mind a képi megfogalmazás szívet melengető. Igaz, semmi köze a témához:

 

Dodó azt írta a messengeren: „Nekem ez egy picit túl sok misztikum és belemagyarázásnak tűnő áltudomány erről a gombáról. Lehet hogy, majd egyszer kipróbálom. És az is lehet hogy tetszeni fog. Jelenleg azonban szkeptikus vagyok ez ügyben, mert ugyanannyi semleges dolgot olvasok róla, mint pozitívumot. Ha negatívumot is olvasnék, az eltántorítana a kialakult hitemtől. De igy csupán – úgy érzem, egy 2008 óta létező cég ügyes reklámkampánya…”

(Tényleg sajnálom, hogy nincsenek negatív, vádaskodással teli írások, videók, mert akkor Dodó lehet, hogy meggondolta volna magát… Na, hadd gondolkodjak egy kicsit! Igen, szegény szomszédnőm egyelőre még nem találja lelki, testi nyugalmát, mert már több mint két éve vannak alhasi fájdalmai, melyek mélyről jövően csavarják gúsba, ha sokáig kell ülnie vagy állnia. És hiába szedi a spóra kapszulát már két hónapja, egyelőre semmi bíztató jel a hadak útján. Ha Gábor ezt olvasná, hogy valakinek – egyelőre legalább is – nem vált be a Ganoderma…)

 

Drága férjem – tudjátok, a Tibi, neeem, csak hülyéskedek, a Laci – már lassan egy hete elmondhatja, hogy egy közel egy éves állandó fájdalmától vehetett búcsút, mely reggeltől estig „bearanyozta” napjait. (Két hónapja Organo Gold termékeket fogyasztunk.) Amikor megkérdezte a körzeti orvost, hogy miért fáj neki egy bizonyos ponton az oldala, a fehér köpenyes, amúgy is szótanságra hajlamos férfi – nem méltatta válaszra. Pedig nem a fogyatkozó fecske állományról kérdezte meg a doktor véleményét.

A Ganoderma gomba viszont jött, látott, győzött!

Kedves Dodó!

Rövidítetten, de elmondom, hogy mennyiben különbözik, mennyire más azon kávéktól, amelyektől el vagy alélva, hogy a világ legjobb kávéi közé tartoznak. Tévedni emberi dolog!

Íme pár gondolat: ez a kis „spion” gomba kinyomozza, hogy szervezetünknek melyek a gyenge pontjai, és szép lassan – valakinél gyorsabban, attól függően, mennyire kóros állapotról van szó -, módszeresen rendezi a problémás területet vagy területeket.

És hogy még édesebb legyen az íz a szánkban, beszéljünk az árakról is, mert mindenki megnézi a suskát, legyen az gazdag vagy szegény! Sőt! Megfigyeltem, hogy az átlagos bevétellel rendelkezők kevésbé kapnak a szívükhöz és a pénztárcájukhoz azzal a jelszóval:

„Jajj, jajj, drága ez a kávé!”

Az Organo Gold prémium minőségű fekete kávéjából egy adag 245.- forint. Majdnem minden magyar háztartásban napi fogyótermék a kávé, ezért mindig van otthon drágább vagy olcsóbb belőle.

Nézzünk meg egy átlag példát. Vegyünk egy kicsit márkásabb kávét alapul, ami átlagos árban van és amiből 50 forintra jön ki egy adag. Ezzel az átlagos, maró hatású fekete kávéval naponta „lekezelt” szervezetünket próbáljuk feljavítani különböző vitaminokkal, étrend-kiegészítőkkel, immunerősítőkkel. Így naponta szedünk valamilyen C-vitamint, mellé valamilyen multivitamint és a téli időszakban valamilyen immunerősítő cseppet.

Vagyis kávéstól, mindenestül 150-300 forintnál járunk. Ennyi forintért ittunk egy savasító fekete kávét, amely megemeli a vérnyomást, terheli a szívet, az érrendszert és a keringést, illetve bekaptunk mellé pár, mesterségesen előállított vitamint, amelyeknek csak csekély százaléka hasznosul.

És akkor még nem beszéltünk a különböző gyógyszerekről (cukor-, vérnyomáscsökkentő, refluxgyógyszer stb.), amelyek havonta jelentős összegbe kerülnek.

Nos, nézzük meg,

mit ad az Organo fekete kávéja 245 forintért?

 

  • Arabica kávét,
  • Ganoderma lucidum őrleményt, ami:
  • nem savasít, hanem lúgosít, kiváló a reflux problémára is,
  • energetizál,
  • a cigarettázás káros hatásait közömbösíti,
  • sejt-oxigenizáló,
  • immunerősítő,
  • méregtelenítő,
  • csökkenti a vérnyomást, a vércukorszintet, a koleszterint,
  • normalizálja a keringést, az érrendszert,
  • jótékony hatással van a szívre, az idegrendszerre,
  • tumor- és vírusellenes,
  • Több száz természetes vitamint és ásványi anyagot, biológiailag aktív anyagot tartalmaz.
  • Tehát – a mellett, hogy isteni finom – még egészséges is. Aki lecseréli régi kávéját az Organo kávéjára, az hamarosan elhagyhatja a napi pajzsmirigy, vérnyomás stb, gyógyszereit. Ezeket a vitális hatásokat számos minősítés, köztük gyógyszeripari minősítés is fémjelzi.
  • A végén még megemlíteném azt is, hogy nagyon sokan a munkahelyükön kávégépbe dobálják a 150-220 forintot egy olyan kávéért – akár többször is -, amiről fogalmuk sincs, mi is az valójában. Az ízéről pedig ne is beszéljünk! Illetve sokan kávézókba járnak, 300-900 forintig kávézni naponta. 🙂
  • Az immunerősítésre itt külön kitérek: aki eseteg csak legyintene, „oh, csak maszlag az egész!”. Nem, nem maszlag! Komolyan kell venni, mint azokat a híreket is, amelyek arról szólnak, hogy a Korona vírus már itt feni a fogát ránk a határainkon, körbe-körbe. Sajnos a firenzei utat is el kell napolnunk – pedig mekkora buli lett volna! -, mert az olaszok is kissé idegesek már, az osztrákok szintén stb. stb. Tehát, ha valakinek csak egy kis csepp esze van, a legprofibb immunerősítőt alkalmazza, ez pedig nem más, mint a

Ganoderma termékcsalád!

  • „Szakdolgoztatomat” azzal zárnám, valaki arra kért, hogy hasonlítsam össze egy gyógyszertári készítménnyel az Organo termékeket. „Mi a különbség a kétféle termék között?” Ugye, nem kell bizonygatnom: összehasonlíthatatlanul ordító nagy a különbség – a Ganoderma Lucidum javára.
  • Na, sziasztok! Én megyek kávét inni!

 

S miután megittátok a kávétokat, jó erőre kaptatok, olvassátok el – bár nem olyan olvasmányos, mintha én szerkesztettem volna meg – mit ír egy hivatalos orvosi szaklap, amelyet magyarra fordítottak:

A Lingzhi vagy Reishi gyógygombák Ganoderma lucidum tesztje (magasabb Bazidiomycetes): egy keserű gombaféle, melynek csodálatosan jótékony hatása van az egészségre.

forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23557365


2014-02-18 10:03:26


A Ganoderma lucidum (Lingzhi or Reishi) arról ismert, hogy egy keserű gombaféle, amelynek csodálatosan jótékony hatása van az egészségre. Azok a hatóanyagok, amelyeket ez a gomba tartalmaz, magukban foglalják a poliszacharidokat, étrendi rostokat, oligoszacharidokat, triterpenoidokat, peptideket és fehérjéket, alkoholokat és fenolokat, ásványi elemeket (mint pl. a cink, réz, jód, szelénium és vas), vitaminokat és aminosavakat. A G. lucidum gombában található bioaktív komponenseknek számos, egészségre jótékony hatása van, így kezelni lehet vele olyan betegségeket, mint a májbetegség, krónikus májgyulladás, vesegyulladás, magas vérnyomás, hiperglikémia, arthritis, neuraszténia, álmatlanság, légcsőhurut, asztma, gyomorfekélyek, agyérelmeszesedés, leukopénia, cukorbetegség, anorexia és rák. A több kötetnyi elérhető szakirodalom ellenére a G. lucidum gombát immunerősítőként használják leggyakrabban és táplálék-kiegészítőként, nem terápiaszerűen. Ez a tanulmány a G. lucidum lehetséges gyógyászati lehetőségeit vizsgálja, hogy fel lehessen hívni a tudós közösségek figyelmét annak mérlegelésére, hogyan lehetne alkalmazni a gombát gyógyászatilag, ahol csak érdemes és lehetséges.

 

Befejezésül pedig: így nőjön meg az amúgy sem kis orrom, mint Pinocciónak – a fából faragott kisfiúnak -, amikor hazudott:
Akármennyire furcsa, de ez az 1. része ennek a sorozatnak:
Simonék félrebeszélnek 87. (Egy ősi titok, avagy minek dőltem be megint?)
                                        2. (Már megint olyan kis nyanya vagy!)
                                        3. (Gyanúsan jó ez a kávé!)

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted! 

INSTAGRAM: simonmara54

Cikkajánló

One thought on “Ganoderma-életelixír (3.) Gyanúsan jó ez a kávé!

  1. hello!,I like your writing so much! share we communicate more about your article on AOL? I require a specialist on this area to solve my problem. Maybe that’s you! Looking forward to see you.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük