Ganoderma=életerixír (2.) Már megint olyan kis nyanya vagy!

 

Biztosra veszem, hogy sokat fogtok hallani tőlem még a Ganoderma gomba áldásos hatásairól, s mindez azért következik be, mert szó szerint már saját bőrömön és férjemen is megtapasztaltuk, hogy valami egészen csoda dolog történik velünk…

Pannival zsenge gyermekkorunk óta ismerjük egymást. Kétség nem fér hozzá, hogy életre szóló barátság fűz össze bennünket. Együtt nyaraltunk nem egyszer, hol az ő nagyszüleinél Szegeden, hol pedig az én nagyszüleimnél Csongrádon.

Hiába évek óta nem beszélgettünk személyesen egymással, de ugyanott folytattuk, ahol abbahagytuk, miután a napokban meglátogattam Pannit és Pétert, a férjét.

Panniék egy vidéki, kényelmes házban laknak, példás békesség, egymás kölcsönös megbecsülése jellemző házastársi kapcsolatukra. Barátnőm – hasonló évjáratú, mint én, tehát ő is a 66. évét tapossa – gondoskodó, tyúkanyó típus. Ez a féltő, óvó viselkedés kiterjed a nagy család minden tagjára, a hat unokára – és nyilván, hogy a hetedikre is majdan, aki éppen „útközben” van – természetesen a férjére fordít a legnagyobb figyelmet.

Péter – akinek sikerült 110-ről 90-re lefogynia – nem egy mozgékony ember, naphosszat ül a kényelmes bőr kanapén, pille könnyű notebookját piszkálja és közben nézi a természetfilmeket, figyeli, hogy a vadállatok hogyan tépik szét a gyenge kis hegyi kecskét. És abban a hatalmas térben, ami a nappalit és az amerikai konyhát jellemzi, köd honol a cigaretta füsttől. Mindketten dohányoznak, fejenként két doboz cigarettát szívnak el. (Persze ez csak az én saccolásom.)

  • Menjek ki, ha rá akarok gyújtani? -, kérdezte Péter nagy szemeket meresztve rám, úgy látszik, valami nagyon durvát mondhattam neki. Tehát ezt nem fejtettem ki, hogy mennyivel jobban járnának. Pld. akkor felállna és egy kicsit megmozgatná izületeit. Igaz, mivel az orvos valószínűleg többször rádörrenthetett, hogy mozognia kell, ha életben akar maradni, így minden délután elmegy sétálni fél órára. Ez – szerintem már nagy szó az ő esetében.
Drága Pannám! Azt mondod, szereted a férjed, de azt gondolod, elég, ha vitaminnal tömöd, mint ahogy a mellékelt ábra szerint is mutatja, nem elég. Nem hallod meg, mit mond vagy direkt, vagy automatice nem. Nem láttad férjed arcát, amikor arról beszélt, hogy mennyire szebb vagy, ha törődsz arc bőröddel. Ugyanis lekezeltem barátnőm arcát egy bio botox krém együttessel. Hatalmas különbség volt az előtte és az utáni állapot között. Igen is igénye van minden férfinak, hogy a „megszokott butordarab”, azaz a felesége időről időre megújuljon, akarjon tetszeni a másiknak.
Ti abban a helyzetben vagytok, hogy megtehetitek, hogy törődjetek magatokkal, az anyagiak nem számítanak! Mivel én kivülálló vagyok, a saját szememmel láttam, hogy Péternek mennyire tetszett a külsőd, miután a bio botox-ot felvittük az arcodra, pár perc alatt éveket fiatalodtál.
…és amikor elkezdte a két nő a kötési leckét – ugyanis elővettük a gombolyagokat és a kötőtűt -, Péter megjegyezte, de csak nagyon szelíden:
– Már megint olyan kis nyanya vagy. – Persze valami hasonlót mondott, valami nagyon szeretetetteljes megjegyzés hagyta el a férfi ajkát, mintegy lemondás volt benne: tudta, bármit is mond, felesége járja a maga útját. Igazából nem figyel rá.
Miért fontos a másiknak tetszenünk (azaz tetszetőssé tenni magunkat) és a kedvéért megújulni? Mert akkor a teremtés koronája férfinak érezheti magát.
Aranyos Panna, amikor megláttalak először hosszú-hosszú évek után, önkéntelenül megállapítottam: Te egyáltalán nem foglalkozol magaddal sem megjelenésedet, sem pedig „beltartalmadat” illetően.
Most viszont hagyjuk a külsőt, térjünk rá a bélbolyhokra. Azt mondod, hogy szereted az unokáidat, de semmit nem teszel annak érdekében, hogy tápláld tested igazi, belevaló táplálékokkal. Mert ha ezt tennéd, a hajad sokkal jobb állapotban lenne. Tudjuk, a haj akkor megy tönkre, ha már nem tud honnan elvonni a szervezet működéséhez szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat. Igaz, mindkettőnknek a hormonháztartása a méhen kivüli terhességgel galyra ment anno. Bár én csak a fél petevezetékemtől mondtam könnyes búcsút jó, harminc évvel ezelőtt, addig te az egész méhedtől „szabadultál meg”. Igaz, nem önként.
Viszont azt kell tapasztalnom, hogy tényleg kezd szép lassan magához térni a hajállományom – pedig már nem vagyok fiatal és mi mindent kipróbáltam, de teljes kudarcba fulladt minden kísérletezésem.
(Itt csak kitérek arra, hogy mennyit költöttem a hajam volumenének javítására, és mind felesleges pénzkidobásnak bizonyult, mert semmit sem értek. Na, ezek irtó drága termékek voltak, mert nem történt semmi sem használatuk során.)
És miért kezd a hajam (is) magához térni – nemcsak én?

Igen egyszerű a válasz: a sejtek magkapják a magukét, tehát már nem kell azokat a szerencsétlen, elnyűtt hajhagymákat megfosztani attól a kis nyanvadt táplálékuktól.

Összegezve: igen is kicsit komolyabban kellene venni magadat. Péternek vettetek spóra kapszulát és zöld teát – mely utóbbi valóban méregtelenít -, ám Te mostoha gyerek vagy? Te, aki a lelke az egész családnak, az smafu?

Ha már itt tartunk, állítólag mennyire szereted az unokáidat. Ezt kevésbé hiszem, hiszen nem sokat teszel annak érdekében, hogy valóban jó erőben, egészségben éljél jó sokáig, ahogy kell!
Azt is mennyire figyelmen kívül hagyjátok, hogy nem szabad a gyomrot savasítani, már pedig tudatosan vagy nem – ki tudja? – savasítjátok a hagyományos kávéitokkal. Öt-hat csészényit megisztok ebből az élénkítő szerből naponta. Mert az kényelmesebb és már megszoktátok? Megszoktátok? Könyörgöm! És az egészségetek kedvéért nem lehet szokást változtatni? Nem éri meg?
Nézd meg ezt az ábrát, de ne csak átfuss rajta, hanem tüzetesen tanulmányozd:

 

És most nézd meg ezt az ábrát tüzetesen, ne rohanj tovább, mielőtt meg nem értetted a lényegét:
Nekem hiába mondod, hogy Te egészséges vagy, mint a makk, mert ha rád néz az ember, egyáltalán nem ez a benyomás rólad. Nyúzott vagy, karikásak a szemeid, a bőröd fáradt.
Tessék megújulni, hadd örüljenek az unokák, hogy milyen bombázó nagymuterjük van, Péter pedig hadd örüljön annak, mennyire jó ránézni az ő, egyetlen feleségére.
Befejezésül pedig: így nőjön meg az amúgy sem kis orrom, mint Pinocciónak – a fából faragott kisfiúnak, amikor hazudott -, ha nem mondok igazat:
Akármennyire furcsa, de ez az 1. része ennek a sorozatnak:
Simonék félrebeszélnek 87. (Egy ősi titok, avagy minek dőltem be megint?)
                                                   2. (Már megint olyan kis nyanya vagy!)

 

Cikkajánló

223 thoughts on “Ganoderma=életerixír (2.) Már megint olyan kis nyanya vagy!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük