Már hetek óta nem igen hallottatok felőlem, ami nem is csoda! Nagy fába vágtam fejszémet! Majd meglátjátok, miért mondom ezt! Azt hittem, hogy mivel már nyugdíjas vagyok meg én sem leszek már fiatalabb, nyugisan élem életem itt, Ráckevén: a kiserdő, a szántóföldek és kis-Duna tőszomszédságában egy mézeskalács-szerű faházban párommal és kutyáim, macskáim társaságában. Az élet mindig okoz meglepetéseket…

Macskám, szeretett Pocim, akit két hetes kora óta neveltem, dédelgetettem, kezdetben hetekig éjszaka is felkeltem, hogy megetessem tápszerrel. Anyja voltam anyja helyett. Tudjátok, szeretem az állatokat, de Pocihoz, azaz Pocakhoz még szorosabb szálak kötnek, mivel egészen kicsi kora óta nálunk van.

Ám a napokban valami változás történt. Pár nappal ezelőtt, szilvesztert megelőző napokban azt vettem észre, hogy Poci lelassult. Már nem pofozgatja szorgalmasan a két nőstény macskát, Tüncit és Mancit. Nem akar az idegeikre menni. Ha az ő légterébe kerülnek, nem akar összetűzésbe kerülni velük, mint ahogy ezt tette már zsenge isfjúsága óta.

Aludt, aztán aludt és megint csak aludt. Nem evett, nem ivott. Ez igen szokatlan viselkedés volt tőle, mivel pontosan azért kapta a nevét, mert enni azt mindig szeretett, tehát kivívta ezt a nevet, hogy Pocak. Gondolhatjátok, mennyire csodálkoztam, vajon mi történt ezzel a kis macskával, az én kis szerelmetes cicámmal?

Óvatosan hátára fektettem, és el kezdtem simogatni, bőre minden négyzetcentijét átvizsgálva, hátha találok valami árulkodó jelet. Persze nehéz dolga van az embernek, hiszen hatalmas bundával áldotta meg a jó Isten, tehát nehéz bármire is rábukkanni, de hírtelen a melső, jobb lába tövében egy furcsa, hosszúkás alakú duzzanatra lettem figyelmes, amely jól kitapinthatóan létezett.

  • Mi lehet ez a daganat? Hiszen erről én eddig nem is tudtam, ráadásul egy fiatal macskáról van szó, aki még egy éves sincs. (Aztán, pár nap múlva kiderült, hogy a hatalmas szőre egy-két helyen annyira összeáll, befilcesedik, hogy az úgy tűnik, mintha daganat alakult volna ki, pedig ah, dehony! Viszont a betegség valós volt.)
  • Rögtön el kezdtem törni a fejem, hogy mit lehetne csinálni, hiszen az ünnepek alatt az állatorvosok is szabira mennek, gürcöltek egész évben eleget. Ekkor rögtön eszembe ötlött egy kolosszális gondolat. Épp a napokban jutottam hozzá egy olyan kiváló minőségű “étrendkiegészítőhöz” (persze ez így nem pontos és talán nem is helyes ez a leírás), amely nehéz betegségekből is kigyógyít, mert sejtszintű gyógyításra képes.

A gondolatot tett követte, az egyik shake zacskót kinyitottam – a fotón látható termék már közel egy kilogramos kiszerelésben látható – , és egy késhegynyi port kiöntöttem egy kis üveg tálkába, melyet kevés vízzel kevertem össze. Felszívtam ezt a kis keveréket  a fecskendőbe, ölembe vettem a macskámat, és ahogy kiskorában anno tettem, lenyomtam a torkán neki egy adagot.

Szegénynek nem is volt ereje tiltakozni, már bent is volt a gyomrában az éltető nedü. Ekkor szinte feltámadt, el kezdett mosakodni, ami mindig azt jelzi, hogy a macska jól érzi magát. Ezt megtettem este is. Ez után már evett is. Kiment a kertbe, tehát el kezdett élni. Pár nap alatt helyrepofoztam Pocit. Kb. egy hét múlva visszaállt az eredeti álapotába, amikor már Mancival vívták a csatájukat, ahogy megszokhattuk.

Szilveszter napján sajnos nem mentünk Lacival az év végi szilveszteri evezésre, mely mindig megmozgatja a csontjainkat, mert férjem nem érezte magát valami fényesen. Itt olvashatjátok el: Ha szilveszter, akkor buli a vizen. Én persze annyira ott szerettem volna lenni, mert én meg majd kicsattantam az egészségtől. Két hete fogyasztom ezeket a terméket – a következő blogban már többet írok ezekről -, így a különböző időjárási frontokra már fittyet hányok, és az egyre gyakorabbi és egyre nagyobb mérvű enerváltságomat folyamatos életerő váltotta fel.

Laci még csak egy napja jutott a saját, speciális készítményéhez, tehát vele kapcsolatban még nem tudok beszámolni semmi nemű változásról, de arról igen, hogy a macska egyre jobban érzi magát, egyre nagyobb aktivitással veti magát bele az életbe.

Egyébként párom rettentően negatívan állt ehhez az újszerű “valamihez”. Nem tagadta meg magát. Hihetetlen nagy veszekedés alakult ki közöttünk, mert Laci úgy vélte, hogy “megint valamibe belemásztam, bedőltem”.

Bár különböző videókon keresztül beszámoltak mások – emberek -, hogy mennyire megváltozott az életük ezen fanasztikus termékek fogyasztásával, de ami a macskámmal történt, az mégis csak jelent valamit. Ő nem hitt semmiféle termékben.

Tudjátok, sokan mondják azt, hogy “jaj, Mara, te hiszel benne”, így persze, hogy hat. Ez egy nagy marhaság, Kedveskéim. A kifogást használók csak ezzel akarják kendőzni: nincs “kanaluk” az egészhez, hogy jobban megismerjék ezt a termékcsaládot, sőt, egyáltalán nem akarnak pénzt kidobni semmire sem.

Ugyanis az emberek nagy többségének kialakult a rutin a napi szükségletek beszerzését illetően: megveszi a fevágottat, kenyeret, sört, kávét, bort, pálinkát, cigit – aki dohányzik – a sarki élelmiszer boltban. Ezekre nem sajnálja a pénzt, ezekre mindig van, de a megroggyant egészségére nem költ, mert úgy érzi, hogy becsapás áldozata lenne. Nem hisz abban, hogy meggyógyulhat. Nem is néz utána. Ő a megszokások medréből ki nem tud nézni, ki nem tud mászni. Ő a kemikáliákban hisz.

Sokan pld. úgy gondolkodnak:

  • Nem, nem  veszek ettől az embertől – és persze mástól sem – ilyen terméket, mert akkor hasznot húz belőlem. Hogyis ne! Inkább belehalok, de nem. – Ez a fajta ember soha nem figyel oda, mit mond a másik, becsukja fülét, mert biztos a dolgában: tőle egy árva kanyit ki nem szednek. Ő a saját zsírjába fog belefulladni, mert nem volt nyitott a változásra. Nem ellenőrizte a kapott információkat.
  • Van, aki egyszerűen imád kekeckedni. Ő pld. ezt mondja: “az interneten annyi csalás ütötte fel a fejét, okosabb embernek ismertelek, Mara. Komoly professzorok, ismert emberek nevét használják fel, hogy kamu gyógyszereiket reklámozzák, miközben ezek a személyek nem is tudnak róla.”
  • Erre én: “Igen, tudok erről, ám amit én megismertem, nem interneten keresztül ismertem meg, hanem hús-vér emberek által, akiknek megvannak a saját igaz sztorijaik.”
  • Nem hallottál olyanról Mara, hogy betanítják őket, mit kell nekik mondani, és akkor a külső szemlélő azt látja, mennyire hatékonyak ezek a termékek?
  • Nekem megáll az eszem, hogy egyesek ennyire negatívak, nem is szabad erőlködni a meggyőzésükről, mert falba ütköznénk. Elképesztő, hogy egyesek mennyire bizalmatlanok. (A következő részben egy kissé jobban kifejtem, amit én tapasztaltam szűk környezetemben.)

 

 

Ahogy ismerem magam, ezt a témát nem fogom annyiban hagyni, és természetesen megadom a koordinátáit ennek a nagyszerű életmegfiatalító, életminőséget adó termék családnak. Aki kíváncsi vagy sürgeti valamilyen, már kialakult betegsége, annak átadom a pontos információkat privátban.

Bízhattok bennem, a folytatás nem marad el! Itt a folytatás, mely ettő kezdve az új kategóriában fogom megjelentetni:

Ganoderma=életerixír (2.) Már megint olyan kis nyanya vagy!

 

 

Simonék félrebeszélnek sorozat kedvelőinek ajánlom az előző részeket (Most látom elborzadva, hogy itt is van mit behoznom:)

17. részt (Nagy farok is lehet akadály?) itt olvashatod el!

18. részt (Mázolok, tehát vagyok) itt olvashatod el!

19. részt (Szeretve tiszta szívből és szeretve lenni) itt olvashatod el!)

20. részt (Én, mint pór nép lánya) itt olvashatod el!

21. részt (A család kitaszítottjai) itt olvashatod el!

22. részt (Tök alsó) itt olvashatod el!

23. részt (Majdnem harakiri) itt olvashatod el!

24. részt (Reggeli kóma) itt olvashatod el!

25. részt (Repülő üzemmód) itt olvashatod el!

26. részt (Laci kontra ÉN) itt olvashatod el!
27. részt (Az emeleten dől el minden) itt olvashatod el!
28. részt (Ráckevei piac) itt olvashatod el!

29. részt (Mit értünk szabadságon) itt olvashatod el!
30. részt (Igen, megérkeztem) itt olvashatod el!

31. részt (Haláli) itt olvashatod el!

32. részt (Nem mindig a méret számít) itt olvashatod el!

33. részt (Felkapjuk a vizet?) itt olvashatod el!

34. részt (A szenvedély öl vagy felemel?) itt olvashatod el!

35. részt (Csicsóka hadművelet avagy NO, AZért) itt olvashatod el!

36. részt (Majd holnap…) itt olvashatod el  

37. részt (A vécé papírtól a felesleges erkély kilépőig) itt olvashatod el!  

38. részt (…de már annyira, hogy robbanásveszély!) itt olvashatod el!

39. részt (Az imádni való MAJD és az őrmester MOST!) itt olvashatod el!

40. részt (Csak nem Gizikééknél vágják a füvet?) itt olvashatjátok el!

41. részt (Én vagyok a főnök) itt olvashatjátok el!

42. részt (Egy hónap teljes rabszolgásítás) itt olvashatjátok el! 

43. részt (Tevőleges boldogság, avagy kezdj el táncolni) itt olvashatjátok el!

44. részt (Jég hátán) itt olvashatjátok el!

45. részt (Kész vagy mindennel?) itt olvashatjátok el!

46. részt (Az út a házhoz vezet) itt olvashatjátok el!

47. részt (Hagyjátok békén a pókokat!) itt olvashatjátok el!

48. részt (Dehogy is akarok nemzeti hős lenni!) itt olvashatjátok el!

49. részt (Hová tünt a harisnyám egy kis darabja) itt olvashatjátok el!) itt olvashatjátok el!

50. részt (“Hagyd már, anya!”) itt olvashatjátok el!

51. részt (Rico, Rico, a Manci-riógató) itt olvashatjátok el!

52. részt (Van-e értelme a kitartásnak?) itt olvashatjátok el!

53. részt (Az utolsó mohikán és Csöpi, a 17 éves kutya) itt olvashatjátok el!

54. részt (Hol vannak a lyukak?) itt olvashatjátok el!

55. részt (A nagyon okos férfiak) itt olvashatjátok el!

56. részt (Gyertyafényes este) itt olvashatjátok el!

57. részt (Csak nem vasárnap van?) itt olvashatjátok el!

58. részt (A jó ember és a terápia) itt olvashatjátok el!

59. részt (Menekülés a zsák fogságából) itt olvashatjátok el!

60. részt (“Hull a hó és hózik, Mici mackó fázik“) itt olvashatjátok el!

61. részt (Az a ronda influenzia és a kis cica invázió) itt olvashatjátok el!

62. részt (Cincogás hallik az égbe, avagy az előnyök és a hátrányok) itt olvashatjátok el!

63. részt (Zeppelin szúnyogok és a hajpakolás) itt olvashatjátok el!

64. részt (Bezzeg, ha jönnek a vendégek!) itt olvashatjátok el!

65. részt (Terike ösvény) Itt olvashatjátok el!

66. (Nem várt négylábúak) itt olvashatjátok el!

67. részt (Azt a bőröndöt kérem) itt olvashatjátok el!

68. részt (Opatija és a kihasználatlan tér) itt olvashatjátok el!

69. részt (Nagyi, hogy ityeg a fityeg?) itt olvashatjátok el!

70. részt (Kemény hétkezdés Becse határában) itt olvashatjátok el!

71. részt (Happy birthday to you) itt olvashatjátok el!

72. (Egyszer volt egy töltött dagadó)

73. (Milyen szokatlan csend van – hová tűnt el Csöpi?)

74. (A pince foglyai a két kiskutya

75. (Túlélési gyakorlatozás, avagy a dominó elv)

76. (Röppálya-módosítás)

77. (Macska jajjjjj avagy Frici felől fúj a szél!)

78. (Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!)

79. (Mire jó a használt fogkefe? Poci, a kis cica imádja!)

80. (Jöhetnek a vendégek avagy a főpróba!)

81. (Eki ismét hazai színekben)

82. (Amikor a súlytalanság elkap téged)

83. (A karfiol viszontagságai)

84. (Nem, az a mi pénzünk.)

85. (A vidám barakk avagy Dönci költözködik)

86. (Ajtó, ablak nyitva van)

87. (Egy ősi titok, avagy minek dőltem be megint?)

habos felső plusz kalap

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

marasimo@gmail.com

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)