Eldugott gyöngyszemek (11.) Isteni nagy teher!

 

Aki igényt tart a további blogjaimra, figyeljen egy kicsit jobban, mert a blogom linkje meg fog változni, tehát nem a régi „csatornán” érkeznek elmés, magvas, meg nem ismételhető okfejtéseim. Legyetek TI IS RÉSEN! Ez nemcsak a férfiakra értem!

(A beköszöntő fotó egyik kedvencem a londoni emlékeim közül való. Ha ránézek, még az illatokat is érzem és a langymeleg levegőt a bőrömön.)

 

Igen, a téma mellett símán el lehet menni, de meg is lehet benne botlani. Ime a felhozatal a Facebook-ról:

 Az egyik barátnőm azt mondta ma, hogy neki már elege van mindenből. Meghal.
Lent, a földben olyan holt unalmas. Minek tennéd? -, kérdeztem.

 Ennyit írtam, és a beköszöntő fotó volt kitéve alá.
 
Miért ne??? Megtenném én is, ha nem lennék hozzá gyáva!!! Miért kelek fel? hogy küzdjek azért, amit megeszek, kitojok, megkeressem. De nem keresem meg. Mindenki azt mondja vagy érezteti, pattanás vagyok az emberiség fenekén. Na ez a b@szki, hogy még öngyi merénylőnek sem vagyok alkalmas!
 
 
Csak figyelj és persze tedd dolgodat. Ám lehet, hogy az élet valami nagy dologra tartogat. Ha ezt gondolod, akkor ez fog bejönni. Tudom, hogy olyan „kígyóbűvölős” a dumám, de én valóban így gondolom.
 
 

Piroska Kőfalvi

Mire vagyok én jó, a túl nagy lelkemmel és szívemmel, ami manapság égő, teher, hátrány? Én sem bírom el… már nem sokáig… történni fog bármi, ami kimozdít…. 

 

Most egy harcmezőn vagy, a saját harcmeződön, ahová senki nem tudja betenni a lábát. Senkinek nincs rá hatalma. Neked kell megvívni a csatádat, viszont előtte jó lenne, ha leülnél magaddal szemben. Ebben a legkellemetlenebb mégis csak az, hogy őszintének kell lenned magadhoz. Viszont ez az egyedüli felépülési lehetőség is, hogy erőre kapjál és még erősebb legyél, mint bármikor. Ne törődj senkivel. Persze mindig fel szoktuk tenni ezt a kérdést: „Mire vagyok én jó, a túl nagy lelkemmel és szívemmel, ami manapság égő, teher, hátrány?” Azért, hogy több legyél. Ha pedig „több” vagy az átlagnál, akkor pedig aszerint légy hálás Istennek, hogy ilyen kivételes terhet adott.

Csak a kivételes személyeknek ad a jó Isten kivételesen nagy terhet.
 

Eva Haraszti

Nagyon bölcs vagy, Simon Mara, gratulálok!
 
Így van, Mara nagyon bölcs.
– Bölcs vagyok vagy nem, sajnos tények igazolják állításomat. Amíg nem tudunk kimozdulni áldozati szerepkörünkből, addig a megoldás közelében sem leszünk. Viszont ha keményen, szadizva górcső alá vesszük, s benne a mi szerepünket, kiderül, hogy nem is tettünk meg mindent. Csak maszatoltunk, s ugyanolyan átlagok voltunk, mint azok, akiket ostorozunk, hogy mit tettek velünk.
Sok bukfencen túlmentem, és még mi jön ezután! 

én fekete kalapban

 

Eldugott gyöngyszemek  

1. (Mély vallomás)

2. (ÚJ helyre költözik a blogom)

3. (Amikor a hóhért akasztják!) 

4. (Nyári hópehely) 

5. (Szerelmes történet: Sunyi szerelem) 

6. (Kopaszi gátszakadás)

7. (Érzéketlenség)

8. Mi fán terem a karácsony? 

9. Köd előttem, köd utánam 

10. De „édes” a gyerek!

A Facebook-on itt veheted fel velem a kapcsolatot!

És ha barangolni akarsz blogom lankáin, 

VÁLTOZIK A blog HELYSZÍNe,

Az új LINK A NAPOKBAN VÁLTOZIK MEG ERRE:

 https://simonmara.com

(Egy kissé lusta vagyok a haladás útján tovább mennem. Nehéz az embernek a komfort zónáját elhagynia. Hallottatok már ilyesmiről? Pedig nem ártana csipkednem magamat!)

 

 

 

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük