Janka kalandjai (2.) Mire jó egy bakancs?

Egy férfi, aki a vesztes pozícióra pályázik

Jankának ez alatt a pár év alatt voltak kalandjai a férfiakkal, mert ahogy mondtam, nem nyugodott bele, hogy egyedül kelljen leélni az életét. Ezen nem is csodálkozom, hiszen olyan melegszívű teremtés, annyira szeret gondoskodni másokról. Van rá kapacitása.
A múltkor azon volt kibukva, hogy mindenki rálép a bakancsával, és még bele is tapossa a földbe, pedig nem ezt érdemelné.
Na, most elmondom nektek, mi van a bakanccsal! (Ez nem a bakancslista! Hé!)

– A kis kedvencem szeretett engem, a mostani halmazállapotáról fogalmam sincs -, kezdte csillogó szemekkel Janka, aki még az ötven évét sem töltötte be. Nem tudja, mennyire irigylésre méltó helyzetben van.

– Tudod, már meséltem róla. A Facebook-on valami téma felett jöttünk össze. A barátnőm sztorijához szóltam hozzá, ő meg szintén bedobta magát. És egyszer csak azt vettem észre, hogy már egymással beszélgetünk priviben. Annyira kedves volt. Először nem vettem komolyan, és én, marha teljesen betagozódtam Zoltánhoz.

Figyelmességének ezer jelét adta szóban, írásban. Nem kellett következtetnem. Szerelmének áramoltatása felém 1:1-ben történt. Külföldről haza jön, találkozni akar velem. Ez tiszta sor. Én sem kérettem magamat. Egy szál hiba nem volt ebben. Normális dolog, ha két ember kíváncsi a másikra, akkor találkoznak.

Ám ahogy átlépte a az ötvenöt éves férfi a határt, gellert kapott az addigi lendülete, meghasonlott. Egy „másik” személy kezdett ténykedni a nevében, mintha a másik énjét börtönbe zárták volna és megláncolták volna azt egy betonoszlophoz.
– Akkor ő egy skizofrén ember! – kiáltottam fel félig meglepetten.
– Tehetetlen voltam, érted, Mara? Minél jobban ki akartam deríteni az okát, ő annál inkább hátrált.
Néztem Janka könnyben úszó, gyönyörű, ében-fekete szemeit, és tűnődtem magamban félhangosan.
– Figyelj már ide, nem bántottad meg valamivel?
– Nem. Egy rossz szót nem szóltam hozzá.
– Oh, te szegény gyermek! Ez a Zoltán lelki beteg lehet. Egy egészséges ember, ha akar szerelmével találkozni, akkor levezényli a randevút. Valami nagy skrupulusa lehet, nem bízik magában, ezért inkább előveszi a bakancsát, és még a másik kézfejére is rátapos, amikor az orra bukik az általa szétszórt csapdákban, akadályokban. Randa dolog, nem mondom.
– Tehát ha lelki beteg, azzal nem lehet mit kezdeni. Még azt sem értette meg, hogy én annyival is beérem, hogy legyünk simán barátok a Facebook-on. Ennyi! Nem ragaszkodom – ha ez neki problémát jelent – a találkozáshoz. Persze ne is mondjam, már nem is tudom, miért, valami álproblémából kiindulva letiltott az oldaláról.
– Nahát, ez kész röhej! -, hörrentem fel jogosan, hiszen tudtam, hogy Janka annyira tiszta szívű teremtés, annyira finom lélekkel rendelkezik, hogy nem bántaná meg szerelmét.

MACSKA cipőben

Egy éve kínlódik Zoltán megszelidítésével, de előbbre nem jut, mint amikor hatalmas szélviharban szeretne haladni.
– Nem akarom elkiabálni, de egy teljesen normális férfira bukkantam rá egy hete. Piri barátnőm azt kérdezte, miképpen lehetséges az, hogy ő még nem bukkant ilyen ürgére? Mindegy, lemondtam a Zoltán rejtély megfejtésére. Majd az utódom megfejti. Én más vizekre hajózom. Egy csepp harag sincs szívemben. Inkább sajnálom őt nagyon, mert nem arra törekedett, hogy nyertes legyen, hanem arra törekedett minden energiájával, hogy a vesztesek közé legyen besorolva.

Egy férfi, aki a vesztes pozicíóra pályázik! Óriási!

Janka kalandjai (1.) Szerelmi oldások (vagy nem)

 

Janka kalandjai (3.) Milyen a videó szex? 

 Janka kalandjai (4.) Facebook színekben 

Janka kalandjai (5.) Nem jó időben találkoztunk

 Aki igényt tart a további blogjaimra, figyeljen egy kicsit jobban, mert a blogom linkje megváltozott

az alábbira,

tehát nem a régi „csatornán” érkeznek elmés, magvas, meg nem ismételhető okfejtéseim. Legyetek TI IS RÉSEN! Ez nemcsak a férfiakra értem!

 

Janka kalandjai (1.) Mire jó a szerelmi oldások (vagy nem!)

Janka kalandjai (2.) Mire jó egy bakancs?

Janka kalandjai (3.) Milyen a videó szex? 

Janka kalandjai (4.) Nem jó időben találkoztunk

 Aki igényt tart a további blogjaimra, figyeljen egy kicsit jobban, mert a blogom linkje megváltozott

az alábbira,

tehát nem a régi „csatornán” érkeznek elmés, magvas, meg nem ismételhető okfejtéseim. Legyetek TI IS RÉSEN! Ez nemcsak a férfiakra értem!

 

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük