Eldugott gyöngyszemek (24.) Tornyai Tibor, a repülés és a festészet szerelmese

A szépet nem sokat kell magyarázni, a randát pedig kár ragozni!

tornyai hőlégballon

Ezen a festményen maga, a művész: Tornyai Tibor egyik legkedvesebb foglalkozása közben megörökítve a vásznon:

 

tornyai pilótaként

Ahogy Tornyai Tibor festőművész képeit nézegetem a

www.tornyaitibor.hu

weboldalon – közben kedvenc csokimat majszolgatom, az élvezetek fokozására – egyre izgatottabbá válok. Pont úgy, mint a vadászkutya, amelyik a ritka vad nyomára akad. Hogy miért „kaptam szagot”? Mert Tibor festészete így, net közvetítésében is izgalmas, és az ember kénytelen röntgen látását bekapcsolni az ő esetében. Időutazást tehetünk a festmények segítségével.

 

Mint amikor az ember egy szimpla napilapot vesz a kezébe, gyanútlanul lapoz a politikáról a gazdasági rovatba, és hirtelen, minden átmenet nélkül egy csábos, meztelen női test tárja ki natúr kincseit a meglepett olvasók szeme előtt.

tornyai meztelen nő varr tornyai meztelen nő

Igen, pontosan így jártam. Festmények, amelyek az „örökké maszatoló” Tornyai Tibor láb-lenyomatai az emberiség golyóbisán.

Mindenkinek van kéz- és lábnyomata, neki színes festékekből vászonra varázsolt festmények azok, amelyekről a természet csodálatos, meg nem unható arca ragyog ránk. Gondolatban ott járunk a latyakos úton, ahol csak csizmában közlekedhetünk, mivel nagy eső lehetett. Még az égi áldás utáni illatokat is érezzük, halljuk a madarak boldog neszezését, a megújult természetet istenítve.

 

tornyai erdő fénnyel tornyai erdő tele fénnyel

 

A fények és a vizek festészetének a mestere. Nem véletlen, hiszen legkedvesebb foglalkozása a természettel való egyesülés a festő vásznon, a tájfestészet, mely megnyugtatja a lelket és megbűvöl mindenkit.

 

tornyai a vadk

Na, és a portrékról, az emberábrázolásról nem beszéltem semmit sem. Nem is kell, a képek beszélnek magukról:

 

tornyai portré tornyai portré 2

lila ruhás nő tornyai portré kettő akislány

A repülés és a festészet teljesen passzol egymáshoz, hiszen a harminc éves hőlégballonozás sok, csodálatos európai és hazai tájra vitte el őt egyenesen a hajnal vagy a napnyugta eufórikus kitárulkozásába. Egy festőnek a láttatás művészének kell lenni, aki olyan hangulatokat ragad grabancon, amelyek egy életre oda kötözik az ember lelkét a megfestett vászonhoz.

(Mai napon felavattam az új blogfelületemet. Tehát utánam az özönvíz. Továbbra is türelmeteket kérem, hiszen még nagyon sok minden nem úgy van, ahogy annak lennie kell. Tehát új blog felület új lehetőségekkel.)

Az új blogom linkje: https://simonmara.com

INSTAGRAM: simonmara54

 

 

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük