Eldugott gyöngyszemek (7.) Érzéketlenség

Építő kockafejek

Menyire vagyunk egymásra tekintettel? Mennyire vagyunk közömbösek egymás iránt? A közömbösségnek vannak fokozatai természetesen. Jól tudom: vannak olyan emberek, akik úgy tudnak a másikon átgyalogolni, hogy tulajdonképpen még csak észre sem veszik, mit cselekszenek.
Ezekből az érzéketlenekből egyre több van. Szerintem nemcsak nevelés kérdése és „az elidegenedő társadalom” kialakulása a hibás ebben a vissza-fordíthatatlannak tűnő folyamatban. Nem. Inkább úgy mondanám, a gének játéka egyre jobban „előmozdítja”: az emberek úgy legyenek hihetetlen bunkók, hogy tudatukig sem jut el, hogyan viselkednek ember társaikkal szemben.

Érdemes melegszívűnek lenni?

napraforgó én

 

Talán a virág is átfesti az aranysárga szírmait szürkére csak azért, mert gonosz emberek is élvezhetik gyönyörteljes formáit? Ezért mondom nektek, hogy tudomásul kell vennünk: nem vagyunk egyformák.
Ne foglalkozzatok azzal, aki tank! Megsúgom: Neki sem jó. Ha ezt gondolja valaki, hogy a tanknak bezzeg milyen jó, akkor ki kell ábrándítani. Ugyanis viselkedése természetellenes. És ami természetellenes, az válasz is egyúttal a feltett kérdésre!

Sokan azon rágják rongyosra a körmüket, hogy a nagy gazdasági válság anyagilag hogy tönkre tette őket és a családjukat. Igazán? És úgy gondoljátok, hogy minden pénz kérdése? Az is, hogy a busz sofőr ne csapja be az ajtót egy idősebb hölgy orra előtt, amikor az éppen már a lábát is majdnem feltette az első lépcsőfokra? Az is pénz kérdése, hogy rá mosolyogjunk arra, aki épp gondterhelten ráncolja a homlokát? Az is pénz kérdése, hogy kérés nélkül is segítsünk?

A legértékesebb dolgok nem pénz kérdése. Remélem, nem mondtam újat ezzel!!!

És mielőtt a nagy ágyút elsütném, válaszolok egy bátortalan hozzászólónak, aki úgy reagált az alábbiakban közölt íráshoz, hogy ő ezért ilyen magányos. Mert hogy ilyen rút a világ! Könyörgöm! Pont ezért ne legyen magányos. Most aztán barátokra lelhet, akik úgy gondolkodnak, ahogy ő. Most eljött annak az ideje, hogy a hasonszőrűek ne visszavonuljanak oduikba – sebeiket nyalogatva -, hanem fogjanak össze. A kockafejekre is szükség van, hiszen azok a mi építő kockáink.

(Tanmese: Afrikába elküldtek egy cipővel kereskedő ügynököt, és fél év múlva kétségbe esve ment vissza a cégéhez:

– Mindenki mezitláb jár, senkit nem érdekel a cipő.

Nem nyugodtak a központban, elküldtek egy másik kereskedőt.

Hatalmas forgalmat bonyolított le, ugyanis ő meg ezt távíratozta haza:

– Mindenki mezitláb jár. Hihetetlen nagy a piac!)

piramisok

 

A Kiskegyedet sosem kedveltem, soha nem vettem meg egyetlen számát sem, eztán sem fogom. Ám a 2015. augusztus 25-i száma erősen felvillanyozott:
„Egyetlen percet sem töltök azokkal, akik hazudnak nekem, vagy manipulálni próbálnak” – Te olvastad már Meryl Streep fantasztikus levelét?

 
Az egész világon futótűzként terjednek a neten Meryl Streep bölcs szavai, amelyek erőt adnak mindenkinek, pont ezért szeretik annyira az emberek.
„Egyes dolgokhoz már nincsen türelmem. Ez nem azért van, mert arrogáns lettem, hanem azért, mert az életem ebben a pillanatban egy olyan ponthoz ért, amikor már nem akarom az időmet olyan dolgokra fecsérelni, amelyek elkeserítenek és egyszerűen fájdalmat okoznak.
Nincsen türelmem a cinizmushoz, a durva kritikákhoz, és a hazugságokhoz.
Már nem érdekel az, hogy azoknak is megfeleljek, akik nem kedvelnek engem, hogy azokat is szeressem, akik engem nem szeretnek, és azokra is rámosolyogjak, akik nem mosolyognak vissza rám. Az életemből egyetlen egy percet sem fogok elvesztegetni azokra, akik hazudnak, vagy manipulálni akarnak.
Úgy döntöttem, hogy nem fogok mások elvárásainak megfelelni, nem fogom tűrni a képmutatást, ha valaki nem őszinte, vagy hízeleg. Nem fogom tolerálni az okoskodást, akadémiai tudálékoskodást, nem érdekelnek a pletykák, nem szeretem a konfliktusokat és a durva vitákat. Egy olyan világban hiszek, ahol helye van a különbözőségeknek, az ellentéteknek, ezért kerülni fogom azokat az embereket, akiknek merev és hajthatatlan a gondolkodásuk. Ha a barátságról van szó, utálom, ha valaki hűtlen, vagy áruló.
Nem értem azokat az embereket, akik nem tudnak dicsérni, vagy bátorítani egy nehéz helyzetben. Unom a nagy túlzásokat, és nem értem azokat, akik nem szeretik az állatokat. És ami a legfontosabb: nincsen türelmem azokhoz, akik nem érdemelnek türelmet.”

 

Eldugott gyöngyszemek  

1. (Mély vallomás)

2. (ÚJ helyre költözik a blogom)

3. (Amikor a hóhért akasztják!) 

4. (Nyári hópehely) 

5. (Szerelmes történet: Sunyi szerelem) 

6. (Kopaszi gátszakadás)

7. (Érzéketlenség)

8. Mi fán terem a karácsony?

marasimo@gmail.com

Skype elérhetőség:

simon.mara2

A Facebook-on itt veheted fel velem a kapcsolatot!

És ha barangolni akarsz blogom lankáin, 

VÁLTOZIK A blog HELYSZÍNe,

Az új LINK A NAPOKBAN VÁLTOZIK MEG ERRE:

 https://simonmara.com

(Egy kissé lusta vagyok a haladás útján tovább mennem. Nehéz az embernek a komfort zónáját elhagynia. Hallottatok már ilyesmiről? Pedig nem ártana csipkednem magamat!)

 

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük