Clau (8.) Popi, gyere haza – Bernadett szemszögéből (2.)

A beköszöntő kép pár héttel ezelőtt készült, amikor Bernadettnek „sikerült” hazavágnia a lábát egy kis síelésnél. Bizony, bizony, ez neki hatalmas nagy probléma, hiszen nem tud edzésekre járni. Felér egy „testes” büntivel. 

 

Ha valami jó, az nem lehet kínos -, folytatom Bernadettel a diskurzust, aki azon álláspontját védi, hogy ő csak engem akart megnevettetni a videóim kifigurázásával, amelyek annyira parádésan sikerültek.
Majd később megtanulod, hogy ami jó, azt nem szabad eldugni a világ szeme elől.
Ha nem lennének jók, amiket készítettél, nem foglalkoznék velük. Nem gondolod? Kevesen látják meg a humort, olyan savanyúak, mint az éretlen szőlő. Nézd meg, nekem kellene igazság szerint megsértődnöm, hogy velem élcelődtél, de én ezt egyáltalán nem úgy értékeltem. És mennyire fontos, hanem a legfontosabb: mi mit gondolunk?

– De ez minden, csak nem jó. Csak neked jó! – tör fel Bernadettben a kishitűség. – Persze később kiderült, hogy még az egyik legjobb barátnőjének is tetszett. (hi-hi-hi!)

Ha nem jó, akkor csinálj jót! És akkor majd szólj nekem. Egyébként nem igaz, hogy csak nekem tetszik, mert a csajok is kidőltek a röhögéstől.
Az művészet már, ha jó kedvre tudjuk hangolni a másikat.

– Nem a nagy nyilvánosságnak készítettem.
Baj, hogy több embernek tudsz akkor örömet okozni? Látod, én meg azt tűztem ki életcélul, hogy másokat megnevettessek, és mind e közben észre sem veszik, de megváltozik a gondolkodásuk. A cél érdekében az sem érdekel, hogy saját magamat teszem nevetség tárgyává.

– Értem én is persze, de nekem ez fontos. Ha esetleg ezeket a videókat meglátják az osztálytársaim, nem biztos hogy ők ezen olyan jót nevetnének…

Miért? Csak nem fapofák? Hidd el, inkább irigykednének, mert ők nem szerepelnek egyetlen blogban sem. Te fordítva ülsz a lóra: a másság mindig több, mint az átlagban való gondolkodás.

– Mert ők ezt gáznak gondolják, ezért simán elítélnek engem. Nem ismered a mai tinédzsereket.

Továbbra is azt mondom, ne legyél átlag, sőt, ne akarj az ő szintjükre lemenni, mert akkor átlagon alul fogsz élni – akár csak érzelmileg is.
Hú, majdnem azt mondtam, cseszd meg, ne akarjál nekik megfelelni, mert ők ezek szerint le akarnak húzni, azt akarják, hogy semmiben ne tűnj ki közülük.

– Nem vagyok átlagos, mindig is kitűntem a többiek közül, de, ha nem haragszol, én nem a YouTube-on szeretnék kitűnni ezekkel a videóimmal.
Oké, csak körbe akartam járni a dolgot. Szeretem tisztán látni.

Bernadett most tizenhárom éves, ő is Clauhoz hasonlóan egy lelkes csoporttal szeretne foglalkozni, akiket a rendszeres mozgás szeretetére tanítana. Ezen kívül még a fotózás érdekli behatóbban. Édesapja szabad idejében készít csodálatos fotókat. Innen az indíttatás.

Íme egy törögországi utazás két fotója, amiket ő készített. Szuper mind a kettő (felnagyítva, rá klikkelve a fotókra nézzétek meg:

Bernadett Görögországi

Bernadett görögorsz

És innen, a blogom soraiból üzenem neki – bár „talizunk” minden héten többször is -, hogy a másság, a kilógás a sorból azt jelenti, hogy élvezze is ezt az állapotot, mert ennek vannak óriási előnyei is. Meg kell tanulnia, hogy ne másokhoz idomuljon, mert ők vannak többségben. Bernadettnek és a hozzá hasonló „kis különcöknek” el kell hinniük, hogy társaik szívesen cserélnének velük, és inkább ők lógnának ki a sorból, ám ehhez semmi fantáziájuk.

Tehát mi a teendője Bernadettnek? Tanulja meg a benne rejlő képességeket kifejleszteni, és magas ívben leejteni, hogy mit mond a többség. Ők semmi másra nem gyúrnak, hogy a náluknál különbet lehúzzák. Ha ez így van – már pedig tényleg ez a nagy helyzet -, akkor gyakran árral szemben kell úsznunk, mint a lazacnak.

 

Az alábbi blogomban pedig megnézhetitek, hogyan lehet eltölteni egy igazi, vérforraló szombat délutánt!

Clau 2. Ki itt belépsz, hagyj fel azzal is, amid nincs!

Clau 3. Még ezt az utolsót… 

Clau 4. Clau Szülinapi meglepetések sora 

Clau 5. Magyar táncosok a kínai VB-én 

Clau 6. Azok a csajok – na, és persze Clau és én! 

Clau 7. Popi, gyere haza – Bernadett szemszögéből (1.)

(Gyakorlatilag Clauval karöltve tevékenykedünk az egészségünk megtartásában. Annyi különbséggel, hogy az én profilom a lelki egészség megszerzése.)

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

 

 

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük