Ganoderma=életerixír (2.) Már megint olyan kis nyanya vagy!

 

Biztosra veszem, hogy sokat fogtok hallani tőlem még a Ganoderma gomba áldásos hatásairól, s mindez azért következik be, mert szó szerint már saját bőrömön és férjemen is megtapasztaltuk, hogy valami egészen csoda dolog történik velünk…

Pannival zsenge gyermekkorunk óta ismerjük egymást. Kétség nem fér hozzá, hogy életre szóló barátság fűz össze bennünket. Együtt nyaraltunk nem egyszer, hol az ő nagyszüleinél Szegeden, hol pedig az én nagyszüleimnél Csongrádon.

Hiába évek óta nem beszélgettünk személyesen egymással, de ugyanott folytattuk, ahol abbahagytuk, miután a napokban meglátogattam Pannit és Pétert, a férjét.

Panniék egy vidéki, kényelmes házban laknak, példás békesség, egymás kölcsönös megbecsülése jellemző házastársi kapcsolatukra. Barátnőm – hasonló évjáratú, mint én, tehát ő is a 66. évét tapossa – gondoskodó, tyúkanyó típus. Ez a féltő, óvó viselkedés kiterjed a nagy család minden tagjára, a hat unokára – és nyilván, hogy a hetedikre is majdan, aki éppen „útközben” van – természetesen a férjére fordít a legnagyobb figyelmet.

Péter – akinek sikerült 110-ről 90-re lefogynia – nem egy mozgékony ember, naphosszat ül a kényelmes bőr kanapén, pille könnyű notebookját piszkálja és közben nézi a természetfilmeket, figyeli, hogy a vadállatok hogyan tépik szét a gyenge kis hegyi kecskét. És abban a hatalmas térben, ami a nappalit és az amerikai konyhát jellemzi, köd honol a cigaretta füsttől. Mindketten dohányoznak, fejenként két doboz cigarettát szívnak el. (Persze ez csak az én saccolásom.)

  • Menjek ki, ha rá akarok gyújtani? -, kérdezte Péter nagy szemeket meresztve rám, úgy látszik, valami nagyon durvát mondhattam neki. Tehát ezt nem fejtettem ki, hogy mennyivel jobban járnának. Pld. akkor felállna és egy kicsit megmozgatná izületeit. Igaz, mivel az orvos valószínűleg többször rádörrenthetett, hogy mozognia kell, ha életben akar maradni, így minden délután elmegy sétálni fél órára. Ez – szerintem már nagy szó az ő esetében.
Drága Pannám! Azt mondod, szereted a férjed, de azt gondolod, elég, ha vitaminnal tömöd, mint ahogy a mellékelt ábra szerint is mutatja, nem elég. Nem hallod meg, mit mond vagy direkt, vagy automatice nem. Nem láttad férjed arcát, amikor arról beszélt, hogy mennyire szebb vagy, ha törődsz arc bőröddel. Ugyanis lekezeltem barátnőm arcát egy bio botox krém együttessel. Hatalmas különbség volt az előtte és az utáni állapot között. Igen is igénye van minden férfinak, hogy a „megszokott butordarab”, azaz a felesége időről időre megújuljon, akarjon tetszeni a másiknak.
Ti abban a helyzetben vagytok, hogy megtehetitek, hogy törődjetek magatokkal, az anyagiak nem számítanak! Mivel én kivülálló vagyok, a saját szememmel láttam, hogy Péternek mennyire tetszett a külsőd, miután a bio botox-ot felvittük az arcodra, pár perc alatt éveket fiatalodtál.
…és amikor elkezdte a két nő a kötési leckét – ugyanis elővettük a gombolyagokat és a kötőtűt -, Péter megjegyezte, de csak nagyon szelíden:
– Már megint olyan kis nyanya vagy. – Persze valami hasonlót mondott, valami nagyon szeretetetteljes megjegyzés hagyta el a férfi ajkát, mintegy lemondás volt benne: tudta, bármit is mond, felesége járja a maga útját. Igazából nem figyel rá.
Miért fontos a másiknak tetszenünk (azaz tetszetőssé tenni magunkat) és a kedvéért megújulni? Mert akkor a teremtés koronája férfinak érezheti magát.
Aranyos Panna, amikor megláttalak először hosszú-hosszú évek után, önkéntelenül megállapítottam: Te egyáltalán nem foglalkozol magaddal sem megjelenésedet, sem pedig „beltartalmadat” illetően.
Most viszont hagyjuk a külsőt, térjünk rá a bélbolyhokra. Azt mondod, hogy szereted az unokáidat, de semmit nem teszel annak érdekében, hogy tápláld tested igazi, belevaló táplálékokkal. Mert ha ezt tennéd, a hajad sokkal jobb állapotban lenne. Tudjuk, a haj akkor megy tönkre, ha már nem tud honnan elvonni a szervezet működéséhez szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat. Igaz, mindkettőnknek a hormonháztartása a méhen kivüli terhességgel galyra ment anno. Bár én csak a fél petevezetékemtől mondtam könnyes búcsút jó, harminc évvel ezelőtt, addig te az egész méhedtől „szabadultál meg”. Igaz, nem önként.
Viszont azt kell tapasztalnom, hogy tényleg kezd szép lassan magához térni a hajállományom – pedig már nem vagyok fiatal és mi mindent kipróbáltam, de teljes kudarcba fulladt minden kísérletezésem.
(Itt csak kitérek arra, hogy mennyit költöttem a hajam volumenének javítására, és mind felesleges pénzkidobásnak bizonyult, mert semmit sem értek. Na, ezek irtó drága termékek voltak, mert nem történt semmi sem használatuk során.)
És miért kezd a hajam (is) magához térni – nemcsak én?

Igen egyszerű a válasz: a sejtek magkapják a magukét, tehát már nem kell azokat a szerencsétlen, elnyűtt hajhagymákat megfosztani attól a kis nyanvadt táplálékuktól.

Összegezve: igen is kicsit komolyabban kellene venni magadat. Péternek vettetek spóra kapszulát és zöld teát – mely utóbbi valóban méregtelenít -, ám Te mostoha gyerek vagy? Te, aki a lelke az egész családnak, az smafu?

Ha már itt tartunk, állítólag mennyire szereted az unokáidat. Ezt kevésbé hiszem, hiszen nem sokat teszel annak érdekében, hogy valóban jó erőben, egészségben éljél jó sokáig, ahogy kell!
Azt is mennyire figyelmen kívül hagyjátok, hogy nem szabad a gyomrot savasítani, már pedig tudatosan vagy nem – ki tudja? – savasítjátok a hagyományos kávéitokkal. Öt-hat csészényit megisztok ebből az élénkítő szerből naponta. Mert az kényelmesebb és már megszoktátok? Megszoktátok? Könyörgöm! És az egészségetek kedvéért nem lehet szokást változtatni? Nem éri meg?
Nézd meg ezt az ábrát, de ne csak átfuss rajta, hanem tüzetesen tanulmányozd:

 

És most nézd meg ezt az ábrát tüzetesen, ne rohanj tovább, mielőtt meg nem értetted a lényegét:
Nekem hiába mondod, hogy Te egészséges vagy, mint a makk, mert ha rád néz az ember, egyáltalán nem ez a benyomás rólad. Nyúzott vagy, karikásak a szemeid, a bőröd fáradt.
Tessék megújulni, hadd örüljenek az unokák, hogy milyen bombázó nagymuterjük van, Péter pedig hadd örüljön annak, mennyire jó ránézni az ő, egyetlen feleségére.
Befejezésül pedig: így nőjön meg az amúgy sem kis orrom, mint Pinocciónak – a fából faragott kisfiúnak, amikor hazudott -, ha nem mondok igazat:
Akármennyire furcsa, de ez az 1. része ennek a sorozatnak:
Simonék félrebeszélnek 87. (Egy ősi titok, avagy minek dőltem be megint?)
                                                   2. (Már megint olyan kis nyanya vagy!)

 

Cikkajánló

223 thoughts on “Ganoderma=életerixír (2.) Már megint olyan kis nyanya vagy!

  1. My partner and I stumbled over here different web address and thought
    I should check things out. I like what I see so i am just following you.
    Look forward to going over your web page yet again.

  2. What’s up to every one, for the reason that I am actually
    eager of reading this webpage’s post to be updated regularly.
    It carries nice information.

  3. Unquestionably believe that that you said. Your favorite justification appeared to be at the net the simplest thing to consider
    of. I say to you, I definitely get irked while other people think about issues
    that they plainly do not recognize about. You controlled to hit the
    nail upon the highest and outlined out the whole thing with no need side effect ,
    people could take a signal. Will probably be back to get more.
    Thanks

  4. A fascinating discussion is definitely worth comment. I think that you ought to
    write more on this subject matter, it may not be a taboo
    subject but generally people don’t speak about these issues.
    To the next! Cheers!!

  5. Hi, I do think this is a great blog. I stumbledupon it 😉 I’m going to revisit
    yet again since i have bookmarked it. Money and freedom is the greatest way to change,
    may you be rich and continue to guide other people.

  6. Hi there! I just wanted to ask if you ever have any trouble with
    hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I
    ended up losing a few months of hard work due to no data backup.
    Do you have any solutions to prevent hackers?

  7. I believe this is among the so much important info for me.
    And i’m glad studying your article. But wanna observation on few general
    issues, The website taste is perfect, the articles is actually
    excellent : D. Good process, cheers

  8. Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article.
    I will be sure to bookmark it and return to read more of your useful info.
    Thanks for the post. I will definitely return.

  9. Hi! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers?
    My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing
    months of hard work due to no data backup.
    Do you have any methods to protect against hackers?

  10. I do agree with all the ideas you’ve presented on your post.
    They are very convincing and will certainly work.
    Nonetheless, the posts are too short for novices.
    May you please lengthen them a little from next time?
    Thanks for the post.

  11. Hey there I am so excited I found your site, I really found
    you by mistake, while I was looking on Aol for something else, Nonetheless I
    am here now and would just like to say thank
    you for a marvelous post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all
    at the moment but I have saved it and also added your
    RSS feeds, so when I have time I will be back
    to read a lot more, Please do keep up the awesome b.

  12. I all the time used to study paragraph in news papers but now as
    I am a user of web thus from now I am using net for articles, thanks to
    web.

  13. Greetings from Ohio! I’m bored to tears at work so I decided to
    browse your blog on my iphone during lunch break. I love the info you provide here and can’t
    wait to take a look when I get home. I’m surprised at how quick your blog loaded
    on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G
    .. Anyways, good site!

  14. Someone essentially help to make severely posts I
    might state. That is the first time I frequented your web page and up to now?
    I amazed with the analysis you made to create this actual post extraordinary.
    Magnificent activity!

  15. I believe everything said made a bunch of sense. However, think about this,
    what if you were to write a awesome title? I am
    not suggesting your information isn’t solid., but suppose you added a headline
    that grabbed a person’s attention? I mean Ganoderma=életerixír (2.) Már megint olyan kis nyanya
    vagy! – Simon Mara Blogja is kinda vanilla. You ought to glance at Yahoo’s home page
    and watch how they write news headlines to grab people to click.
    You might add a video or a related picture
    or two to get readers excited about everything’ve got to say.
    In my opinion, it could bring your posts a little livelier.

  16. My brother suggested I would possibly like this web site. He was once totally right.
    This put up actually made my day. You cann’t imagine just how so much time I had spent
    for this information! Thank you!

  17. Can I simply say what a relief to find a
    person that actually understands what they are talking about on the web.

    You definitely know how to bring a problem to light and make it important.
    A lot more people ought to look at this and understand this side of your story.
    It’s surprising you’re not more popular because you most certainly have the gift.

  18. I blog often and I genuinely appreciate your information. Your article has really peaked my
    interest. I am going to take a note of your website and keep checking for new details about once
    per week. I subscribed to your RSS feed too.

  19. My partner and I stumbled over here different web address
    and thought I should check things out. I like what I see so now
    i am following you. Look forward to looking into your web page repeatedly.

  20. Hmm is anyone else encountering problems with the pictures on this blog loading?
    I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog.
    Any feedback would be greatly appreciated.

  21. It’s an remarkable article designed for all the internet users; they will obtain advantage from it I
    am sure.

  22. Hello! I know this is kinda off topic but I was
    wondering which blog platform are you using for this website?

    I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking
    at options for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good
    platform.

    1. Try something else, I’ve been using WordPress for 7 years now, I can’t help you.
      Best regards: Mara Simon

  23. Greetings from Idaho! I’m bored at work so I decided to browse your website on my
    iphone during lunch break. I enjoy the information you provide
    here and can’t wait to take a look when I get
    home. I’m surprised at how fast your blog loaded on my mobile ..
    I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways,
    excellent site!

  24. Excellent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just extremely excellent.
    I actually like what you have acquired here, certainly like what you are saying and
    the way in which you say it. You make it entertaining and you
    still take care of to keep it sensible. I can not wait to read far more from you.
    This is really a great web site.

  25. Today, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to see if it can survive a forty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has
    83 views. I know this is entirely off topic but I
    had to share it with someone!

  26. Greetings! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form?

    I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one?
    Thanks a lot!

  27. Wonderful goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just too great.
    I really like what you have acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say
    it. You make it enjoyable and you still care for to keep it sensible.
    I can’t wait to read far more from you. This is really
    a terrific web site.

  28. It’s actually a great and helpful piece of information. I’m satisfied that you shared this
    useful info with us. Please stay us informed like this.
    Thanks for sharing.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük