(Slava Fokk szerelmetes képeiből választottam ki egyet nektek.)

SLAVA FOKK NŐI KÉP

Előjött ez a téma, és nem bánom, kedvemre való. A Facebook erre jó.

Az alábbi, fantasztikus produktum indította el a lavinát. Na, persze nem ilyen lavinára gondolok, mint ebben a versben megírtam.

Lajos Dénes megosztott egy csodás Chris Rea számot, amelyhez ezt írta: „Eddig azt hittem, hogy a tánc az, amikor egy férfi és egy nő, szar zenére, idióta mozdulatokat végez, ahelyett, hogy dugnának. És lám, jó zenére is lehet…, de minek?”

És íme az elmés párbeszéd a Facebook-ról:

 
Simon Mara:
Meg kell azonban állapítani, hogy a táncról hamis képzeteid vannak, pedig a tánc súrolja a minden fogalmát!
Lajos Dénes: Ami „minden” akar lenni, az a legjobb esetben is csak középszerű lehet…
Simon Mara A „minden” az nem lehet középszerű. Kizárt dolog, és Te sem gondolhatod komolyan. Persze nálad hétfő van. (2017. 03. 06.)
Lajos Dénes Nálam egész évben hétfő van… ettől függetlenül a „minden” olyan mint a „végtelen”, ilyenkor a tudomány csődöt mond, de ebbe bukott bele Mr. Mindenható is…

Kedves Lajos Dénes!

A Mindenható nem bukott bele egészen addig, amíg érzéseket érzékelünk akár rosszat, akár jót. Ha rosszat, az jót is jelenthet, mert a rossztól szabadulni akarunk.

(Persze nem úgy, mint az én drága Popi kutyám, amikor bogáncs megy a bundájába. Ekkor ugyanis lefekszik, és addig nem hajlandó tovább menni, amíg ki nem szedjük a bogáncsokat.)

És csak a jó felé van menekvés.

Kalitka, melyből kihessen a madár. Örök téma. És mindenki beleképzeli lelkét, ahogy kirepül a sötét börtöne ablakán:

 

 

Számomra a MINDEN nagyon kevésen múlik. Nekem elég egy kedves szó, hogy valaki rám mosolyog, ha megkérdezik, hogy vagyok, ha átadják a helyet, pedig éppen erőmben dúskálok. Ha át tud valami vagy valaki lényegíteni – akár csak – egy percre is. Egy zeneszám, egy gondolat, egy érzés megérint, nekem az már MINDEN.

 

 

MINDEN, amikor a zene magával ragad, és táncban csúcsosodik ki. Ilyenkor az erők úgy tombolnak az emberben, mint amikor vihartól üvöltenek a tenger hullámai.

 

tánc legyezővel

 

MINDEN – ami a hétköznapokból kiragad, és ezen pillanatokért érdemes élni.

MINDEN, amikor nézek ki a fejemből, és nem is látom, hogy mi van körülöttem, csak valami érzés magával ránt, mint amikor a csali miatt bekapja a hal a horgot.

 

És miért MINDEN? Mert akkor vagyok teljes, akkor a határaimon túlra jutok, a lélek börtöne kinyitja kapuját.

Na és ennek az ellentéte a NAGY SEMMI, amely lehet persze kicsi is. Ám teljesen mindegy, hogy kis 0-át vagy nagy 0-át írunk.

Ebben az állapotban készülődsz a MINDEN-re.

Ekkor érzed legbelül, hogy nem jól van ez így, ahogy éppen létezel, és érzed, hogy mindjárt boldog leszel, csak még azt nem tudod, milyen formában. Mint amikor a hóvirág kezdi kidugni apró kis szirmait a hó alól. Szinte hihetetlennek tűnik minden tavasszal. És ez a csoda minden évben megtörténik.

Köszönöm Lajos Dénes, hogy ezt a témát egy frissnek induló hétfői hajnalon (2017.03.06.) kibontottad bennem.

Kedves Barátaim, Nő Társaim!

Kívánom, hogy legyen minél több olyan pillanatod, mely a MINDENt súrolja!

Kedvenc macskáimmal kívánok jó éjszakát elsősorban NŐ TÁRSAIMTÓL (lévén március 8., a Nemzetközi Nőnap):

A Szöszi-NET sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy ebben a KATEGÓRIÁBAN  is nézzenek körül bátran: https://simonmara.com/category/szosszenetek/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

Cikkajánló

2 thoughts on “Szöszi-NET (38.) MINDEN

  1. Thank you for the auspicious writeup. It if truth be told was a entertainment account it. Look advanced to more introduced agreeable from you! However, how can we be in contact?

  2. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz reply as I’m looking to construct my own blog and would like to know where u got this from. thank you

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük