Szöszi-NET (39.) A kis piszok

Szívből örülök, hogy egy ilyen dísz giccs beköszöntő GIFfel sikerült indítanom. Majd meglátjátok, miért is mondom…

Mivel a Face nagy szellemi csatározások színhelye, úgy döntöttem, hogy továbbra sem hagyok elvarratlan szálakat. Ne mondjátok azt, hogy részrehajló vagyok. (Egyébként igen csak hajlamos vagyok rá!)

Mit is izzadtunk ki Lajos Dénes barátommal, aki azt mondja, hogy nem jól tudom a nevét. (Természetesen többet nem fogom így leírni, amennyiben erre sor kerülne, de még ebben a blogban el kell szenvednie több ízben is.) Ha egyszer így írja a Facén a nevét, én sem írhatom másképpen. Jah? Hogy angolosan írta, azaz fordítva? Ne haragudjon rám, de nekem is mindig azt mondják a külföldi férfi ismerőseim, hogy „dear Simon”. Most legalább valakinek visszaadtam.

Szóval íme, ezt izzadtuk ki a MINDEN témakörében a legutóbbi Szöszi-Netben elhangzottakkal kapcsolatban.

Kedves Mara és Mindenki, aki olvassa!
Kérlek benneteket, hogy olvassátok el Mara által belinkelt blogbejegyzését, hogy mindenki tisztában legyen, miről is van szó.
Nos, Mara, köszönöm szépen, hogy változtatás nélkül másoltad be szavaimat! Sajnos, ezt a mai világban már külön meg kell köszönni.
Viszont az, amit a blogodon olvastam, teljesen kiábrándító! Egy igazi „humánsüsü”, szőke, szépelgő vélemény, aminek a legfinomabb minősítése az, hogy igénytelen átgondolatlanság.

Nem, nem az a bajom, hogy még a nevemet sem tudod, …bár elvárható lenne, ha már név szerint idézel tőlem, hanem az, hogy nem vagy tisztában a szó, a „minden” szó jelentésével, és mégis véleményformáló akarsz lenni. A „minden” szó jelentéséből te kimazsoláztad a szó, szerinted, pozitív jelentéseit, de megfeletkeztél a valós jelentéséről.
A „mindenben” minden benne van. A minden, a jó dolgokon kívül, tartalmazza a hazugságot, a csalást, a képmutatást, az önzést, a jellemtelenséget, irigységet, a megcsalást, az árulást … soroljam még?
Ha a te életed ettől válik teljessé, akkor nem is baj, ha nem tudod a nevem…
Nem vagyok szent, biztos, hogy bennem is megvannak ezek a rossz tulajdonságok, hibák, de én nem vagyok büszke arra, hogy bennem van a mindenség, nem is szeretném…
Ha már tanítani akarsz a gondolataiddal, hiszen olyan dolgokra akarsz választ adni, amit nem kérdezett meg senki, akkor járd körül a témát sokkal figyelmesebben és fogalmazz árnyaltabban. Ezen a felületességen nem segítenek a giccses GIF-ek, amiket beszurkálsz a sorok közé…
A másik történetről:
A Mindenható nem mindenható, mert nem tud akkora követ teremteni, amit még ő maga sem tud felemelni! Ha pedig teremt és nem tudja megemelni, akkor itt bukott el…
Paradoxon? Igen az, de a Mindenható, ha paradoxonokat csinál, akkor ezért egy kókler. Ilyen az élet, ez van.
Nem ragaszkodom hozzá, hogy ezt a pár gondolatot megoszt a blogodon, de természetesen vállalom, amit leírtam!
 
Kedves Lajos! Én megszállott „pozitívista” vagyok! Ez hatja át giccsességre hajlamos gondolataimat. Ezzel magyarázható, hogy a MINDEN fogalmából teljesen kirekesztettem az ocsut. Én csak a jóra koncentrálok. Valószínűleg ez azért van, mert mindig csak ocsmányságokba botlok, ridegségbe, értetlenségbe, mások átgázolásába, kiszolgáltatottságba. Ami tőlem telik, mindent megteszek, hogy ne így legyen, és ezért hiányoznak a negatív elemei a MINDEN fogalmából. Teljesen igazad van. Viszont azt is figyelembe kell venned, hogy én soha sem mondtam és továbbra sem állítom, hogy tudományos értekezésekkel kápráztatom el olvasóimat. Inkább csak érzelmi szempontból közelítem meg a témát, amolyan szőke nőcisen. Rengetegszer felhívtam olvasóim figyelmét, hogy nem törekszem a teljességre, inkább csak elindítója lehetek egy gondolatnak, egy érzésnek, ami aztán megteszi a maga, jótékony hatását az olvasókban. Elnézést!
 
Ide tartozik még egy gondolat: én csak egy kis piszok vagyok a kagylóban.
 
Kedves Mara! A „pozitivizmus” röviden összefoglalva azt jelenti, hogy csak a mérhető dolgok léteznek, nem azt, hogy nincsenek rossz dolgok. Remélem, hogy azért figyelmeztetted kiskorában a fiadat, hogy ne nyúljon a forró kályhához, mert megégeti magát és fájni fog.
 
Micsoda álszerénység ez, Mara! Tudom, hogy a kis piszokból a kagylóban lesz a gyöngy…

Simon Mara: Álszerényeké a világ!

 
Lajos Dénes Én tovább gondoltam a pozitívizmust. Ez már Simon Marás pozitívizmus.

 

 

A Szöszi-NET sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy ebben a KATEGÓRIÁBAN  is nézzenek körül bátran: https://simonmara.com/category/szosszenetek/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük