Álom Manók és társai (139.) Már 67 éve nem sütöttem bejglit

Üdvözöllek bennetek 2022. év első Álom Manó sorozatában, amely sorozatot úgy is lehetne jellemezni: se füle, se farka. Újabb – ki tudja, milyen meglepetésekkel teli – évet írunk. Nincs más dolgunk, mint reménykedni. Ettől függetlenül, ha néha beütöd a fejed, ne csodálkozz!

És hát, ez a csók nem akármilyen csók, nem csak egy sima, üdvözlő puszi…

 

 

Igaz, kissé ziláltnak tűnünk néha, különösen mi, nők, mert sokkal érzékenyebben reagálunk minden változásra, de azért álljuk a sarat.

,

 

Természetesen nem szenvedek fogalomzavarban, hogy két vagy akár több, teljesen különböző stílusú és tartalmú gifet osztok meg egymás után. Nektek nincs más dolgotok, mint hogy figyeljetek – a reménykedés mellett!

 

 

Ez egy olyan csók, amely új évinek számít, de egészen év végéig kitart.

 

 

A kocka el van vetve -, mondta Julius Caesar. (Alea lakta est.) De ki tudja, mikor vetették el a kockát a mi nevünkben? Másrészt milyen kocka ez? Úgy néz ki, mintha az elmúlt közel két évben egy kissé megroggyant volna.

 

 

Erről a gifről az jut eszembe, hogy nektek mi volt a legnagyobb hőstettek tavaly? Nekem az, hogy 67 éve nem sütöttem mákos-diós bájglit, vagyis soha. Ennek ellenére istenien sikerült a 2021-es év karácsonyának előestéjén – hirtelen elhatározásból elkövetve.

 

 

És mivel látom, érzem, hogy hitetlenek vagytok a mákos, illetve diós bejglit illetően, íme a bizonyíték:

 

 

 

Kiskorom óta imádom azokat a közlekedési eszközöket, amelyek felemelnek a levegőbe, amelyek messze visznek, amelyek a szabadságot testesítik meg acélos valóságukban. Az ilyen zene végtelenített vonalvezetéssel valahová halad valahonnan, és hozzád érkezik meg. Amikor megérkezett, egy kicsit gondolataidba, érzéseidbe merülsz. Jót tesz neked. Figyeld csak meg!

 

 

Ez a Batman gif legalább olyan stílusban jött ebbe a blogba, mint amikor rá kellett ébrednünk másfél évvel ezelőtt: a valóság hihetetlen, mégis igaz. Be vagyunk kerítve, mint a pókhálóba kavarodott rovar, amely akárhogyan is próbál – mélyről jövő zümmögéssel – kikeveredni a sűrű szövésű hálóból, nem sikerül neki:

 

 

(Lady with rose Phoneky) Ezt a gifet még nagyon régről ismertem, és végtelenül szeretem a megfogalmazásáért. Örömmel fedeztem fel, és nektek újból megmutatom:

 

 

Mint tudjátok, ezt a sorozatot elsősorban azért keltettem életre, hogy szórakoztasson gifjeivel és elkalandozzatok egy kicsit békésebb vizekre:

 

 

Keressétek meg a párját, itt van valahol a kavalkádban.

 

 

Mint cica-rajongó ismét beteszem ezt a kiváló gifet annak ellenére, hogy van egy sejtésem: ezt már megmutattam nektek…

 

 

Ez maga a nyugalom, a világ mindenség őrült zakatolásából való egyenes elmenekülés, amikor – talán – még magad elől is kereket tudsz oldani. Legalább is egy pár percre…

 

 

Tudom, a feketéhez irtóra illik a piros. Hát, megint itt vagyok!

 

 

Ime, leszállt az éj, lassan jó éjszakát kívánhatunk másoknak, és felkészíthetjük magunkat a holnapra. Szép napot nektek!

 

 

Álom Manók egy egész csoportja szállta meg a tó partját! Leskelődni nem ér, mert akkor eltünnek örökre! Ehhez a gifhez van egy versem, ami automatikusan jutott az eszembe: Holdölelő szerető. Olvassátok el, valós élmény alapján írtam:

 

A jó öreg Hold! Megsúgom: a haverom.

 

 

Rátok borítottam egy csomó hold témát:

 

 

Vouge Italia March: Haute Mach: hogy lehetsz ennyire szép?

 

 

Béke veletek, Bébikéim, messze rezegő békét mindenkinek!

 

 

Szeressük egymást, Gyerekek!

 

 

És íme, végére hagytam nektek ezt a szín-forma csoda csemegét! Nekem nagyon bejött! Ám valami miatt láthatatlanná vált. Ez pech! És – látjátok – erről szól az élet mostanában. Viszont juszt sem hagyom magam.

Mivel szeretem a meséket, egy aktualizált mesét elmondok nektek:

A királyfi megkérdezi a hercegkisasszonyt:

  • Jössz hozzám feleségül?
  • Igen.
  • De csak akkor veszlek el, ha három oltáson már túl vagy.  

 

Látjátok? A nők tudnak gondolkodni! Eszében sincs az egészségét, az életét egy jónak tűnő házasság oltárán feláldozni!

 

 

 

 

Az ÁLOM MANÓK ÉS TÁRSAIK sorozat további részeit ez a link tartalmazza:

https://simonmara.com/category/alom-manok-es-tarsai/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

 

 

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük