Fogas kérdés (2.) Az olcsó a drágább?

A „véletlenek” mindig összejátszanak a tudatalattival merő véletlenségből. Mivel a tudatalattimnak kiadtam „ukászba”, hogy meg kell oldani ezt a ínysorvadásos problémát, az lehetővé tette.

Egy olyan termékcsalád egyik „tagjával” ismerkedtem meg barátaimon keresztül, mely sejtszinten gyógyít. Ez a hatékony termék a szájüregen belüli problémák rendezésére specializálódott.

Vajon a hagyományos orvosok miért nem fogadják el az alternatív gyógyítás lehetőségét? Talán a több évi tanulástól már képtelenek godolkodni?

Igen egyszerű a válasz: pacientúrájuk erősen megcsappanna, tehát egyszerűen negatívan állnak a témához. Meg próbálják lebeszélni betegeiket, hogy más irányba mozduljanak.

(Nem foglalkozom semmilyen termék forgalmazásával, tehát senkinek ne legyen olyan hátsó gondolata, mi szerint én a nem létező üzletemet fel akarom lendíteni.)

Ennek a spray-nek köszönhetően kezdtek megszűnni az ínysorvadás okozta fájdalmak, és az ínyem hónapról hónapra egyre egészségesebb lett. (Természetesen ez egy elég hosszú folyamat volt.) Tehát a többi fogam megmaradt a helyén. Doktornő jóslása megfeneklett.

Mindkét oldalon, alul-fölül a rágó fogaimmal van baj. Ezzel akkor szembesültem igazán, amikor irtó nehezen rászántam magam, hogy egy fog specialistához menjek. Ő majd eldönti, lehet-e implantátumot beültetni a fogágyamba vagy pedig nem.

Egy speciális 3D-és röntgen oly precízen átvilágítja az ember fogazatát, a gyökérzetet, hogy csak tátottam a szám. Ekkor derült ki számomra pld., hogy több fogamtól kell könnyes búcsút vennem, amelyek gyakorlatilag több kárt okoz(hat)nak, mint hasznot. Legfőképp a bal fölső fogaim közül az egyik riogatott igazán: cisztás volt. Rosszul is hangzik valójában, ami nem csoda, hiszen akár szívbetegséget is okozhat. Kösz!

Meg kell állapítanom, hogy ha nem azzal a szándékkal mentem volna el az orvoshoz, hogy rendbe hozassam a fogaimat, akkor mai napig nem derül ki, hogy tulajdonképpen olyanok egyes fogaim, mint az időzített bombák.

Kérdezhetné bárki, hogy mennyibe kerül ez a fogászati kezelési sorozat? Több mint egymillióba. Viszont kérdem én, ha valakinek az a hobbija, hogy dohányzik, és napi egy dobozzal elszív, akkor én még mindig igen szerény vagyok, mint egy útszéli ibolya.

Kevesebb, mint három évi dohányzásról kellet volna lemondanom, hogy ezt a súlyos, egészségvédelmi projektemet véghez vigyem. A „minek élek akkor?” kategóriába beletartozik a sör, bor, pálinka. Ezek is pénzbe kerülnek. Ezzel jelezni szertném pusztán, hogy „csak” elhatározás,  választás kérdése, ki, mire költi pénzét.

Mindent összevetve a fenti szenvedélyek közül egy sem jellemző, hihetetlen puritánságomról adok tanubizonyságot.

Egyébként szeretem a proli gondolkodást (kicsit maró leszek, van ilyen!), mely szerint pld. egyeseket irigyelnek, mert telkük van, bár ők akár évente elmentek nyaralni. Míg valaki inkább lemondott a nyaralásáról akár évtizedekre is, csak hogy legyen telke, ahol nyugdíjas éveiben hihetetlenül jól érezheti magát, mert a nyaralásra szánt pénzt ölte bele évről évre a telek korszerűsítésébe. Szóval, sok minden választás kérdése!

Tulajdonképpen más hobbim nincs, mint az egészséges élet megtartása vagy arra való törekvés. Na, meg utazni szeretek. Ám – mint mondtam – évtizedekre lemondtam a telkünk „felvirágoztatása” érdekében. Írni is szeretek. Táncolni is. Szeretem a szépet. És szeretlek benneteket is!

Igen, tudni kell, az implantátumok beültetése valóban nem olcsó „mulatság”, viszont ha azt veszem, hogy egy fog pótlása hagyományos módon két egészséges fog lecsiszolásával, illetve azok előbb-utóbb való elromlásával együtt jár, akkor újabb kérdés vetődik fel… Mi tulajdonképpen az olcsó? Ugyanis a lecsiszolt fogakat pótolni kell előbb vagy utóbb… 

 

 

1. rész (Amikor én még kislány voltam) 

2. rész (Az olcsóbb a drágább?) 

3. rész (Szökésben a rabok)

4. rész (Oregano olaj – mint antibiotikum)

5. rész (Bocs, rossz ajtón jöttem be!)

Simon Mara

marasimo@gmail.com

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

 

 

 

 

 

 

 

 

Cikkajánló

One thought on “Fogas kérdés (2.) Az olcsó a drágább?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük