Börtönélet (3.) Új seprű jól seper!

 

Új szelek fújnak az amúgy is sivár börtönfalakon belül. „Áder János, Magyarország köztársasági elnöke Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésére, kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül előléptette büntetés-végrehajtási vezérőrnaggyá Dr. Tóth Tamás büntetés-végrehajtási dandártábornokot, az országos parancsnok általános helyettesét. A kinevezés átadására november 2-án, a Sándor-palotában rendezett ünnepélyen került sor.” (Forrás: Fehérvári Hírek)

sepru

Ez az esemény az origója a továbbiaknak, amikor az új seprű – hol tollseprű, hol pedig cirokseprű formájában – söpri ki a rideg udvart, a pókhálós sarkokat. Van is rá nagy szükség, mert a belső történések is nagy összefonódásokra engednek következtetni. Fejek hullanak napjainkban, parancsnokok, őrök, nevelők feje koccan a betonon.

Családi klánok alakultak ki a belső, börtön munkákat illetően, Keresztapa utórezgéssel. A szükséglet a börtönben is szükséglet – lásd cigaretta, kávé, drog, alkohol beszerzése.

Igen, ezekre bent is szükség van, és a fenti igények kielégítésére szakosodnak az őrök. Ha a családtagok különböző pozíciókban helyezkednek el a börtönben, jóval egyszerűbb a helyzet. Kéz kezet mos.

Nos, Margarét most nem a börtön parancsnokot szőnyeg-bombázta kérdésektől hemzsegő levelével, hanem dr. Tóth Tamás vezérőrnagy urat.

Margarét nem nyugodott bele abba, hogy teljes hírzárlatra itélték szívbéli szerelmével kapcsolatban. Ugyanis augusztus 11-én találkozhatott vele utoljára személyesen. Megtiltották, hogy meglátogassa a börtönben, illetve, hogy barátja eltávozást kaphasson annak ellenére, hogy magatartása kifogástalan. Rengeteget dolgozik, és minőségi munkát végez.

„Akkor miért zárják el a kapcsolatfelvételtől?” Választ nem kapott Margarét, mint ahogy arra sem, hogy miért nincs ügyirat, írásos dokumentum, vádirat mai napig… Egy szerelmes asszony azonban a lehetetlent is megcélozza.

Ebben az esetben a lehetetlen megszemélyesült dr. Tóth Tamás személyében.

És milyen érdekes, már négy nappal később választ kapott: „Tisztelt Bejelentő! Tájékoztatom, hogy a bejelentésének vizsgálata folyamatban van a panasztörvény rendelkezései szerint. BVOP Panasziroda”

Vannak még meglepetések. Vagy talán ez nem is annyira meglepő?

Izgatottan várjuk a további fejleményeket.

  1. rész (A Nagy pech!)
  2. rész (De szép élet, de gyöngy élet!)
  3. rész  (Új seprű jól seper)

terített asztalnál

marasimo@gmail.com

Skype elérhetőség:

simon.mara2

És ha barangolni akarsz blogom lankáin, 

Megváltozott a blog helyszíne https://simonmara.com

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük