Az Álom Manó és társai (4.) Az eszes angolok

 Eső vízben fürödni de jó!

Július 18.

London: ennek a kutyának a gazdája nem engedte magát lefényképezni, pedig egy sajátságos, idősebb nőci volt. Elmesélte, hogy a kutyája már nagyon beteg, a szemével is komoly bajok vannak és már alig tud közlekedni, viszont „sétálni” a kutyának is kell.

Igen, itt kellene lennie egy fotónak, de valamilyen internetes viharban eltűnt, mint ahogy csomó nagyszerű fotóim, képeim is mind, sorra köddé váltak.

 

Július 24.

Rögtön szívembe zártam az angolokat ezért az elmésségért. Vagy hideg vízzel vagy pedig meleg vízzel. Köztes állapot nincs. Legfeljebb úgy tudnám elképzelni, hogy lenne még egy 3. csaptelep is. Igen! Benyújtom nekik újításként! I like this solution, it’s fantastic!

Ez a mosdóra hangolva:

A teljesség kedvéért bemásolom a Facebook oldalamon beírt véleményeket is:

  • Mara! Ilyen felfedezésekhez nem kell Angliába menni. Itthon is sok évig így használtuk a csapot. Szerintem még mindig van egyes helyeken. Nem igaz, hogy Te nem emlékezel erre?
     
  •  Simon Mara: nem emlékszem ilyenre, azért volt újszerű ez!
     
  •  Nagy Zsuzsanna: mert nem ismered a víz-spórolási rendet… bedugod a lefolyót, és elkezded keverni a két pólust… aztán vagy sikerül éppen jóra, vagy nem…kislány koromban nekünk is ilyen volt otthon…
     
  • Volt a harmadik változat! Víz hátul az udvarban! Becipeled a vizet, beleöntöd a mosófazékba és elkezded melegíteni a csikós tűzhelyen! Majd a vizet összekevered egy locsolókannába, a gyereket beleállítod a pléhteknőbe és jöhet a fürdés! Vagy erre senki nem emlékszik, vagy csak szégyelli!?
     
  • Szia, Gabi, most olvastam el, amit írtál. Hogyne, teljesen igazad van. Mint Ratkó gyerek emlékszem – de lehet, hogy igaz sem volt -, téli kabáttal takaróztunk, ha nagyon hideg volt. Nagyszüleimnél, amikor nyaraltam, a sparhelten megmelegített vizet öntötték a nagy lavorba, és úgy tisztálkodtunk. Ez a csaptelep megoldás azonban hiányzott a tárházamból. Ez tény!

     

    • De jó volt! Jól éreztük magunkat! Legalábbis én imádtam a dédimnél esővízben fürödni!  A nagy bádog teknőben!
    •  Simon Mara: Tudod, milyen egészséges az esővíz? Az még lúgos például. Nem szárítja ki a bőrt.

Július 27.

Most mit vagytok oda? Az Álom Manók nem mindig onnan jönnek, mint amerről remélitek. Nem tudtátok? És ráadásul nem is abban az alakban. On top off all that nem is mindenkit látogatnak meg. Azokat biztos nem, akik becsapják a másik orra előtt az ajtót.

július 28.

Elvárják tőlem, hogy angyal legyek, miközben ők ördögök!

They except me to be angel until they are devil!

A mai napból épp elegem van, tehát jó éjszakát kedves Gyerekek!

Az ÁLOM MANÓK ÉS TÁRSAIK sorozat további részeit ez a link tartalmazza:

https://simonmara.com/category/alom-manok-es-tarsai/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

Cikkajánló

2 thoughts on “Az Álom Manó és társai (4.) Az eszes angolok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük