Az Álom Manó és társai (4.) Az eszes angolok

 Eső vízben fürödni de jó!

Július 18.

London: ennek a kutyának a gazdája nem engedte magát lefényképezni, pedig egy sajátságos, idősebb nőci volt. Elmesélte, hogy a kutyája már nagyon beteg, a szemével is komoly bajok vannak és már alig tud közlekedni, viszont “sétálni” a kutyának is kell.

kutya széken sétál

Július 24.

Rögtön szívembe zártam az angolokat ezért az elmésségért. Vagy hideg vízzel vagy pedig meleg vízzel. Köztes állapot nincs. Legfeljebb úgy tudnám elképzelni, hogy lenne még egy 3. csaptelep is. Igen! Benyújtom nekik újításként! I like this solution, it’s fantastic!

Ez a fürdőkádra hangolva:

fürdőszoba csaptelep

Ez pedig a mosdóra hangolva:

A teljesség kedvéért bemásolom a Facebook oldalamon beírt véleményeket is:

 • Ica Fekete: Mara! Ilyen felfedezésekhez nem kell Angliába menni. Itthon is sok évig így használtuk a csapot. Szerintem még mindig van egyes helyeken. Nem igaz, hogy Te nem emlékezel erre?
   
 •  Simon Mara: nem emlékszem ilyenre, azért volt újszerű ez!
   
 •  Nagy Zsuzsanna: mert nem ismered a vízspórolási rendet… bedugod a lefolyót, és elkezded keverni a két pólust… aztán vagy sikerül éppen jóra, vagy nem…kislány koromban nekünk is ilyen volt otthon…
   
 •  Jolán Gabriella Szakál: Volt a harmadik változat! Víz hátul az udvarban! Becipeled a vizet, beleöntöd a mosófazékba és elkezded melegíteni a csikós tűzhelyen! Majd a vizet összekevered egy locsolókannába, a gyereket beleállítod a pléhteknőbe és jöhet a fürdés! Vagy erre senki nem emlékszik, vagy csak szégyelli!?
   
 • Simon Mara: Szia, Gabi, most olvastam el, amit írtál. Hogyne, teljesen igazad van. Mint ratkó gyerek emlékszem – de lehet, hogy igaz sem volt -, téli kabáttal takaróztunk, ha nagyon hideg volt. Nagyszüleimnél, amikor nyaraltam, a sparhelten megmelegített vizet öntötték a nagy lavorba, és úgy tisztálkodtunk. Ez a csaptelep megoldás azonban hiányzott a tárházamból. Ez tény!

   

  • Jolán Gabriella Szakál: De jó volt! Jól éreztük magunkat! Legalábbis én imádtam a dédimnél esővízben fürödni!  A nagy bádog teknőbeben!
  •  Simon Mara: Tudod, milyen egészséges az esővíz? Az még lúgos például. Nem szárítja ki a bőrt.

Július 27.

Most mit vagytok oda? Az Álom Manók nem mindig onnan jönnek, mint amerről remélitek. Nem tudtátok? És ráadásul nem is abban az alakban. On top off all that nem is mindenkit látogatnak meg. Azokat biztos nem, akik becsapják a másik orra előtt az ajtót.

kutya úbarátság

 

július 28.

Elvárják tőlem, hogy angyal legyek, miközben ők ördögök!

They except me to be angel until they are devil!

 

vörösfátyollal kalappal

Július 29.

Előre küldtem őket, hogy az Álom Manóknak szóljanak. Erre, tessék! Út közben elalszanak! Korán szeretnék lefeküdni, mert nehéz hetem volt. A sok lustálkodás is lehet fárasztó! (Ehhez a bejegyzéshez 3 kép dukál, tehát nem spórolok velük:)

aludhatok két kecske

kutya szeretet

macskák hihetetlenül aranyosak

Július 29.

Beleszerettem ebbe a megoldásba! I like this kind of solution! (Valahol az interneten találtam.)

ágy kutyával

Július 29.

Mielőtt vége lenne… előtte még jó éjszakát kívánok nektek az Álom Manók nevében. Ők épp kupaktanácsot tartanak, hogy kihez kopogtassanak be előbb.

life

 

 

Cikkajánló

2 thoughts on “Az Álom Manó és társai (4.) Az eszes angolok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük