Szöszi-NET (2.) Az összecsukható bicaj

Csak tisztázzuk, még mielőtt kitörne a parasztgyalázat, és azoknak nyomatékosan mondom, akik szeretnek: tehát nem kell gyász zsebkendőt bevásárolni a sarki szatócs boltban. Olyan szórakozott vagyok, hogy elfelejtek meghalni.

– Te mikor érsz rá, hogy beszéljünk? -, kérdi egyik barátom.
– Nézd, én reggel nagyon elfoglalt vagyok, egészen éjfélig -, felelek.

„Vajon miért vagyok ilyen éhes” -, morfondíroztam magamban ma reggel 9:49-kor. „Jah, elfelejtettem megreggelizni!”

 


Aranyszabály: Ha arra vetemednél, hogy rendet csinálsz a lakásodban, lázas álmaidban se tegyél rendet a hivatalos levelek között. Soha többet nem fogsz megtalálni fontos értesítéseket, csekkeket.

Aranyszabály (újabb): Amikor az összes nyolc bögrédet a lakás különböző pontjain találod meg, akkor épp ideje elkezdened mosogatni.

Bármi, ami fontos nekem, az annyira fontossá válik, hogy eldugom magam elöl. S csak akkor merészkedik elő rejtekhelyéről az a valami vagy pontosítsunk, bármi, amikor már úgyis mindegy! Például most, hogy olyan nagy hidegek vannak, már hetek óta nem találom azt a kedvenc sapkámat, amiben futni szoktam.

Tudom! Majd nyáron meglesz! Ezt pont olyan szuper, mint első szerelmem, Fifi. Sokáig kerülgettük egymást és a guta engem. Aztán, ahogy leérettségiztünk, leálltam vele. Elegem lett az érzéketlenségéből. És amikor ő jött volna, hogy szívesen járna velem, én mondtam, hogy már nem aktuális.

 

Egyesek azt gondolják, hogy szarkeverő vagyok. Megnyugtatom őket. Igazuk van. Annyira, hogy amikor például a laptopommal piszmogok, akkor a bal felemen van egy félig, kihűlt teával telt bögrém. Benne ezüst kanál. És ugyanez a jobb kezem ügyében is paralel, csak abban nincs folyadék. És attól függően, hogy melyik kezem szabad, a kiskanállal keverek egyet. Hogy ne jöjjek ki a gyakorlatból.

Nézem, hogy lefogytam! Leesik rólam a kedvenc – kellően szakadt, agyonstrapált – melegítő nadrágom, amit le sem tudná szedni rólam a legjobb krapek sem. Ja! Hogy kijött belőle a gumi…

 

 

 

Felgyorsult időket élünk. A mosogatóba betettem az ételes tálat, és félig felengedtem vízzel. Megebédeltem, de gyakorlatilag nem ettem semmit sem. Így – mint meglepően rendes ember – meglátva az üres edényt, beletettem a megmaradt húsokat. Csak akkor láttam, hogy félig tele van vízzel. Így tehát megmostam a kajámat – nem lehet eléggé óvatos az ember. A mosogatást most már tuti, hogy későbbre halasztom. Elment az étvágyam a fentiek miatt. Tehát energiatakarékos ember is vagyok egyúttal. Lassan már csak annyi helyet foglalok el, mint egy összecsukható bicaj.

És mit ad Isten? A képen meg sem közelíti az előbb említett bicajt. Az igényesebbje most hagyja el a blogomat:

bicigli-indiai-riksa-kozben-tartja-a-babat

 

A Szöszi-net áthozott részei a régi blogomból. A többivel még egyelőre adós vagyok:

 9. rész Emberi kapcsolatok és más egyéb

10. rész A fiatal halász is kiveti hálóját 

11. rész Titkos szeglet az üzenetek között 

12. rész Játszani a szavakkal… 

13. rész Csak legyen már vége 

14. rész A porszívás rejtelmei 

15. rész Szöszi-net Húsvéti medvehagyma vadászat 

16. részt Szöszi-net Reggeli cviki puszi Szöszi-net

17. részt Facebook leckék kezdőknek és haladóknak 

18. részt Facebook leckék avagy Már megint mi van? 

19. részt Feláll a szőr a hátamon 

20. részt Az ismeretlen jótevő avagy HOL AZ A GOMB? 

21. részt Popi és a kutyakozmetika

22. részt Már csak azért is!

 

 

terített asztalnál

marasimo@gmail.com

És ha barangolni akarsz blogom lankáin, 

Megváltozott a blog helyszíne https://simonmara.com

Cikkajánló

One thought on “Szöszi-NET (2.) Az összecsukható bicaj

  1. (2) Összecsukható bicaj……Eddig ez a szösszenet a kedvencem! Mi tagadás magamra ismertem benne…a feledékeny és a szórakozott professzor keverékében! Gergő unokám el is nevezte a jelenséget,ha úgy tetszik engem…”suvasztó Mama” lettem,…mindig keresek valamit,amit tuti jó helyre pakoltam el!…Szóval jót szórakoztam a tükörképemen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük