Szöszi-NET (12.) Játszani a szavakkal…

(Érdemes a beszédes csenddel is megbarátkozni!)

 

„Mintha szavakkal játszani nem annyi volna, mint magával az élettel játszani.”

Kosztolányi Dezső

Ezt a blogot itt most abba kéne hagynom, mert ez elég veretes megállapítás. Valakinek talán több időre van szüksége ahhoz, hogy meglegyintse ennek a mondatnak a nagyszerűsége! Nem tudom.

Egyet viszont teljes bizonyossággal megállapíthatok. Nem mindenkinek esik le a tantusz még ideje korán. Legfeljebb amikor már semmi esélye sem, hogy változtasson.

Például egy váratlan haláleset, amikor már nem tud a rokonától, a volt barátjától, a volt barátnőjétől, a szomszédtól, a testvérétől bocsánatot kérni vagy megbeszélni a több hónapja vagy akár több éve megrekedt problémát. Ez a probléma – melyet csak ők gerjesztettek és kövesítettek meg – igazából nem probléma, hanem feladat.

A feladatot – probléma formájában sem – szeretik egyesek. Elmenekülnek. Elloholnak. Hogyisne! Ő oldja meg? Azt már nem!

Mára csak ennyi, de emésszétek meg!

 

 

 

ágy csók

 

A Szöszi-NET sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy ebben a KATEGÓRIÁBAN  is nézzenek körül bátran: https://simonmara.com/category/szosszenetek/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

Cikkajánló

2 thoughts on “Szöszi-NET (12.) Játszani a szavakkal…

  1. This design is spectacular! You obviously know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük