Szöszi-NET (54.) Álld ki a tűzpróbát!

Higgyétek el, az élet japán gyorsvonat formájában tűnik el a látóhatáron. Tudom, ez sokatoknak még nem esett le.

Anyósom, drága Ilu mama mondta nekem főleg az utolsó éveiben: Ne halogass! Tedd meg, amit jónak látsz! Mert az élet hihetetlenül gyorsan elszáll. Ő 90 éves elmúlt, mikor „kisétált” életünkből, de szívünkből soha!

Azt gondoljátok, ráértek. És még nem is jött el a legalkalmasabb időpont, hogy új életet kezdjél, hogy bocsánatot kérjél, hogy közeledj ahhoz a szeretett lényhez, akit pedig már kipécéztél hónapokkal ezelőtt.

Gyáva f…sz vagy! Mert mit szólna hozzá a másik? Mit szólna? Először lehet, hogy szivatna – jó magyar szokás szerint -, de aztán a szeretet hangjai lehatolnak a másik hajszál repedésein keresztül a lelkébe. És egyszer csak más dalok fognak dudorászni az ágakon. Csak álld ki a tűzpróbát!

Tehát éld meg a percet, éld meg azt az érzést, ami éppen rád tört. Ne érdekeljen téged, hogy éppen lecsúszott gatyával kapott el téged a perc ihlete. Nem. Most van az, ami csak a tiéd!

Élesen fogsz emlékezni arra az érzésre, amikor a füledben dobogott a szíved, mert megtetted, amikor kinyílt a föld alattad, beomlott az ég feletted. De megtetted! Nyüszítettek a vadnyulak üregükben, de Te megtetted.

Értsd meg! Sosem készülhetsz fel az előtted álló percekre!

Most van, az amikor meg kell mozdulni. Holnap már hiába tennéd! Benned minden elsivatagosodik, a lelked megkeményedik.

Mire vársz, Ember? Az úgy is el fog jönni… De nem biztos, hogy tetszeni fog!

 

Jó éjszakát, kedves Gyerekek!

piros-macsekkal

 

 

A Szöszi-NET sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy ebben a KATEGÓRIÁBAN  is nézzenek körül bátran: https://simonmara.com/category/szosszenetek/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

 

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük