Szöszi-NET (113.) Postagalamb

Ha megyek futni, visz a lábam.

Ha valamit el akarok érni, visz a szenvedélyem.

Milyen jó nekem! Nincs semmi dolgom!

Ám nem erről lesz szó!

A Magyar Posta most is hozta a formáját – mint mindig.

Egy bankkal állok kapcsolatban, és lejárt a bankkártyám, tehát újat igényeltem. Eltelt jó pár nap, mondom magamban: bemegyek, szétcsapok a helyes kis ügyintéző csajok között, életet lehellek beléjük, aztán elhozom a kártyám.

Nem, a kártya még nincs meg.

Nem baj – ez volt pénteken. Hétfőn úgyis arra van dolgom, akkor befutok a kártyáért. S valóban becsattogtam kedvenc bankomba.

Jöttem, láttam és nem győztem várni! Mire megtudtam, hogy még mindig nincs kártya. Ám az is tudomásomra jutott, hogy postán küldték ki, méghozzá február 28-án postázták.

Ennek fele sem tréfa -, morfondírozok magamban félhangosan. Igaz, hogy évekkel ezelőtt a III. Kerületből egy hétig jött egy levél, de az még a múlt században volt…

A budafoki banktól az én drága Popi kutyám (a fotón a jobb oldali)

 

 

a szájában elhozná a levelet tíz perc alatt, én pedig 12 perc alatt tenném meg a távot futva. Postagalambbal 3 perc.

Megkérhetnének egy fiatalt, aki a rágógumi-köpködő versenyen első helyezést ér az iskolaszünetben. A szájába veszi, és egy perc alatt landoltatja a második emeleti erkélyemen a kérdéses plasztik kártyát. Diákmunka mellékállás!

Rendben, ha öszvérfogattal szállítják a leveleket, ott már egy kicsit necces lehet, hiszen mint tudjuk, öszvérék megmakacsolhatják magukat. Onnan tudom, mert én is az vagyok. S akkor se előre, se hátra!

Ééésss? Ma tényleg megkaptam a várt borítékot! 16 nap alatt taj-siker – ebből lejön 4 nap hétvége, akkor is marad Trisztán és Izoldán 12 nap. A postán lehet, hogy passziánszoznak a levélkihordók az ügyfelek kártyáival?

 

A Szöszi-NET sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy ebben a KATEGÓRIÁBAN  is nézzenek körül bátran: https://simonmara.com/category/szosszenetek/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük