Szöszi-NET (121.) Már a Zichy kápolna lábait nyaldossa a dunai áradás

Ma, 2023. december 26-án kerékpárra pattantunk párommal. A hetek óta tartó kitartó esőzés vagy havazás erősen kikezdte idegzetünket, másrészt a folyók áradása és a belvíz is nagy problémákat okoznak a Duna és egyéb folyók közelében lakóknak.

Elhatároztuk, hogy elmegyünk Lórévre, megnézzük, hol áll a Duna szintje. Ez egy normál vízszint:

Most pedig ez látható, a komp jóval feljebb költözött:

Gyakorlatilag a komp már nem jár, mivel teljesen feljött a víz szintje az útig, vagyis nem tudnának felmenni a kompra a járművek. Ilyenkor a révészek szabira mennek, és ilyenkor utaznak el a Bahamákra. Viszont helyi túrizmus alakul ki, mert a környék lakói tudják, nem mindennapi látványban részesülhetnek.

A szemfülesebb vállalkozók most biztos bevételhez jutnának, ha szendvicsekkel és egyéb harapnivalókkal várnák a kíváncsi és minden lében két kanál típusú embereket, mint amilyenek mi is vagyunk.

Készítettem is egy-két fotót és videót, mert azokkal sokkal jobban tudom ábrázolni, mennyire megváltozott a táj.

A komp nem működik egyelőre:

Zichy kápolnáról két blogot is készítettem, az egyik címe: Simonék félrebeszélnek (94.) Húsvét alulnézetből:

Az árterületet egyre jobban birtokba veszi a zubogó víz:

 

Eddig – éveken keresztül – csak a száraz nyarakról számolhattunk be, ám idén a föld víz háztartása bepótolta a sok évi lemaradást. Erre szokták monda: Még sok is!

Hogy nekünk semmi sem jó: ha kevés esik, az a baj, ha pedig az átlagtól eltérően több, akkor meg az a baj. Még az égiek is azt gondolják magukban: ezeknek az embereknek nem lehet a kedvében járni.

 

A Szöszi-NET sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy ebben a KATEGÓRIÁBAN  is nézzenek körül bátran: https://simonmara.com/category/szosszenetek/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük