Szöszi-NET (57.) Négy szem közt

A beköszöntő képnek (Colin Staples Life Art) vajmi kevés köze van a blog mondanivalójához, de mint tudjátok, ez nem lehet zavaró. Legalább is részemről biztos, hogy nem!

Ami nem jó, irtó ritkán lesz jó. Ám a jóból gyakran válik rossz. Valami elromlik.

Van aki az egyszerű, normális szavakat sem érti. Mondhatom azt is, hogy félreérti, és felhúzza az orrát. Lehet, hogy direkt teszi. Nem tudom.

Mennyivel jobb, ha félreértésben fuldoklunk – ami igazi sárdagasztás -, és nem szólunk a másikhoz semmit sem, közben pedig látjuk, hogy amit csinál, az sz…r? Akkor úgy kell tennünk, mintha örülnénk annak. Közben csak bosszankodunk.

Nem egyszerűbb, ha közöljük a másikkal, mi is az ábra? Nem, egyeseknek nem szabad semmit sem mondani, mert megsértődnek. Ezt már nem egyszer tapasztaltam.

Most újabb díszpéldány került elém. Egyik kedvenc csoportomba (Táncolni otthonról) „betévedt” egy régi Facebook ismerősöm. Rögtön leadott négy képet, az egyik semmitmondóbb, hitványabb volt a másiknál. Sőt, volt olyan is köztük, ami erősen sértette a jó ízlést.

Messengerben elmondtam ennek a jeles férfinak, négy szem közt, miért törlök le néhányat az általa posztolt képekből. Azt is elmondtam, miről szól a csoport: tánc és zene. Ez a fő profilja.

Erre – nem hiszitek el – megsértődött. Egyszerűen nem értem. Ezek után direkt megnéztem, miket tesz fel a saját idővonalára. Naná – hiszen ismerem őt -, csupa igényes képeket. Viszont a csoportomhoz kimondottan moslék jellegűeket vágott. „Nesze, koca, egyed! Neked az is jó!”

Ebből viszont csak egyetlen egy következik…

 

 Jó éjszakát, kedves Gyerekek!

piros-macsekkal

 

A Szöszi-NET sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy ebben a KATEGÓRIÁBAN  is nézzenek körül bátran: https://simonmara.com/category/szosszenetek/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük