Szöszi-NET (53.) A zöldségek koronázatlan királya: a kelbimbó

Ezt rövid blognak szánom, hiszen a téma egyszerű! Most már minden évben rendszeresen ültetek a kertemben kínai kelbimbót, melynél hálásabb zöldség növényt nem ismerek. Semmi hókusz-pók eljárást nem igényel – azt hiszem, ez lényeges megállapítás részemről.

Tegnap, 2018.04.06-án szedtem le az utolsóról is az összes bogyót. Gondoljatok csak bele, hogy mi mindent bírt ki ez a növény? Fagyos éjszakákat, nappalokat, zivatart stb. És a kis, zöld bogyók majd kicsattantak az egészségtől.

A tél meg sem kottyan neki, mindig friss, üde és kívánatos!

 

Nézzétek meg, milyen klassz kis, könnyű, ízletes, gyorsan elkészíthető vacsorát rittyentettem magunknak:

 

Összekeverek egy palacsinta-szerű masszát, amely tartalmaz tojást, lisztet, sót és jó sok fokhagymát összezúzva. Ebbe dobálom bele a kelbimbókat, amelyik nagyobb, félbevágom.

Ezen kutyulási művelet után forró olajban kisütöm evőkanál nagyságú masszadarabkákat. Ezekben a kis, tojásos halom mindegyikében egy-egy kelbimbó darabka foglal helyet, mint egy madárka a fészekben. Természetesen ezt lehet variálni. De én ezt tartottam a legoptimálisabbnak.

Mindenkinek jó étvágyat!

Tehát semmi másért nem vettem a fáradtságot, hogy felhívjam a figyelmeteket egy egyszerű „zöldségtárolási” lehetőségre, amely mindig üde színfoltot hoz a téli, kissé egyhangú étkezési kultúránkba.

Az interneten bepötyögve a kelbimbót, rögtön láthatjátok, milyen értékes vitaminokat tartalmaz, miért érdemes beiktatni ezt a kis hetyke zöldséget étkezésünkbe! Például ezen az oldalon…

 

 

Jó éjszakát, kedves Gyerekek!

piros-macsekkal

 

A Szöszi-NET sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy ebben a KATEGÓRIÁBAN  is nézzenek körül bátran: https://simonmara.com/category/szosszenetek/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

 

Cikkajánló

3 thoughts on “Szöszi-NET (53.) A zöldségek koronázatlan királya: a kelbimbó

  1. Excellent goods from you, man. I’ve understand your stuff prior to and you’re just too excellent. I actually like what you’ve got right here, really like what you’re saying and the way wherein you are saying it. You’re making it enjoyable and you continue to take care of to keep it smart. I can’t wait to read far more from you. That is really a wonderful website.

  2. Spot on with this write-up, I really assume this web site needs far more consideration. I’ll in all probability be again to read far more, thanks for that info.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük