Szöszi-NET (49.) Hogyan szeressem magamat!

Ne másnak felelj meg, hanem elsősorban magadnak! Milyen önzőnek hat ez az első kijelentésem! Igaz? Azért csak próbálj belegondolni, mit is mondtam neked.

Nem egyszer megfigyeltem, hogy azok, akik nincsenek kibékülve magukkal, ember társaikkal is pikkirtek, kiálhatatlanok tudnak lenni nap, mint nap.

Ezért mondom, hogy másodsorban is magadnak felelj meg természetesen! Mert ha abból a körülményből – amiben te létezel -, kihozod a maximumot… Igen! Akkor elégedett lehetsz!

 

 

Az is egy jó kérdés: „Hogyan szeressem magamat?”

Egyszerű a válasz: vedd sorba a tulajdonságaidat, a jellemzőidet. Legyél őszinte! Vegyél egy fehér papírt, és két rublikába írd le ezeket: külön a rossznak tűnőt, és külön a jót. Ezek után nézd meg, min tudsz változtatni, érdemes-e változtatni? Ne másokra hallgass, hogy ők mit mondanak! Hallgass magadra! Amikor úgy érzed, hogy nincs igazuk, ne foglalkozz velük.

 

 

Ezen az úton indulj tovább! Ha alaposabb típus vagy, kezdj írni egy naplót attól a naptól kezdve, hogy megírtad ezt a listádat. És mire jutottál fokról fokra? Meg fogod látni, hogy érdekes folyamaton fogsz keresztül menni!

Ha levonod a tanulságokat – függetlenül attól, hogy Te vagy más hibázott -, akkor nyert ügyed van. Sokan félreértelmezik a sikertelenséget. Valaki valamit elkezdett, de kudarcot vallott, mondjuk, egy kötöde vállalkozással, mert a kínai piac megölte az övét is, mint annyi kisiparosét Magyarországon. Akkor nem a kínaiakat szapulja, hiszen ők csak kihasználták a lehetőséget. Ha történetesen kínainak született volna, tuti, hogy ő is meglépi azokat a lépéseket, mint amit ők.

Gondolj csak bele, a világ másik pontján kialakítanak bázisokat úgy, hogy sem a nyelvet nem beszélik, sem a helyi szokásokat nem értik, és mégis… A kitartásukat, a következetességüket becsülni kell. Ha egy kínai belép egy épületbe, nem hangoskodik. Nem játssza el nagy mellénnyel, hogy ő a Jani, és közben üres a zsebe. Csendben van, takarékosan mosolyog. Ennyi, amit érzékelsz belőle.

Nagy tévedés! Nem a körülmények fognak hozzád idomulni. És hányan vérig sértődötten mászkálnak, panaszkodnak közöttünk, mert nem akarnak tudomást venni az állandó változásról.

Neked kell az örökké változó körülményekhez igazodni.

Sorry!

 

 Jó éjszakát, kedves Gyerekek!

piros-macsekkal

 

A Szöszi-NET sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy ebben a KATEGÓRIÁBAN  is nézzenek körül bátran: https://simonmara.com/category/szosszenetek/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük