Szöszi-NET (46.) Popi jó kislány lett…

Szeretett Popim nagy átalakuláson ment keresztül ezekben a hetekben. Ti tudjátok a legjobban, hogy milyen egy makacs kutya, hiszen nem egyszer már erről hírt adtam nektek.

Igazából nagyon elbízta magát. Egyre pofátlanabb, és egyre inkább jellemezte az öntörvényűség. (Próbáltam középfokba tenni, ami persze lehetetlen eredményt adott ki: öntörvényűbb. Ha-ha!) Mikor átmentünk Gizikéhez, szinte kikunyerbálta, hogy valami kaját adjon neki. Játszotta az „éhező gyermeket”.

Gyakran elvonult a fürdőszobába, mert úgy érezte, hogy ott biztonságban van.

Popi a WV előtt

Szóval Popi csak egyre szemtelenebb és egyre ducibb jelleget öltött. Odáig fajultak a dolgok, hogy ha elmegyek futni, Csöpi végig futja a távot, pedig 17 éves kutyáról beszélek. Popi pedig csak felbaktat a gátra, és öt méter után feladja…

(Egy régebbi blog fellebbenti, milyen is valójában Popi. Itt pedig egy másik tényfeltáró blogom Popiról.)

Viszont a napokban valami szokatlan dolog történt. Lövöldözés zaja verte fel a csendet. Nem értettük, hogy mi lehet az. Kinéztem a kapun, és láttam egy furgont a szántóföldeknél. Aztán tovább nem érdekelt a dolog, ám amikor másodszor hallottam ezeket a fülsértő hangokat, akkor már csak felkaptam a fejem, hiszen újból puskalövéshez hasonló durrogtatások verték fel a vidéki csendet. Popi sunnyogva, laposkúszásban rongyolt haza.

Ezt a szőrmók kutyát mintha kicserélték volna. Már nem kellett nógatni, hogy méltóztasson haza fáradni. Egyenesen a házba sietett, szinte a kaput is feltépte. Amikor már harmadszor tapasztaltam, hogy lövöldöznek, szépen oda mentem ezekhez a jóemberekhez, hogy megtudjam a tényállást.

Kiderült, hogy egy speciális gázpalackkal tudnak olyan irtózatos hangot kiadni, amely elkergeti a galambokat a vetésről, ugyanis a magokat nagy örömmel csipegetik ki. Mit lehet tenni. El kell szenvedni ezt az irtó hanghatást.

Popi meghasonlott, nem akart kimenni a házból, vagy ha igen, a kedvenc útját felcserélte egy másikkal. Döncit sem látogatta meg, Gizike szőrmók kutyáját. Remeteségbe vonult, és csak rettegett egy sötét sarokba vonulva.

Ez a furcsa életforma kb. két hétig tartott, és mi hiába bíztattuk, nem változtatott viselkedésén, csak miután végleg abbahagyták a parasztok a puffogtatást. Meg kell azonban jegyeznem, hogy ezt a vetést valaki elátkozhatta – lehet, hogy Poppi volt -, met a növények csak nem indulnak be…

 

A Szöszi-NET sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy ebben a KATEGÓRIÁBAN  is nézzenek körül bátran: https://simonmara.com/category/szosszenetek/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük