Mit ér, ha valaki egészségesen él, de mégis lebetegszik?

Idén rám jár a rúd. Milyen rúd? A betegség rücskös rúdja. Hány liter meleg teát – mézzel, citrommal – lehet elfogyasztani 5 nap alatt? Ezen öt napot természetesen követi a többi. Újabb liter meleg teákkal és aranysárgán csillogó mézzel.

 

 

Haza jöttem Londonból vasárnap (2019. 02. 5-én), és másnap már mentem is salsa fitness tréningre, Claudia kemény edzésére Újhegyre. Természetesen az izomláz megrohant, mint egy szőrős arcokból összerakott rohamosztag.

 

 

Mire befejezünk egy edzést, a fejünk is szopott gombóchoz hasonlít, tehát a vizet csavarni lehet belőlünk. Persze igazság szerint már az első tíz percben a hőguta kerülget bennünket.

Ez volt jellemző a keddi edzésre is. Egy volt a bibi, a szokásos csivitelés – ami követi a kemény edzést, amikor próbáljuk magunkat valahogyan beleilleszteni a hétköznapok világába – borzasztóan lerövidült. Ki lettünk igen gyors ütemben paterolva az újhegyi művelődésházból. Janinak sürgős dolga akadt. És ekkor, de csak ennek következtében nedves hajjal húztam fel a sapkámat.

Ám a fejemet nem lehet becsapni. Tudta, ez természetellenes, hogy a hideg levegőben a nedves hajammal az utcára lépek. Ekkor intett be.

 

 

Na, jól ráfáztam. Már vasárnap este van, és az állapotom nem sokat  javult. Hol a csillogó takony önt el, és a hapcizástól leesik a fejem, hol pedig a torkom úgy  begyullad, hogy félek, rámegyek. Csöpi, a még mindig friss lábakon szaladó, 17 éves kutyám sem hiszi el, hogy nem megyek ki vele sétálni – netán futni – már hosszú napok óta.

Sőt, arra a gondolatra, hogy kidugjam cserepesre száradt orromat, hogy a friss, hideg levegő körül vegye arcomat, a rosszullét kerülget. Nem, inkább a halál!

  • Egyél hagymát vagy fokhagymát! Valamit csináljál! -, hallom férjem a földszintről, amikor itt, a fő hadiszállásomon, fönt a fulladásos halál éppen kerülget.

Csinálnék én valamit, de az már kevésnek tűnik. Itt felejtődtem az influenza karmaiban.

Amikor pontosan egy hét telt el minden eredmény nélkül, végül kihívtuk a kevésbé kommunikatív orvosunkat, aki megállapította, tüdőgyulladás. 

  • Tudtam én, hogy valami turpisság van a dologban, ha ennyi idő után sincs semmi javulás! -, kiáltottam fel diadalmasan.

Egyelőre csak ahhoz van energiám, hogy a nethez oda üljek, aztán beleájuljak az ágyamba. Tünci macskám már feni a fogait rám.

 

Jó éjszakát, kedves Gyerekek!

 

A Szöszi-NET sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy ebben a KATEGÓRIÁBAN  is nézzenek körül bátran: https://simonmara.com/category/szosszenetek/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

piros-macsekkal

Cikkajánló

One thought on “Szöszi-NET (36.) Rám jár a rúd

  1. Heya i’m for the first time here. I found this board and I find It truly useful & it helped me out much. I hope to give something back and help others like you aided me.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük