Szöszi-NET (35.) Kitalálom, hogy mit ne írjál…

A mobilom igen érdekes dolgokat produkál. Van egy kis „jegyzet tömbje”, amelyet fel szoktam használni, ha rám tör a közlési roham, és nincs más lehetőség gondolataim rögzítésére. Ez eddig rendben is van, igaz, sokkal lassúbb, ám célravezető.

Viszont valamilyen úton-módon megint bekapcsolódott az a „szolgáltatás”, ami felerősíti az emberben azt az érzést, hogy jobb lenne inkább meghalni. 

 

A játszma címe: kitalálom, mit ne írjál!

Beírom, hogy „játszani”, ám ehelyett azt írja a mobilom, hogy „leesett a vércukrom”, vagy ehhez hasonlót. Ha nem veszem figyelembe, akkor végül akkora marhaságot, badarságot hozok ki az írásomból, hogy olyat még a világ nem látott.

Kérdem én, milyen módszer az, ami „ki tudja találni a másik gondolatát”?

Egy kis szösszenetemből egy példa. Ezt akartam írni: „Már fél lábamat a lépcsőre helyeztem…” Erre mit írt a mobilom: „Már fél albániát a kölcsönre helyeztem.”

Most, hogy jobban belegondolok, tényleg ezt akartam írni. 

Nem lenne jobb, ha megüzenné nekem kerek-perec: „Miért nem akasztod fel magadat? Megtehetted volna már előbb is! Így kevesebbet szenvednél földi léted során!”

zsiráf nőci felakasztja magát

Nem, ehelyett elkezdődik a szkanderezés én és a mobilom között. Ki győz?

Feladom! Győzött a jobbik!

 

 

A Szöszi-NET sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy ebben a KATEGÓRIÁBAN  is nézzenek körül bátran: https://simonmara.com/category/szosszenetek/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük