Szöszi-NET (103.) Borkával a medvehagyma csapáson avagy videó a videóban.

Ez egy rendhagyó blog – milyen is lehetne más? -, mert nem tudtam feltenni igazán míves videóimat az alábbi témával kapcsolatban. A YouTube úgy véli, hogy azok „short” kategóriába tartoznak, tehát felhasználhatatlanok. Szerintük. Azt a betyár mindenit neki! Ezért félig-meddig bosszúból készítettem egy teljesen hebehurgya videót, ami 3 percen is túlment, hogy vajon a YouTube azt már engedi? És igen, engedte nagy kegyesen. Persze, nem tartozik a blog témájához semmiképpen. Tényleg több a short-nál. Fent van a YouTube csatornámon. Hogy melyiken? Már magam sem tudom, mert hiszen önkéntesen lekapcsolnak több száz videómat.

Most nyomon követhetitek, miképpen alakul egy blog sorsa. Láthatjátok, nem mindig egyszerű az élet.

Tényleg annyira összejött minden – jó értelemben. Hétfőn azt javasoltam Andreának, hogy menjünk medvehagymát szedni Lórévre. Beleegyezett, mivel a szerda még messze volt, másrészt nem hangzott rosszul.

Viszont kedden már tudtam, hogy egy kissé bonyolult napom lesz, hiszen szép idő esetén – már pedig ma, 2022. április 6-án ragyogó, meleg, valódi tavaszi időjárásra virradtunk -, a kerékpározás sem maradhat el. Délelőtt bringáztunk Lacival. Idén ez volt at első edzésem, mivel már hosszú hónapok óta nem ültem kerékpárra, legfeljebb hébe-hóba a ráckevei piacon bukkantam fel a kék bringámmal.

Tehát azt mondtam Andreának:

  • Délután 3-kor találkozunk, és indulhatunk is medvehagyma-vadászatra.

Az idő egyre mesésebb lett, a kis csapat pedig indulásra készen autóba vágta magát, és uccu neki. Mint tudjátok, én valóban a nagy terek és vizek szerelmese vagyok. Mellék-foglalkozásom pedig: imádok medvehagymát szedni, mert ez is egy kalandhoz hasonló. Veszélymentes.

Javaslom, aki hozzánk hasonlóan szeretne ebből az egészséges hagyma illatú növényből szedni ezekben a napokban, akkor egy kis könnyű csizmába bújjon. Vannak ugyanis olyan útszakaszok, ahol gyakorlatilag szinte elsüllyedünk a pár napja leesett eső miatt keletkezett sárban. Persze ez nem törvényszerű, de Borkánál a gumicsizma tényleg fontos volt. Igaz, megoldotta, hogy a csizmától függetlenül teljesen elázott a harisnyája.

  • Hozzatok gumicsizmát magatokkal!

Ekkor még csak sejtettük, hogy merre lehetnek elbújva a medvehagymák. És akkor jött a… Nem a  Tenkes kapitánya, hanem egy férfi kerékpáron.

  • Szép jó napot! Meg tudná mondani, hogy hol lehet itt medvehagymát szedni?
  • Persze, ha ezen a kaszálón keresztül mennek, ott lesz egy földút, és ahogy mennek befelé az erdőbe, meg is fogják látni nem sokára -, válaszolta a kedélyes nagy bajuszú férfi.

 

 

És valóban. Egyszerűen nem lehet eltéveszteni. Mindentől függetlenül el nem tudjátok képzelni, mennyi plusz munkát adott nekem ez a YouTube, viszont könnyesre nevettem magamat, amikor előadtam a videó a videóban nevű projektemet. Sokkal felhőtlenebb volt – utórezgésileg is – a pár évvel ezelőtti medvehagyma-szedésem Magdikával, melynek címe: Szöszi-NET (15.) Húsvéti medvehagyma vadászat

A Szöszi-NET sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy ebben a KATEGÓRIÁBAN  is nézzenek körül bátran: https://simonmara.com/category/szosszenetek/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük