Szöszi-NET (94.) Saját íj, saját nyereg

Soha nem szoktam egy – már kész – anyagot átrágni, megcsócsálni, mintha már kifogytam volna a saját kútfőmből beszerzett témákból. Megvan rá az okom, hogy a 825 blogomból ez az egyetlen fog különbözni minden eddigitől, vagyis formát bontok.

Már a blogom alján felkínált videó bekezdése is több mint szimpatikussá tette Kassai Lajost. Felkaptam a fejem, mint amikor szőrmók Dönci kutyám rájön, hogy elkezdtem a palacsinta sütését a keskeny, kis konyhámban.

Ám a videón látható Kassai Lajossal történt interjú folytatása csak fokozta izgatottságomat. A kis Vuk (azaz ÉN) szagot kapott. Így is lehet gondolkodni? Ma már csak fehérben vagy csak feketében „közlekedünk”. Oltott vagy oltatlan… Egyre inkább be akarják mesélni, hogy a saját testemhez semmi közöm, akár a középkori földesúri, sötét történelmi időkben, amikor a Döbrögi-félék még azt is meghatározhatták, hogy a szolgáló lány először a földbirtokossal, a tulajjal hálhat, aztán jöhet a reszli.

Igaz, erről a témáról nem sok szó esett, ám valóban olyan világban élünk, amikor sok minden, a sajátságos csillagok együtt-állása határozza meg a tudatot, a jelent, és a jelenből vezető utat a jövőbe.

„Mert ha mi le tudunk ülni, és tudunk egymással kommunikálni, akkor nincs veszve semmi” -, mondta Kassai Lajos, miután vázolta a Partizán nevű riporter és ő közötte húzódó „szakadékot”, ami életstílusuk és a két beszélgető partner egyéb jegyeinek különbözőségéből fakad.

Meg kell tanulnunk „saját íjat, saját nyerget építenünk”, belső értékeinket fejleszteni. Hogy miért? Mert akkor nem leszünk másoknak kiszolgáltatva, nem függünk másoktól, pedig a világ igen csak e felé halad: függőségi viszonyba taszítani a Föld lakósságát.

Teljesen egyetértek Kassai Lajossal, hogy az életmóddal státuszt akarunk kifejezni. Ezért vannak a böhöm nagy terepjárók, ezért építünk akkora, emeletes kégliket, amelyek feleslegesekké válnak már akkorra is, amikor végre elkészülnek -, ezt pedig én toldom hozzá. Valószínűleg az emberi kicsinységüket, pitiánerségüket akarják valahogyan kipótolni, elrejteni – szerintem.

Ma már könnyen utána nézhetünk dolgoknak, mélyére áshatunk az egyes témáknak. Miért fogadja el a többség a hivatalos média által szajkózott „igazságot”? Ez a lustaság-féle, mert nem tudom mással jellemezni, ez egyesek életébe, egészségébe kerül. 

Viszont a mai világban, amikor bizonyos emberek agyát elöntötte a pénz utáni hajszából eredő, sűrű köd, ettől függetlenül elég tisztán látják, hogy a jó öreg

„oszd meg és uralkodj”

elv mindig kifizetődő volt, mindig bevált.

Gyakorlatilag itt be lehetne fejezni a diskurzust, ám ne adjuk fel olyan könnyen, inkább hallgassuk meg ezt az igen tanulságos videót, és utána iratkozzatok fel a Kalóz, akarom mondani Partizán Youtube csatornájára, mint ahogy én is tettem:

 

Kassai Lajossal kapcsolatos videókat is csak javasolni tudom, pld. a lelki-testi egyensúlyra miért van szükség:

 

Kicsit esetlennek tűnik a befejezése ennek a blognak, de úgy hiszem, hogy pont ezért fog még inkább a tovább-gondolás irányába vinni benneteket.

Szép jó éjszakát mindenkinek!

 

A Szöszi-NET sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy ebben a KATEGÓRIÁBAN  is nézzenek körül bátran: https://simonmara.com/category/szosszenetek/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

Cikkajánló

One thought on “Szöszi-NET (94.) Saját íj, saját nyereg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük