Simonék félrebeszélnek (103. ) Mérgeznek bennünket

Tegnap este (2021. 08. 12-én) elhatároztam, hogy 8 és 9 között, amikor még nem teljes a sötétség, elmegyek futni. 

Szóval már vettem fel a futó szerkómat, mikor hallom, hogy a szúnyogírtó helikopter berreg el a házunk felett elég alacsonyan, legalább 3x oda-vissza.

Oh, édes Istenem!

Miért kell ezt tenni? (Pár héttel ezelőtt már átéltünk ilyent. Nem volt elég? Miért életellenesek bizonyos emberek, akiknek a kezében hatalom van? Miért nem zárják be őket egy dunsztos üvegbe, ahová óránként befújnának Deltametrin szúnyogírtó permetet, közben azt hallhatnák mikrofonokon keresztül jó hangosan: „ne ijedjen meg, nem káros az egészségre!”

Nem akarom elhinni, hogy ekkora állatok vannak. Ne haragudjatok, de elvesztem az összes nőies, finomkodásra, udvariaskodásra, önuralomra való hajlamomat. Ők sincsenek tekintettel a természetre, az élőlényekre!

 

 

Pár nappal ezelőtt, a szokásos délutáni sétánk alkalmával barátnőmmel, Terikével láttuk, hogy a villany vezetékeken rengeteg fecske ült (30-40) vagy nagy felhőkben felszáll, és boldogan együtt csivitelnek, jól érzik magukat. Ki gondol velük? Mit fognak enni? (Mellesleg éves viszonylatban több kilónyi szúnyogot eltüntetnek szorgos repkedésükkel úgy, hogy nem okoznak kárt a természetben!)

Ezek a permetező Méreg Janik visznek ki műlegyet, műszúnyogot nekik vagy valami kaját, amivel fent tudják magukat tartani a kis tollpihe csoda lények? (Persze a műlégy, műszúnyog durva volt részemről.)

Elnézést, most néha teljesen össze-vissza csapódok témán belül, mint az én édes kis fecskéim, mert annyira ki vagyok kelve magamból. Kíváncsi lennék, hogy a Ráckeve Város oldalán meghirdetett, szúnyogirtási akciót kik oszthatták meg, milyen szándékból, összesen harmincan? Úgy gondolják, hogy „milyen szuper nekünk, hogy így gondoskodnak rólunk?”

Mivel nem vagyok felhatalmazva, hogy néhány hozzászólást nevesítsek, csak kimásoltam ezeket, hiszen teljesen egyetértek velük:

„Próbálok ökológiai szemléletű kertgazdálkodást (permakultúra) folytatni  a telkemen, de minden évben rovarok ezreit irtják ki nálam egy ilyen gyérítéssel – beporzók, pókok, szitakötők stb. egész ökoszisztéma megy a levesbe. Végtelenül elkeserítő… Ráadásul napokkal később ugyanannyi a szúnyog, mivel a lárvákat nem pusztítja el az „égi áldás”. Tényleg nem tudom, ez mire jó vagy, hogy kivel kellene tárgyalni erről, hogy eredményre jussunk.”

Még egy kérdés: mit akarnak permetezni, ha már most sikerült bennünket alaposan mérgezni. Az önkormányzati kiírás szerint augusztus 18-án lesz egy újabb mérgezési akciójuk. Akkor ez a mostani mi volt? Gyakorlás? Aztán itt van egy igen jogos észrevétel, és megint káromkodás hagyja el ajkamat, mert igaz:  „Jól értem? Több tízezer embert fognak lepermetezni a szabadtéri programok idején a Deltasec idegméreggel, gázolajos porlasztású vegyszerekkel? Talán akkor a Kis-Duna Vízi Fesztivált el kellene halasztani, ugye?”

Az elszenvedett mérgező permetezésnek „köszönhetően”, másnapra a kedvenc füge bokrom levelein szemmel látható, szürke foltok keletkeztek. Előtte csodálatosan egészséges volt a növény. Sokat szoktam szemlélődni a növényeim között (is). Erőt, energiát gyűjtök közelükben. Most egy beteg növényt nézhetek bánatosan ezek miatt az őshüllő agyúak miatt! Nem gondolhatja senki sem komolyan, hogy ez a véletlen műve!

Számomra tökéletesen világos, kristálytiszta, hogy szisztematikusan mérgezni akarnak a földön-vízen, levegőben, kajával, kozmetikai termékekkel, tisztító szerekkel stb. Mindezt tudatosan teszik. Ezt erősíti meg ez az anyag is, amelyet a Budaörsi Napló-ban olvastam.

Eszméletlen mekkora károkat okoznak a vízi élővilágnak is. Ezt a Wikipédiában olvastam a szúnyogírtással kapcsolatosan Deltametrinről.

Érdemes felmenni a Greenpeace oldalára, ahol az alábbit taglalják:

miért használunk még mindig egy alkalmatlan környezetkárosító módszert?

Hihetetlen – vagy talán nem is annyira hihetetlen? -, felelős, felnőtt emberekről van szó, akik kiadják, hogy mérgezzék az embereket, állatokat. Vagy nem tudják az összetételét a kemikáliának? Akkor meg hogy merészelnek parancsot adni a helikopterek felszállásának?

Igen, erről jut eszembe, nagyon jól emlékszem, kb. három évvel ezelőtt történt: épp a Kis-Duna kellős közepén eveztünk a lacházi sárkányhajósokkal – legalább tízen voltunk a hajóban -, amikor jött a szúnyogirtó. Szerintem élvezte a pilóta, hogy tehetetlenek vagyunk, hiszen nem tudunk hová, tető alá futni. Jól megszórt bennünket háromszor is. Utólag is csak azt tudom mondani, hogy szemétség volt. Talán fel kellett volna jelenteni a pilótát, aki azzal védekezett volna persze, hogy ő csak a feladatát teljesítette… Többszörösen azt tudom mondani, hogy pancserek döntenek az életünkről, az egészségünkről, és rendeletekkel takaróznak. Ők mossák kezeiket. Legfeljebb felfelé mutogatnak, a felsőbb vezetők felé, az emberek pedig szép rendesen megszívják!

Elhatároztam, hogy nem megyek fel a Ráckeve Város honlapjára ezen túl, mert csak olyan hírekre bukkanok, ahol a népet hülyítik, és elkeserítenek bennünket, mert amit tesznek, mindent a

MI ÉRDEKÜNKBEN TESZIK!

Az egyik ilyen ominózus átverésről szól ez a blogom is: Ráckevei gát felől fúj a szél – kerékpárút épül, de milyen?

 

A Simonék félrebeszélnek sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy a KATEGÓRIÁBAN nézzenek körül: https://simonmara.com/category/simonek-felrebeszelnek/

habos felső plusz kalap

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

 

 

Cikkajánló

3 thoughts on “Simonék félrebeszélnek (103. ) Mérgeznek bennünket

  1. My brother recommended I might like this web site. He was totally right.
    This post actually made my day. You can not
    imagine just how much time I had spent for this info!

    Thanks!

    1. I’ve been writing blogs for about 7 years now I have over 800 blogs. Best regards: Mara Simon

  2. Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging
    for? you make blogging look easy. The overall look of your site is wonderful, let alone
    the content!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük