Simonék félrebeszélnek (91.) Nem szégyen a futás!

 

Mindig meghallgatom mások észrevételeit, és ha jónak tartom a javaslatot, annak alapján cselekszem. Így volt ebben az esetben is, amikor egy blogból készítettem kettőt. Ezt a variációt pedig Tugyi Gabriellának köszönhetem: szétválasztottam a derelyekészítés gyötrelmeit az új Nike cipő megvásárlását taglaló anyagtól. Köszönöm!

Reggel, fél kilenc körül esett a hó, már amúgy is havas volt a táj. Jó erőben éreztem magam, ilyenkor nehezen tudom magam visszafogni – bár nem is akarom -, hogy mozgásban fejezzem ki életörömömet. Közben esett a hó, nem szakadt, de elég volt ahhoz, hogy nedves legyen a cipőm.

A régi edző cipőmet pár nappal ezelőtt dobtam ki a kukába. Gyakorlatilag szanaszét szakadt, és attól féltem, hogy pont a útvonal legtávolabbi részén válik szét megint a talpa, amikor aztán sántikálva tudtam volna csak hazajönni, de nem futva. Viszont már nincs futócipőm, tehát venni kell, nincs mese. 

Mire jó az internet? Először megnéztem a Decathlon áruház kínálatát, de semmi sem fogta meg a fantáziám. Vagyis nem volt érdemes autóba ülni, hogy a helyszínen felpróbáljak egyet-kettőt.

Beütöttem tehát a keresőbe „futócipő outlet” varázsszavakat. Ekkor egy rahedli futócipőt „kipottyantottak”. Két napig nézegettem a cipőket, többször megmértem a lábamat – 25 cm hosszú -, hogy biztosan jó méretűt kapjak, hiszen ahány márka, ill. gyártmány, annyiféleképpen értelmezik a számozásokat. Milyen a talp barázdája, a vonalvezetése – az sem mindegy.

Kemény, idegölő munka ez, de sikerrel jártam, és végül 42 ezer forint helyet 26 ezer forintért meg is rendeltem egy Nike cipőt.

Igaz, csak fehérben volt már, de jól emlékezem, hogy 25 évvel ezelőtt szintén fehér színű Fila cipőt vettem, és azt is akkor dobtam ki, amikor már szinte nem is volt mit felhúzni a lábamra. Íme az új cipőm:

Férjem megállapította – miután kivettem a dobozból az új zsákmányomat -, hogy a cipő anyaga nem a legjobb. Én pedig védtem a bástyáimat – még szép.

Ma, a havazás miatt nem lehetett azt mondani, hogy az idő száraz, tehát nagy valószínűséggel át fog ázni a cipő -, vélekedett a mindig optimista Laci.

  • Majd meglátjuk -, jelentetem ki félmosollyal az ajkamon.

És képzeljétek el, igazam lett, a cipő felülete valóban nedves volt a hótól, de egyáltalán nem ázott be, pedig volt rá ideje, még sem tette. Nagyon örültem, hogy valóban vízhatlan anyagú a cipő, és nem véletlenül volt olyan drága még így is, hogy kedvezményesen jutottam hozzá. Tudom, a minőséget mindig meg kell fizetni.

Az sem lényegtelen szempont (sőt!), hogy a futócipő attól szuper, ha a bokát fogja, kényelmes. Már az első próbánál, ha nincs meg ez az érzet, akkor ki kell cserélni egy másik méretűre.

És persze, hogy nem szégyen a futás, ám több szempontból is igen hasznos.

A Simonék félrebeszélnek sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy a KATEGÓRIÁBAN nézzenek körül: https://simonmara.com/category/simonek-felrebeszelnek/

habos felső plusz kalap

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

 

Cikkajánló

16 thoughts on “Simonék félrebeszélnek (91.) Nem szégyen a futás!

  1. Most of the things you point out is astonishingly legitimate and that makes me ponder why I hadn’t looked at this with this light previously. Your article really did switch the light on for me personally as far as this specific subject matter goes. Nevertheless there is just one issue I am not really too comfortable with and while I make an effort to reconcile that with the actual central theme of your issue, allow me observe exactly what all the rest of the visitors have to point out.Well done.

  2. You can definitely see your enthusiasm in the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always go after your heart.

  3. I wanted to write you that little note to help give thanks yet again for the extraordinary tactics you have documented at this time. It was quite shockingly generous of people like you in giving extensively precisely what many of us might have offered for sale as an ebook to earn some profit on their own, particularly given that you could have done it if you decided. These basics as well served like a great way to fully grasp that other people have the same zeal the same as my very own to understand a good deal more related to this problem. I’m certain there are lots of more fun occasions in the future for individuals that look into your blog.

  4. I was curious if you ever considered changing the page layout of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or 2 pictures. Maybe you could space it out better?

  5. I just couldn’t go away your web site before suggesting that I really loved the standard information an individual supply to your visitors? Is going to be back regularly to investigate cross-check new posts

  6. Hello Dear, are you truly visiting this web site daily, if so then you will absolutely obtain nice experience. Deandre Stickrod

  7. You made some respectable factors there. I viewed on the net for the issue as well as discovered most individuals will accompany with your website. Jackie Mevers

  8. You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something that I think I would never understand. Jackson Pere

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük