Álom Manók és társai (132.) Az abszolút mondat

Egy olyan giffel indítottam, ami tulajdonképpen kinyiffant,  viszont a témáját illetően, sok minden beleképzelhető, még az is, hogy a magányos ember hogyan válik még magányosabbá ezen a Földön.
Kapcsoljuk be képzeletünket, és irány a fantázia világa. Erre a pár percre legalább felejtsetek el minden negatív dolgot és ne gondoljatok arra, hogy XY Jakab vajon mit gondolhat rólatok! A fene essen bele inkább minden XY Jakabba!
A fentiek ellenpontozásképpen ezt az életvidám elefántot tettem be nektek, hogy feloldjam lelketekben a felesleges feszültséget.

„Nem hiába keltem fel még a csettegő madarak előtt hajnalok hajnalán. Egyrészt nyelvet ölthettem a világra, s akár lehúzhattam volna gatyámat, hogy meztelen fenekemet felétek tartva fejezzem ki nagyra becsülésemet is. Csak azért nem tettem, mert baromira hideg volt. Ami sokkal lényegesebb viszont: feltaláltam az abszolút mondatot, amely a végére szánt ponttal kezdődik. Most már akár meg is halhatok! Tudjátok, 5-ös parcella, balról, a rózsabokrok tövében… „
Azért meg kell állapítanom magamban, hogy amikor évekkel ezelőtt a speciális mondatot feltaláltam, sokkal rosszabbul éreztem magamat a bőrömben. Most, amikor a vírusok masíroznak a  világban széjjel-szana, sokkal stabilabbnak érzem magamat. Ráadásul addig húztam-halogattam ennek az Álom Manónak a megosztását, míg pont a húsvéti ünnepek kellős közepébe csöppentem. A szöveg pedig nem mindig ünnepi színezetű. Ezért elnézést!
Majdnem úgy jártam, mint az az ejtőernyős, aki pont egy olyan tó kellős közepén volt kénytelen landolni, amelynek a szélén, körös-körül éhes krokodilok várják tátott szájjal érkezését.   
Ezt a virágot, mely örök-mozgó háttérrel rendelkezik, nektek adom. Lássátok szűnni nem akaró nagyvonalúságomat!
Az én kertemben levő, egyetlen szilvafa is ilyen szépen virágzik. Viszont nem szeretik a macskáim megmászni, szerencsére.
Meg nem mondom, hogy a húsvéti ünnepekre készült-e ez az Álom Manó ebben a szerkóban, de legyen ez az ő dolga!

 

Elájulok én is, mennyire édes ez a madárka!

 

 

Jó reggelt, jó estét, szinte egyre megy, a karantén napok kissé egyhangúak, bár valami mégis változik. Erről fogok nektek beszámolni a következő blogomban.

 

 

Apropó! Már megint elszaporodtak azok a „valakik”, akik fel akarnak jelentkezni a népes ismerőseim közé, a Facebook fiókomba. Ezek az egyedek mind dagadó izmokkal, gyönyörű, megnyerő pofázmánnyal rendelkeznek. Még ismertető jelük, ami miatt feltétlenül ki kell írtani őket: kisgyermek a háttérben vagy kis-kutyuli. Törölj! Törölj! Nem beszélve arról, hogy ezek a dagadó izmú, szuper-hiper kanok, a teremtés koronái mind-mind özvegy! Ennyi erővel már a nőknek rég ki kellett volna halnia a Földön. (Jó, hogy nem halljátok, mit mondok magamban.)
Mosom kezeimet inkább a kis törpékkel együtt.
Tessék! Itt is nők vannak! Na, ugye, hogy nehéz őket padlóra küldeni!
Ez a nőci pedig szivárványt játszik, a lepkéket pedig felbérelte, hogy teste szép ívét segítsék megtartani.
Valaki pont ilyen hebrencsen érzi magát, egyszerűen nem érti, hogy meddig kell még otthon maradni? Mikor lesz már ennek  vége? Gyerekek! Erősítsétek meg belső bástyáitokat. Végre vegyétek elő belső erő-tartalékaitokat! Meddig fukarkodtok még azokkal?
Tényleg, ahogy ma reggel kinyitottam az ajtót, hogy megsétáltassam a kutyákat és magamat – persze Poci is, a szőrmók macska is velünk jött -, rögtön megcsapta orromat a tavaszi  virágok illata. Lehet, hogy ebből a gifből is kaptam egy keveset?
Most, hétvégén átállítjuk az óráinkat megint. Meddig kínozzuk magunkat az óraátállítással, amikor már rég kimutatták, hogy nem spórolunk az energiával így, ám idegbajos embereket termelünk ki? (Ez még a múlt hétvégére vonatkozik. Látjátok? Ilyen gyorsan rohan az idő.)

 

Itt vannak ezek a gyönyörű pillangók és az én legújabb barátom, az Álom Manók legújabb üdvöskéje:

 

 

Még a szivárvány szerintem a régi lehet minden ellenkező híresztelés ellenére is. Nagyon remélem!

 

 

Ne legyél meglepve, ha az gif neked szól: For you!

 

A macskák megírhatnák a lazsálásról doktori értekezésüket:

 

További békés ünnepeket!

  

Jó éjszakát, kedves Gyerekek!

 

Az ÁLOM MANÓK ÉS TÁRSAIK sorozat további részeit ez a link tartalmazza:

https://simonmara.com/category/alom-manok-es-tarsai/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

Cikkajánló

3 thoughts on “Álom Manók és társai (132.) Az abszolút mondat

  1. Hmm it appears like your blog ate my first comment
    (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up
    what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring
    blog blogger but I’m still new to the whole thing.
    Do you have any tips and hints for rookie blog writers?
    I’d really appreciate it.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük