Londoni tévelygések (79.) SushiSamba hivatalos neve 110 Bishopsgate

 

 

A közérthetőség kedvéért mindenféleképpen ajánlom az előző bejegyzésemet (Londoni tévelygések (78.) Irány a Downing Street-ről a SuhsiSamba), hiszen a téma szorosan összefügg ezzel a blogommal.

A katonai zenekar ma nagyot alakított, miközben zenéltek, szokásukhoz híven peckesen vonultak, és persze fújták a magukét. A tömeg pedig boldogan szemlélte a vég nélküli jeleneletet, ahol a naív spontaneitás zörgő csomagoló papírjába pöndörített zsidó felsőbb vezető emberek vonultak elől a zenekarral karöltve, majd utánuk a jól megszervezett ember áradat kis zászlócskákat lobogtatva.

Mélyen megrendülve figyeltem a végtelenített szalagon történő ünneplést, amely végül is a zsidó emlékműnél csúcsosodott ki.

Íme, maga az emlékmű:

 

Ám mi nem elégedtünk meg a fenti élménnyel, mert kompenzálni kellett abbeli bánatunkat, hogy bizony-bizony délután 3 óra után sem nyitották meg a  túristáknak az utat, hogy kielégítsék végtelen kíváncsiságukat, a Downing Street megszemlélését illetően. Íme egy bánattal átitatott kép a ráccsal lezárt utca előtt:

A díszfelvonulás nyúlfarknyi kis montázsát még elcsíptem, azaz fotóvégre kaptam:

 

Már véremmé vált, hogy képeket vagy videókat készítek menet közben. Itt van néhány közülük, melyek valódi, Londonra jellemző fotók:

A Liverpool Street Station egyik bejárata, mely igen nagy forgalmú csomópont, ahonnan különböző irányból lehet a föld alatt – underground, illetve a föld felett – azaz overground – közlekedni. Gyönyörű ez az épület belülről is, érdemes egy kicsit körbejárni, fantasztikus érzés járja át az embert:  mintha az egész világ a lábunknál heverne… És nem véletlen ez az érzés, ha elolvassátok, mit ír a Wikipédia erről az épületről (klikkeljetek rá az állomás lila nevére), milyen viszontagságokon ment keresztül! 

 

Nemcsak móka-kacagás egyeseknek, hanem a napi betevő falatról is kell gondoskodniuk…

Ez szintén a Liverpool Street környéke:

 

Igen, ezt nem hagyhattuk annyiban, irány a SushiSamba megszemlélése, melynek tetejéből sokkal nagyvonalúbban tudjuk satuba fogni London látképét. (Nekem sokkal magasabbnak tűnt, pedig csak 38 emelet magas.) Az emeleteket pillanatok alatt legyőztük, a lift száguldott velünk felfelé.

 

A pompás, belső designe elégedettséggel töltött el, igaz, a sejtelmes fények nem a legmegfelelőbb körülményeket biztosították a fotózáshoz:

 

Bár a Donwing Streetről kizártak bennünket, ám csak ajánlani tudom az általam SushiSamba-nak becézett épületet annak, aki nem fél attól, hogy hányingert kap a sebes lift iramától. A portán be kell mutatni a személyedet igazoló kártyát. Itt nem csak arra kíváncsiak, hogy elmúltál-e 25 éves – gondolom én.

Azt hittem, hogy úgy járunk, mint Las Vegas egyik új, igen magasra sikeredett hotel épületében. Ott ugyanis azért is pénzt kérnek, ha felmegyünk az épület legtetejére.

Szóval, itt simán fel tudtunk repülni a magasba, ahol minden a szórakoztatásról, a kikapcsolódásról szólt. Fent, a csúcson több szinten hangulatos kávézók, bárok üzemelnek – szerintem 24 órás szolgálatban. Ki lehet menni a teraszra is, ahol abszolúte igényes kiszolgálásban részesülhetünk. Na, és a kilátás? Az valami pazar!

Mit Lehet tudni erről a felhőkarcolóról, mely a londoni üzleti negyed legmagasabb épülete (korábban Heron Towerként tartották nyilván)? Az Egyesült királyságban a 3. legmagasabb épület, mely hivatalos neve 110 Bishopsgate, bár továbbra is a Heron Tower neve a közkedvelt és közismert.

 

A SushiSamba nevet én adtam neki, mivel a bejáratnál ezt a nevet világították meg a színes neon égők. A 2011-ben átadott épület a Liverpool Street Stationtól pár percnyire található – tehát ez a kiinduló pont -, melyet a Camomile Street, az Outwich Street és a Houndsditch határolja.

Mivel mindenütt – nemcsak Londonban – ilyen tájban már javában karácsonyi készülődés érzékelhető, én sem maradhatok le: kellemes ünnepi készülődést kívánok mindannyiotoknak Hegyesi Kata és a magam nevében!

 

 

Itt pedig néhány blog linkje, amelyeket megosztottam veletek, és amelyek Kata nélkül nem jöhettek volna létre: Londoni tévelygések (39.) Ez a te következő lifted (40.) Ha jól akarom magam érezni

 

A Londoni tévelygések sorozat kedvelői megtudhatják, milyen az élet Londonban: 

https://simonmara.com/category/london/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

Fontos!

Ha bemész a KATEGÓRIÁba, 30 téma közül válogathatsz!

Jó szórakozást!

 

 

Cikkajánló

One thought on “Londoni tévelygések (79.) SushiSamba hivatalos neve 110 Bishopsgate

  1. you are really a good webmaster. The website loading speed is incredible. It seems that you’re doing any unique trick. Furthermore, The contents are masterpiece. you have done a magnificent job on this topic!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük