Simonék félrebeszélnek (13.) Nagyi, hogy ityeg a fityeg?

Természetesen tudtam, hogy nagymama leszek, de ez akkora dolog számomra, hogy nem akartam elkiabálni.

Hétfőn (augusztus 20-án) megtudtam, hogy Kriszta kórházba került, mert a cukor szintje túlságosan csúcsokat döngetett. Fiam is bent volt vele egész nap – sőt, egy hétig -, az éjszakát pedig egy kis összetekercselhető edző szőnyegen töltötte ifjú felesége mellett.

Skype-on keresztül láthattam, hogy egy személyes szobába helyezték el a kis mamát – Magyarországon ez nem annyira megszokott. (Később kiderült, hogy máshol nem volt hely, de ez a szoba egyébként naponta 175 fontba kerülne.)

Minden modern, szép, tiszta. A fürdőszoba is igazi, tuti, vipes helyiség. A kórház ablakából fél London látképében lehet gyönyörködni.

Hát, igen ez a magas cukor… Krisztának ez a gyengéje: az édesség. Gombóc Artúr elbújhat mögötte. Én ugyan egy-kétszer mondtam neki, mikor Londonban voltam, hogy talán egy kicsit szabályoznia kellene ezt a szenvedélyét. Igazából azonban nem akarok beleszólni a dolgaiba, mert erre annyira háklis. (Hogy mennyire kell mindig vigyáznom, nehogy bele szóljak az életükbe, ebből a blogból kiderül.)

Ezt a kis kitérőt csak azért tettem, mert akkor megértitek, miért is mondom:

  • Örülök, hogy Krisztának magas a cukra. Miért? Mert most már nem én mondom, hanem az orvosok. És az egészen más! Így kénytelen lesz alaposabban elgondolkodnia azon, hogy változtasson evési szokásain.

Szóval tegnap – 2018.08.21-én – éjjel elment a magzatvíz, ez a baba előhírnöke, mint a nagy autóversenyzőket is safty car vezeti fel a pályára.

baba 2 baba K baba Kriszta

Már 22-e van, 22:29. Lélekben Krisztával vagyok, és reménnyel teli szívvel néztem fel a holdra, amely hála Istennek még csak pár nap múlva lesz telehold. Ez azért fontos információ, mert telehold alkalmával még a szülés is és minden egyéb orvosi beavatkozás sokkal nehezebb.

Kint, a kertben tücskök ciripeltek boldogan. A két, fehér-foltos, külsős macska, Hugi és Kismocsok oda jöttek hozzám, és miközben simogattam őket, huncutkodtak és csendben doromboltak nekem.

Itt van a várva várt csütörtök. Reggel 8 óra. Nézem a laptopom, semmi! Semmi hír! Viszont ha hajnalban született a baba, akkor nem zavaroghatok, hiszen még mindenki el van ájulva.

Ám de. 10 órakor látom, hogy fiam fent a messengeren.

  • Mi újság? -, kérdeztem Danit.
  • Kösz, jól vagyok! -, válaszolja nekem az én gyermekem.
  • Az szuper, hogy te jól vagy, de mi van Krisztával meg az uncsival?
  • Reggel 7 körül megszületett császárral.

baba Dani az apa

Erre ennyit kellett várni, nekem soknak tűnt az a pár nap, mert állandóan hírzárlattól szenvedtünk férjemmel, aki szintén idegeskedett velem együtt.

Szóval, jelentem vadonatúj nagymama ír most nektek. Most már egy újabb jövevénnyel gazdagodott a Föld, és ezt a kis fiút úgy hívják: Ecclesias, aki 3750-nel jött világra.

Na, ezzel a névvel erősen meg kellett küzdenünk természetesen. Azonban mégis az a legfontosabb, hogy az édesanya és az első unokánk egészséges legyen!

Ami érdekes: Angliában az a trendi, hogy az ifjú apa kap két hét, fizetett babás hetet, amikor az ifjú anyát és pici babát segítheti, ápolhatja. Ez igazán tetszik nekem.

Pár blogot ajánlok nektek Daniék előéletéből egy csokorra valót, a Simonék félrebeszélnek sorozatból:

(32.) Nem mindig a méret számít! 

(33.) Felkapjuk a vizet  

(34.) A szenvedély öl vagy felemel? 

 

A Simonék félrebeszélnek sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy a KATEGÓRIÁBAN nézzenek körül: https://simonmara.com/category/simonek-felrebeszelnek/

habos felső plusz kalap

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

 

Cikkajánló

12 thoughts on “Simonék félrebeszélnek (13.) Nagyi, hogy ityeg a fityeg?

  1. I think my readers know absolutely that I’m not a robot, but a flesh-blood, that is, I myself write my blogs. If they want to, they react to it.
    Best regards: Mara Simon

  2. I’m impressed, I must say. Really hardly ever do I encounter a blog that’s both educative and entertaining, and let me inform you, you might have hit the nail on the head. Your idea is excellent; the issue is one thing that not sufficient persons are talking intelligently about. I’m very comfortable that I stumbled throughout this in my seek for one thing regarding this.

    1. Thank you so much for your persistent comment. I hope you are all right at home.

  3. Howdy! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a marvellous job!

  4. certainly like your web-site but you have to take a look at the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling issues and I to find it very troublesome to inform the truth on the other hand I’ll certainly come again again.

  5. Terrific work! This is the type of information that should be shared around the internet. Shame on Google for not positioning this post higher! Come on over and visit my website . Thanks =)

  6. I would like to thnkx for the efforts you’ve put in writing this site. I’m hoping the same high-grade website post from you in the upcoming also. In fact your creative writing skills has inspired me to get my own website now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.

  7. Hello There. I found your weblog the usage of msn. That is a very well written article. I will be sure to bookmark it and come back to read extra of your useful info. Thanks for the post. I will definitely comeback.

  8. fantastic points altogether, you just gained a new reader. What would you recommend in regards to your post that you made a few days ago? Any positive?

  9. This web page is known as a walk-via for all of the data you needed about this and didn’t know who to ask. Glimpse right here, and you’ll undoubtedly uncover it.

  10. Thank you, I’ve recently been looking for information approximately this topic for a long time and yours is the best I have found out so far. However, what in regards to the conclusion? Are you sure concerning the supply?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük