Szöszi-NET (26.) Miért olyan bonyolult minden, avagy hol a papucsom?

Az ember, maga így van felépítve, hogy a saját csapdájába essen. Bonyolítja a dolgokat, olyat akar a másiktól, amit hiába is vár el tőle, mert nem az ő stílusa.

Szeretné, akarja erőből, hogy – ha már egyszer elvette feleségül, most a nő szempontjából mondom – teljesen alakuljon át a férfi. A 35 évét dobja sutba, amennyiben ezen évjáratban zajlott le a nagy esemény. Nem is gondolkodnak el drága hölgy társaim, hogy ez egyszerűen lehetetlen. Kérem szépen!

Ez, a felesleges elvárás lista megkeseríti mindketőjük életét. Mert mindig csak azt szajkózzák: Jenő, miért nem segítesz nekem a háztartásban? Miért nem vagy kedvesebb? Miért van, hogy Jolánkának a férje bezzeg miket főz? Jolánkának a férje bezzeg kiszolgálja a feleségét, te meg állandóan azt kérdezed: hol a pizsamám meg a papucsom?

Ne várjunk el olyasmit a másiktól, ami hülyeség. A malac sosem fog csicseregni fent a fán.Ezért olvashatjuk ki sokunk szeméből a boldogtalanságot

Én közel negyven éve házaséletet élek. És határozottan mondhatom, az a hosszú házasélet titka, hogy nincsenek mindig egymás nyakán sülve-főve.

Nekem ne mondja senki sem, hogy az annyira egészséges dolog. Sosem akartam, hogy Lacinak eszében legyenek az évfordulók. Igaz, én sem tudom mai napig, mikor van a házassági évforduló. Ki a fenét érdekel? Engemet kéne? Évdordulótól évfordulóig csak kihúzom valahogy. Nem igaz?

„Oh, az hülyeség!” – hányszor halljuk.

Még egy kis adalék a nagy tapasztalat hordalékból: ha meg tudnák tanulni a házastársak, élettársak, hogy a másik igényét ne bírálják felül azzal a jelszóval: „oh, az hülyeség! Nem kell az!” Miért mondanak ilyeneket a másiknak? Az igény valamiért mindig valós, mert azt a másik szeretné megkapni, megszerezni. Érezzük át ezt a szükségletet, és ne akadályozzuk annak megvalósítását. Ezen intelem talán főleg a férfiaknak szól.

Ha meg akarod szerezni a békét, akkor teremtsd meg:

Akkor járunk a legjobban – legyünk nők vagy férfi bőrben -, ha nem várunk el olyasmit a másiktól, ami nem az ő természetéből fakad. Miért kell szegényt állandóan megerőszakolni? Miért akarják pld. párjukat bevonni a vásárolgatás iszonyatába? Miért kell a férfinak is elkísérnie feleségét a nőgyógyászhoz meg mit tudom én, mekkora hülyeségekbe akarják behúzni a másikat. Amíg mi, hölgyek – mondjuk – ruhavásárlási lázban égünk, a férfiak inkább pihenjenek, lazítsanak, van nekik épp elég bajuk.

Látom a környezetemben, tudnék nevesíteni is, de nem teszem, hogy az emberek boldogtalanságának elsősorban saját maguk az okozói. Ez nagyon durva! Mindig hasonlítgatnak másokhoz, és azt gondolják, hogy ha nagyobb házba költöznének, akkor sokkal boldogabbak lennének. Nem! Sajnos azzal nem lenne megoldva.

Megsúgom: A BOLDOGTALANSÁG BELÜLRŐL JÖN! Nem kivülről. Van aki annyira „tehetséges”, hogy békeidőben is háborús viszonyokat tud teremteni. Ne tegyétek!

Ha át tudnátok csak egyszer (persze jobb lenne, ha többször) érezni, mennyire jelentéktelen pontok vagytok a világmindenségben, akkor nem lenne olyan nagy a szátok. (Íme, úrinő mivoltom teljes pompájában!)

 

Fogadjátok el a másikat úgy, azzal a készenléti csomaggal, ahogy kézhez kaptátok. Ekkor jártok jól. Legyetek másokhoz nagyvonalúak, és ők is azok lesznek előbb-utóbb!

(Ha még sem, akkor nem tudják a játékszabályokat!)

Imádom az ilyen érzéki gifeket. Simogatja a nő lábát, de igazából mást szeretne simogatni. Ebben a mozdulatban minden benne van. Minden.

Az ifjú meny meztélláb, kibomlott hajjal búcsúztatja anyósát:

 

Most öt Álom Manó fogja vigyázni álmotokat, már csak azért is, mert teleholdas éjszakákon jobb, ha többen vigyáznak rátok:

 

A Szöszi-NET sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy ebben a KATEGÓRIÁBAN  is nézzenek körül bátran: https://simonmara.com/category/szosszenetek/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük