Londoni tévelygések (6.) Kiben mi lakozik?

Már késő délután volt (2015. 07. 22.), amikor berregő, erőszakos rotyogó hangokat hallató, pöfögő, dörgő motorok kezdtek el száguldozni az ablakunk alatt.

Szerintetek én csak füleltem, mint a vadászkutya, és nem tettem semmit? Így ismertek engem? Nem bírtam megállni, hogy ne menjek le és közelebbről meg ne szemléljem, mi az a nagy izgalom:

 

 Várakozó állásponton voltam én is, de résen:

 

Aztán csak kibújt a szög a zsákból:

Persze, így, utólag okoskodhattok, hogy ez is valami? Igen – jelentem. Az. Itt, messze honban semmit nem lehet kiszámítani. Persze otthon sem.  Nem lehet előre megjósolni, ki hogyan reagál egy teljesen egyszerű, emberi dologra.

 

Láttatom: délelőtt utaztam az egyik kedvenc piros buszomon, és közelemben látok egy fiatal apát, ahogy egy kis alakú mesés könyvből mesél a fél éves kisfiának. Szerintetek ez nekem nem jó téma? Naná, hogy az. Tehát elővettem a mobilom, és egy igen rövid videót készítettem. Azt a felháborodást, amit az ürge csapott! Mintha megöltem volna anyját-apját! Elkérte a mobilom, és letörölte, hiába mondtam neki, hogy természetesen megteszem.

Dani szerint az ürge azt hitte, hogy pedofil vagyok vagy azoknak akarom eladni a videót. Fél éves kisfiú a videó témája! Na, ne! Erre mondom a férfinak, hogy én egész életemben szerettem az embereket, anya vagyok, és ez a téma nagyon tetszik, ahogy bánik a kisfiával.

Látta, hogy mennyire mélységesen meg vagyok döbbenve a viselkedésén. Mikor rájött, hogy a rosszindulata teljesen felesleges volt velem szemben, megfogta a kezem, és bocsánatot kért. Én meg nyeldestem könnyeimet, mert irtó rosszul esett ez a sztori. Szegény, azt se tudta, hogy próbálja helyre hozni a bakit. Gondolom, miután rájött, hogy külföldi vagyok eleve, a pedofil maffiával nem sok esélyem lehet kapcsolatban lennem.

Mindegy, ezzel csak azt akarom mondani nektek, hogy soha nem tudhatjuk, hogy cselekedeteinkkel – mégha olyan hatalmas optimizmusból is fakad, mint az enyém – mit váltunk ki a másikból.

Üdvözletem küldöm Londonból, Mara:

 Az 1. részt itt olvashatod el!

A 2. részt itt  olashatod el!

A 3. részt itt olvashatod el!

A 4. részt itt olvashatod el!

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük