Szöszi-NET (84.) Ébred a város

Jó reggel Mindenkinek!

Mindig szerettem idegen országokban a reggeli órákban nézelődni. Ugyanis ekkor sok mindent megfigyelhetünk – feltünés nélkül. Még az embereknek nincs erejük megjátszani magukat. Kiütköznek a járásukon a gondok, az örömök. Testtartásuk mindent elárul róluk.

Délre már mindenki feltámad, pökhendivé válik, felveszi álarcát, páncélját. Mindenki okos-bubekké válik.

A férfiak hódítóvá és sérthetetlenné növik ki magukat pár óra alatt. A nőkről sugárzik a szexizmus. A hölgyek keble természetes hullámokat vet a melltartó partjaihoz csapódva, ahogy lépnek a tűsarkú cipőben. Bocs, ezen mondaton nem tudnak osztozni a Szilikon völgyét kedvelők. Ott a hullámokat illetően állandóan talaj-menti fagyok jellemzők. És beleremeg az aszfalt, ha terebélyes, nem tudom én hányas méretű melltartót viselő hölgy társam koptatja a járdát.

Álmos kis srácok sietnek a suliba. A táskát majd elhagyják, mert annyira nem a szívügyük a tanulás. Én amilyen lüke voltam már iskolás koromban is, kimondottan szerettem iskolába járni. Ha lebetegedtem, akkor nekem büntetésnek számított, hogy nem mehettem suliba. Hiába, már akkor is fordítottan voltam bekötve.

Elkalandoztam, a reggelnél akarok csak időzni, mert a nappal más lapra tartozik. Hollandiában – mikor jó pár évvel ezelőtt jártam – reggel lementem futni, és láttam, hogy szép ház, szép udvar, szép, puccos kocsi. Kijön a házból az öltönyös muki, kerékpár első ülésén pici lurkó, mögötte nagyobbacska lurkó, és a biciklihez erősítve egy kis szánkó-szerűségen egy aprócska lurkó. Igazán nagyon díjaztam ezt a jelenetet.

Ennyi a reggelből! Mindenkinek szép napot kíván Mara, a Marák gyöngye!

A Szöszi-NET sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy ebben a KATEGÓRIÁBAN  is nézzenek körül bátran: https://simonmara.com/category/szosszenetek/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

 

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük