Milyen sokáig azt hittem, hogy a borostyán szuper kis növény, mert télen-nyáron zöld. Amikor a többi növény elveszti lombozatát, a borostyán töretlenül hivalkodik mély zöld színével. Aztán az évek múltával rá kellett jönnöm, hogy a borostyán egy igen cseles növény, mert előszeretettel felkúszik a legmagasabb fa tetejére és mindenféle növényre…

Mint egy kis vámpír, bele mélyeszti „fogait” a másik növény húsába, és gyakorlatilag elszívja annak nedvét. Más kárára boldog lenni – ez az ő trendje. Nem szép dolog tőle.

No de nemcsak a borostyán ilyen gézengúz, vegyétek ezt észre, hanem maga az ÉLET is nagy varázsló. Mert észrevétlenül gyalogolsz bele az évtizedeidbe – jó kis testes szó ez utóbbi! -, érzed, hogy nem így kellene történnie a dolgoknak. Látszatra van szép házad, illetve tényleg van. Látszatra van szép autód. Tényleg van! Az éveid pedig úgy futnak széjel-szana, mint a szétszéledt nyáj – jó terelő kutya nélkül.

Ez lenne a bibi? A borostyán. Igen megint itt van a borostyán – csak juhászkutya képében. Mert figyeljétek meg, a borostyán ezer alakzatban tűnik fel. Csatlósaik a körülmények!

S ahogy telnek az évek, és itt vannak ezek az átkozott határidők, a főnök állandó kételkedő, szúrós tekintete a hátunkban, az anyós megint kórházba került, a kutyát meglőtte csúzlival egy égbekiáltóan rossz kölyök…

Már megint itt a karácsony, sőt, itt a húsvét.. Ha szerencséd van, nyugdíjba mész. Ennek van egy borostyán hátránya. Mert eddig mondhattad:

– De kérem, én nem érek rá gondolkodni, kísérletezni! Nekem a számlákat ki kell fizetnem… Ám, hogy nyugdíjas lettél, nincs fedezéked. Viszont itt vannak az unokák – szerencsés esetben -, és Te leszel az unokás nagyi. Tehát Te megint nem tudod felülbírálni a dolgaidat, mert Te nagyon el vagy foglalva… Hallgatsz azokra, akik azt mondják, oh, Te mit akarsz, már Jolánka? Nyugi, Te nyugdíjas vagy. Ééééééééés??????????????? Ki nem sz…ja le?

A magyarok úgy gondolják, hogy ha valaki hatvanon túl van, már csak azon kell iparkodnia, hogy hányas parcellát foglalja el vízszintesen? Nyugaton ilyenkor váltanak az emberek, és kezdenek egészen másba, mint amiről addig szólt az életük. MEGVALÓSÍTJÁK MAGUKAT.

És a lényeg, hogy Te megvalósítsd magadat, hogy ne a tömeg-elv alapján létezzél, az életed arrébb kúszik, mint az árnyék, mely az est felé araszol.

NE SOKAT TÖKÖLJ!

HÚZZ BELE!

NINCS IDŐD!

Simon Mara

És ha barangolni akarsz blogom lankáin, 

tedd:

 https://simonmara.com

Cikkajánló

One thought on “A vámpír borostyán

  1. Howdy very nice site!! Man .. Excellent .. Superb .. I will bookmark your website and take the feeds also…I’m happy to seek out numerous helpful info right here within the post, we’d like work out extra techniques on this regard, thanks for sharing. . . . . .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük