Szöszi-NET (8.) Madarak szállnak a víz felett

Beszélgessünk, kávézgassunk közösen!

Lehetne mottója ennek a blognak, de mégsem lesz, mert annyi mindenről szól. Még van a hétvégéből egy nyúlfarknyi, ez a lazítás ideje! Hát hadd szóljon!



Aki akar, jöhet kávézni. Legfeljebb, mire ide ér, már elfogy vagy kihűl! Jó hír: azon még lehet segíteni! A beköszöntő fotó helyszíne a ráckevei piac, ahová biciklivel mentünk vásárolni Lacival. És még egy kis kávézgatás is belefért…

no-vorosben


Tökéletes párosítás! I’m angel you’re the devil. This solution is the best! (Egyik kedvenc barátomtól, Kacagó Jancsitól beszerezve! Szegény! Teljesen eltűnt a nagy süllyesztőben! Ez utóbbi megjegyzésem 2023. 01. 17-én történt. Könnyen meglehet, hogy a nagy vakcinázási őrületben ő is az örök vadász-mezőket választotta inkább! Hozzá kell tennem, hogy jó pár Facebook ismerősöm is „elhalt” örökre…

Egy férfi kommentelő azon véleményen van, hogy egy állandó konfliktus nem lehet alapja egy párkapcsolatnak. Viszont én meg úgy gondolom, hogy ha annyira egyetért mindenben a két fél, akkor – miközben mennek kézen fogva az utcán – elalszanak egymás mellett. Nincs annál rosszabb, mintha unatkozik az ember. Két olyan munkahelyem volt, ahol – bár jó volt a pénz és még szerettek is – unatkoztam, és csak ezért mentem el más helyre dolgozni. Ugyanez igaz a párkapcsolatra is.

 

What shell I do? Don’t give up! (Bár az angol szövegben nem jön ki a magyar humor, ezért vagyunk mi előnyben!) A magyar nyelv humorba ágyazva páratlan!

Mindig az élvezetekről szólunk, ha nem figyelnétek meg, akkor most megint felhívom a becses figyelmeteket erre a tényre! (Sajnos akárhogyan erőlködtem, hogy gif-ben hozzam át ezt a képet, nem sikerült. Így képzeljétek el gif-ben ezt a képet, ahogy az összes kis élőlény szájában mozog a cumi, ahogy jóízűen szopizzák…

(Ez egy régi bejegyzésem, tehát azóta már többször változott a szisztéma. Ne csodálkozzatok, ha néha érthetetlen dolgokat tapasztaltok.)

Maximum csak függeszkedni tudnék bordásfalon, de egy szem blogot nem tudok kirittyenteni, mert a net lassú. Mindegy, most csak lógok a szeren! És tényleg, tényleg, utólag biggyesztem ide, mintegy magamat pátyolgatva, terelgetve a siker útján előre: Don’t give up!

 

 

Aldeide Santos, Laine Gomes, Kreschka Mandula és további 27 ember kedveli ezt, az alábbi posztot, ami persze már eltűnt a nagy kavalkádban. Kár! Persze ki is találhatnék valami mást. De nem teszem. Azt akarom, érezzétek, az idő vasfoga rág…

 

Az alábbi hozzászólások nem mindig szalonképesek. Csak egy kicsit finomítottam, de azért klasszul érzékelhető, hogy mennyire különbözők vagyunk.

Matus Katalin Ez akkora baromság

Nagy Zsuzsanna Szerinted

Matus Katalin Igen engem nem vezet senki!!!!

Matus Katalin Nem vagyok kutya! Müller egy hímsoviniszta f@sz!

Nagy Zsuzsanna Természetes, hogy nem vagy kutya, ezt senki nem is állította. Miért is érzed Te így? De ahogy gondolom, jó táncpartner sem vagy! 

Matus Katalin És főleg nem alárendeltségre. Nem minden nő vágyik másod-hegedűs szerepre.

Bár nekem fura, de elhiszem, hogy neked elég. Én annyi vagyok, mint a férfi, nem kevesebb.

Smoling Erika Szerintem ez nem is igaz. A jó társas kapcsolat titka, ha a nő vezet, de úgy tesz, mintha a férfi tenné.

Simon Mara Ha hagyom magamat vezetni, az nem jelenti, hogy ez mindig így marad. Mert egyszer csak bekövetkezik a változás, és azon veszi észre magát a férfi, hogy már ő követi minden gondolatát, mozdulatát a másiknak, és nem fordítva!

Ez vagyok!

Tudjátok, tudok én olyan fennkölt lenni, hogy a meghatódottságtól nem tudok elaludni, viszont tudok olyan közönséges is lenni…
Mindegy, ne elemezzük, milyen is vagyok valójában, mert akkor nem érnénk a végére.

És valóban meg kell becsülni azt az ismerősünket, aki megnevettet minket. Hihetetlen kincs, mert a többiek nagy része arra startol, hogy téged megríkasson. Ilyen ismerősöm pld. Kacagó Jancsi, aki „maszekban” is megnevettet. 

Ha elszállsz tőlem a sötét éjbe, előtte szólj, hogy behunyhassam szemem, illatodat a rögzítőmre tehessem!

 

Egy jellegzetes beszélgetés montázzsal búcsúzom tőletek:

–  Van egy társam, akihez nem lehet hozzá szólni, mert egész nap a neten lóg -, mondja, inkább csak úgy magának, Laci.
– Dehogy is nem. Hozzám szólhatsz, legfeljebb nem válaszolok -, reflektálok, miközben a klaviatúrát püfölöm.

De ilyet is mondott például:
– Te olyan életművész vagy, mint Tünci.
És íme a Tünci, mint életművész a másik életművésszel:

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember és macska

 

Ti is ilyen megátalkodott netfüggők vagytok?

A Szöszi-NET sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy ebben a KATEGÓRIÁBAN  is nézzenek körül bátran: https://simonmara.com/category/szosszenetek/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

Cikkajánló

One thought on “Szöszi-NET (8.) Madarak szállnak a víz felett

  1. I do consider all of the ideas you have presented in your post. They are very convincing and can definitely work. Nonetheless, the posts are too short for novices. May just you please extend them a bit from next time? Thank you for the post.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük