Szöszi-NET (118.) Ne vegyük magunkat komolyan – hogy kerülünk a légypiszok közelébe?

A beköszöntő fotóból teljesen egyértelműen látható: pár hétre, hónapra felfüggesztettem azt a megdönthetetlen álláspontomat, hogy én vagyok a világ közepe. Legalább is egyelőre!

Jujj! Bele a közepébe! Olvasd el még egyszer lassan a címet. Ízleld az ízlelő bimbóiddal! Micsoda?! Nem Te vagy a világ közepe? Pedig a szüleid azt mondták minden szavukkal, cselekedeteikkel:

  • Pistuka, milyen okos gyerek vagy, milyen ügyes!

Ja, hogy majdnem kiszúrtad az osztálytársad szemét a ceruzáddal, miközben ellenségesen hadakoztál azzal? Nem számít!

Nem is ez irányba akarlak benneteket eltéríteni, mert egy-egy történetet hatfelé lehetne szedni, és Te csak kapkodnád a fejed. Nem, egyetlen egy törvényszerűséggel akarok most foglalkozni: az élet akkor is megy tovább, ha Te megszakadsz a bánattól. Még csak meg sem rázkódik, és a folyók is hömpölyögnek kijelölt medrükben, miközben Te mély depresszióba süllyedsz. A madarak ugyanúgy dalolnak a fán, a gazellák hihetetlen gyorsasággal tűnnek el a sziklák mögött.

Akkor próbáld inkább a bánatodat egy kis csomaggá zsugorítani, amely olyan lesz, mint a szárított füge koszorú, és így már mérlegre teheted, amikor is rájössz: ez a „hatalmasnak” tűnő probléma egy légypiszokkal sem ér fel. Akkor meg mire föl vagy Te annyira eltelve a bánatoddal? Egy légypiszokkal vagy úgy oda?

  • Nekem olyan problémám van, ami még senkinek soha nem volt -, mondod Te. Mennyire el lennél keseredve, ha kiderülne, hogy amióta emberek is léteznek ezen a gyönyörű Földön, ezekből a lelki eredetű problémákból – amelyek annyira feldúlták lelki békédet -, már évszázadokkal ezelőtt is voltak bőven. Igen, ezek szedik szét a lelkünket sok, apró üvegdarabokká.

És itt jön a nagy ÁSZ: Te hogyan állsz a problémához? Úgy, hogy teljes hittel tudod, érzed: Te vagy a világ közepe? Ha így hiszed, tudod, akkor csak figyelj. A válasz nem várat magára.

Én pld. rendkívül hálás vagyok a láthatatlan protektoraimnak, hogy hamar levedlettem ezt a tudatlansági állapotommal átitatott bőrömet, és újat növesztettem. Rá kellett jönnöm – egy „kis” kutakodás azért volt benne -, a problémákra szükségünk van.

Ám ne legyetek elkeseredve: a problémákból bőséges mennyiség áll rendelkezésünkre, amennyire csak „vágyunk”. Túlságosan is sok van belőlük. Kis kosárkánkkal csak ki kell mennünk a bánat-probléma marketre. Még télen is primőr, akciós termékekhez juthatnak hozzá a csókos ügyfelek.

 

A Szöszi-NET sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy ebben a KATEGÓRIÁBAN  is nézzenek körül bátran: https://simonmara.com/category/szosszenetek/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

 

 

 

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük