Londoni tévelygések (32.) Hátulról

Amikor tetten érjük a hajnalt, ahogy a tinta-kék beleolvad az engedékeny hajnal ölelésébe, az fenséges, még egy olyan magát kellető városban is, mint Londonban. A fényekért mindig oda voltam, ezekkel le lehet fegyverezni egy darabig:

Rengeteg példát tudnék felhozni, hogy a színek és fények ötvözése mennyire mesés, de most csak egyet biggyesztek ide, az impozáns Tower hidat:

tower híd 1

Igen, egyik mai fő témám: a várost keresztül-kasul átszövik a növekedésre, a fejlődésre utaló jelek, az építkezések kényelmetlenségei. Reményünk van arra azonban, hogyha egyszer készen lesznek…

A Liberty egy hangulatos bevásárlóközpont. (Hátra van, hogy meglátogassam és közelebbről szemre vételezzem belülről is)

Belülről így néz ki:

Liberty bevásárló kp.

A mellékutcákra kimondottan vevőnek kell lenni, mert úgy járhatunk nem egyszer, mint azzal az először látott idegennel, akire ránézek, és csak egyet legyintek. Rögtön besorolom valamilyen kategóriába. Pld. azt mondom: biztos unalmas figura lehet vagy hogy beképzelt. Ám ha módot adsz a beszélgetésre, legnagyobb meglepetésre érzékelheted: értékes gondolatokat hordoz magában a kiválasztott „célszemély”.

Az Oxford Circus környékén bevettem magam egy mellékutcába, és íme, ezeket köpte ki a „kalandjáték”:

melléku 7

Ahogy látjátok, bal kézről a házat teljesen lebontották, már csak egy-két fal látszik, melyeket feltámasztották, hiszen mögüle teljesen elszedték az épületet. Most pont olyan, mintha színpadi háttér lenne. Csoda muris!

mellékutca 2

És nemsokára már az Oxford streeten  járunk. Innen pedig fel sem tűnik, hogy csak ál-falak állnak s lesik lépteinket.

mellékutca 3

Ez az utca annyira romantikus. Határozottan tetszik (még az építkezés ellenére is!):

melléku5

A My Fair Hotel környékén tavaly nyáron is ehhez közeli részen folytak a munkálatok. Úgy látszik kedvenc környéke lehet az útépítőknek, mert egyhamar nem lesz vége. (És milyen furcsa az élet, két napra rá, hogy megjelent ez a blogom, nem eltüntettek minden „bűnjelet” az építők, mintha soha ott nem lett volna? Lehet, hogy olvasták a blogomat????????)

My Fair Hotel

Tottenham Földalattiból részlet. Hozzá kell tennem, ha még a plafonra is felnézünk, akkor már igen ramaty képet kapunk. Alaposságról nem beszélhetünk:

Totem metro

Viszont örül az ember szíve, ha ilyeneket látunk, mint az alábbi két képen. Ilyenkor hálásak vagyunk azoknak, akik figyelmeztetnek bennünket: NEM VAGYUNK ROBOTOK!

 

Edware Road Földalatti épületén belül:

Edwarage metro

Ez a látvány pedig a földalatti bejáratával szembeni utcában fogad bennünket:

életjelek 2

Tegnap az Oxford Circus Metróhoz közel egy akkora csemegére bukkantam… De ezt majd a következő részben dugom az orrotok alá! Ma hiába mentem vissza, hátha hasonló élményben lesz részem, sajnos nem.

Üdvözletem küldöm innen, Londonból:

én fekete kalapban

Már évekkel ezelőtt elkezdődött ez a sorozat, a Londoni tévelygések – remélem – sokak örömére:

 

A Londoni tévelygések sorozat kedvelői megtudhatják, milyen az élet Londonban: 

https://simonmara.com/category/london/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

 

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük