Szibéria kapujában vár Elena (3.)

MEGLÁTOGATLAK A HAZÁDBAN!

Június 24.

Örülök nagyon, hogy megkaptam a válaszodat. A múltkor tudni akartad, hogy honnan bukkantam rá az email címedre. Egy helyi „dating agency-től” kaptam. (Fordítsátok le, mi ez, kb. tudom.) És precízen leírt mindent ide Elena. Értelemszerűen nem adom tovább!

Kitöltöttem egy űrlapot, és ők annak alapján adtak nekem pár címet. Feltételezhetően az igényeimnek megfelelő személyeket kínálták nekem.

Szerencsétlenségemre nem tudok online-on beszélni veled, így írok leveleket az internet kávézóból, ahol limitálva van a levélírásra fordítható idő.

internet mánia átméret.

Szeretnék veled csetelni, de mostanság ez még lehetetlen, nincs egy személyi számítógépem, de leveleket írni és képeket mellékelni, azt tudok.

Alant közlöm a pontos címemet, de mint már említettem, ezt a lakást bérlem.

Tervezem, hogy elmegyek meglátogatni tégedet hazádban. Valamikor, ebben a hónapban. (Na,na! – mondom én. Minek az a nagy kapkodás, Gyermekem!) Szeretnék egyetemre járni. (Na, és mi célból, drága Elena? Mi a fészkes Facebook kedvéért tépnéd az oktatók idegzetét?)

Ezért kérdezem, hogy milyen egyetemek vannak a közeledben, hogy tudjunk mindig találkozni. És kollégiumban laknék. (Naná, kollégiumban!!!)

Akarod? (Érdekes, ilyenkor nem mondja azt, hogy „kedves” vagy ehhez hasonló csacskaságot. Igazából sosem ereszti el a gyeplőt a jól nevelt kislány. Tehát irtó szabályosan fogalmaz, de gépiesen. Nincs benne játékosság, lélek. Ő célra törő. Ám néha a célt hamarabb elérjük, ha adjuk magunkat – amennyiben egyáltalán van mit adni -, mintha a szabályosságtól hasra esünk!)

Szeretnéd, ha a közeledben lennék? Levélírás után sétálok egy kicsit. Egyik kedvenc időtöltésem a sétálás. És közben beülni egy kávézóba, teázóba, igen kellemes tevékenység.

kávézős zsiráffal átméret.

(Azt elhiszem, Bébi! Ezt én is nagyon jónak tartom, pláne Budapesten mekkora szuper helyek vannak, ahol a terekre, utcákra is ki lehet ülni és közben lehet stirölni a krapekokat meg a nőket! És kitalálni, hogy miről szólnak ők!)

Elena autó

Nekem nincs autóm, mert nagyon drága „mulatság”, nem engedhetném meg magamnak. Sosem tanultam meg vezetni, mert az is pénzbe kerül. Sétálni több mint élvezet. Természetesen az esetek többségében magamban sétálok.

elena csoportkép

A régi barátnőimnek családjuk van, és velük akarnak több időt tölteni – ami érthető is. Természetesen szeretek moziba járni. Nagyon jó szórakozás, de ritkán tehetem meg. Oda a barátaimmal szoktam elmenni, de meg próbálom őket nem gyakran zavarni.

Egyébként az én városom gyönyörű város. Rengeteg kúltúrális hely van, múzeum, templom, amelyeket érdemes megnézni.

templom átméret.

érdemes megnézni. Tavasszal és nyáron a leglátványosabb a város a sok zöld miatt. (Nem azért a két fillérért, de ennyi közhelyet összehordani egy levélben!!! Na, mindegy! Ha férfi lennék, biztos, hogy nem zúgnék bele!) Ilyenkor ébred és kel életre a természet!

elena kivilág. templom

Gyönyörű templomaink vannak. Én keresztény vagyok, valójában azonban nem vallásos. Ritkán megyek templomba. Nem vagyok bigott vallásos. Szeretem a természetet és kirándulni vidékre, piknikezni, kempingezni. Nagyszerű időtöltés ha az ember a friss levegőn töltheti az idejét barátaival vagy a családjával.

piknikezés átméret.

Meg próbálom jól érezni magamat minden körülmények között, de néha annyira rám tör a szomorúság – a magány miatt.

Igen, hiszem, hogy nem sokáig kell magányosnak lennem, mert biztos vagyok abban, hogy mi megértjük egymást.

Kérlek, beszélj a városodról! Milyen az? Mit érdemes ott megnézni?

Üdvözlettel: Elena

És három, kis kedves, aranyos fotó, az egyiken látható csinos kis alakja, de nem alpári módon, bár láttatva a lényeget. Ennyinek kell is mindenféleképpen. Nem árul zsákbamacskát. Félre ne értsetek. A rosszindulat legkisebb szikrája sincs bennem. Elena cselekszik, hogy az álmait megvalósítsa. Azt hiszem, én is ezt tenném, ha más lehetőségem nem lenne kitörni.

rács szétfeszítése

– számítógép

– egyetem + kollégium, illetve eltartása

– úti költség a meglátogatásra

– ha megérkezett, akkor egy autó a feneke alá

– erre-arra, apróságokra, ami egy fiatal nőnek dukál

Hogy mi ez a felsorolás? Ez a kedves Elena levelében burkoltan elmondja pontról pontra, mik az ő elképzelései. Újfent csak gratulálni tudok. (Ti majd kiszámoljátok éves és havi lebontásban, mennyibe kerül is ez.)

Az 1. fejezetet itt tudjátok megnézni!

A 2. fejezetet itt tudjátok megnézni!

 

A 4. fejezetet itt tudjátok megnézni!

 én fekete kalapban

marasimo@gmail.com

Skype elérhetőség:

simon.mara2

És ha barangolni akarsz blogom lankáin, 

Megváltozott a blog helyszíne https://simonmara.com

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük