Rendhagyó anyák napja

Egy újabb részletet közlök a leendő regényemből. Most drága Ilu mamára, a pót-anyámra fókuszálok:

„Ülök a szobámban – kint száz ágra süt a nap. Ilyenkor szoktam rohangászni és mindenkit megbolondítani heves természetemmel. Ülök, mint a nyílvános vécé előtt egy kis, kopott hokedlin egy agyonhasznált nőszemély. Azt figyelem, nehogy több vécépapírt kaparintsanak meg a renitenskedő kuncsaftok.

Szegény anyósom pedig valóban az utolsó óráit éli. Amikor legutoljára bementem hozzá a kórházba, csövek lógtak ki belőle, kis töpörödött teste még aszaltabbá vált, a denevérek kövér ragadozóknak néznek ki mellette.

Annyira megviselt a látványa, aprócska, hideg keze fejét simogattam – ahová az infúziót kötötték be -, hogy el kezdett csendben folyni a könnyem.
Szerencsére jött a nővérke, és kérte, hagyjam el a szobát. Örömmel tettem, mert hogy néz ki, bemegyünk egy nagybeteghez, és sírdogálunk, amikor biztatni kellene? Hazáig sírtam, megállás nélkül folytak a – sómentes – könnyeim. A vonaton ült velem szemben egy fiatal srác, és láttam, hogy észleli fájdalmamat. Időről időre még bele is zokogtam a zsebkendőmbe. Akár egy valódi, vérbeli sirató asszony.

Aznap este teljesen ki voltam ütve. Elhatároztam, hogy többet nem megyek be, mert erre nincs szükségem. Én akkor álltam helyt a családban évtizedeken keresztül, hétről hétre, amikor senki más nem ért rá Ilu mamával foglalkozni. Most ők tegyék a dolgukat! Pótolják be a bepótolhatatlant!”

Más, egészen más:

Sokan nem értik, miért blogolnak egyesek, pld. én. Minimum két dolog vezérel, egyrészt mert imádok közölni, másrészt az online marketing a pénzszerzés egyik igen speciális eszköze. Ha nem figyelek oda, még végül megtanulom, hogy lehet az interneten pénzt “csinálni”.

Akit érdekli egy új, egy ütős megoldás, iratkozzon fel az ingyenes hírlevelemre, vegye fel a kapcsolatot velem, és had szóljon!

Simon Mara

marasimo@gmail.com

Skype elérhetőség:

simon.mara2

https://www.facebook.com/simon.mara.14

Mit piszmogtok? Eltelik az élet! Legyetek kíváncsiak!

Had öregedjetek meg minél előbb Ti is!

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, tedd! S utána tedd a kezedet a szívedre…

Telefon számom: 06-20-9287-353

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük