Simonék félrebeszélnek (100.) A töltött zsömle is egyszer asztalra kerül

Vasárnap 10 óra: Lacit elmenesztettem a városba tejért, mert hogy kell a töltött zsömléhez. Meghozta a tejet, de aztán gyorsan rájöttem, hogy Laci isteni sült tarját készít, hozzá pedig idei káposztából paradicsomos káposztát. Az utóbbi az egészség nevében került az asztalra a hús társaságában. (Nem akartam lendületében megakasztani – a jövőre és jelenre való tekintettel.)

Erről a töltött zsömléről szólok nektek, amelynek túrós-mazsolás krémje valami isteni, a pékárú teteje ropogósra sül, és az egész kiváló csemege:

 

 

Hétfő 9 óra, Laci:

  • Megcsinálod a töltött zsömlét?
  • Hogy gondolod, amikor még a tegnapi finom kajából maradt mára? Majd holnap! -, válaszoltam magától értetődően.

Kedd délelőtt valamikor, kora délelőtt, Laci:

  • Megcsinálod a töltött zsömlét?
  • Nem, mert közben a zsömléket megettük. Hozni kell zsömlét.
  • Na, én nem megyek sehová sem -, fakadt ki a drága jó ember. – Majd szerdán, amikor úgyis megyünk a piacra, akkor hozunk.

Tehát maradt szerda. A jó, kis sűrű bableves mellé jó egy kis, könnyebb hangvételű második fogás.

  • De én mindig éhes maradok ilyen kaják után -, panaszkodott párom, miközben épp maga alá húzta a székét, hogy végre ebédelhessen. Ő egy héten legalább 5x leteker bicajával 30 kilométert, tehát ha akarna, sem tudna meghízni. – Már fél négykor megéhezem.
  • És? -, kerekedik el a szemem. – Akkor eszel. Nem kell nekünk éhezni! 
  • Nagyon finom volt, de egy darabig nem kell ilyet készítened -, mondta Laci diplomatikusan, miután érdeklődtem, hogy ízlett neki a második fogás.

Jó! Engem meg lehet győzni bármiről, ami arról szól, hogy kevesebbet tevékenykedjek a konyhában.

Még mielőtt el nem felejteném, íme sportos párom:

 

Hogy ne háborús villongással fejezzem be blogomat, bemutatom: a növények is divatozhatnak, ha nagyon akarjuk. Ugyanis a piacon vettem  egy paradicsom palántát – persze van már belőle néhány -, ám ahol volt hely az új kis jövevénynek, oda borzasztó erősen sütött a nap, és ha elültetem a növényt, akármennyire is beáztatom a gyökerénél a földet, akkor is megütheti a guta, hát, így oldottam meg a problémát:

 

 

 

A Simonék félrebeszélnek sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy a KATEGÓRIÁBAN nézzenek körül: https://simonmara.com/category/simonek-felrebeszelnek/

habos felső plusz kalap

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

 

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük