Simonék félrebeszélnek (80.) Poci támad avagy mi újság a konyhakertemben?

Most véletlenül nem beszélek félre. Nem beszélek rébuszokban. Szokásomtól eltérően teljesen tudjátok követni vonal-vezetésemet.

Közbevetőlegesen említem meg: napokban isteni csülökpörköltet készített Laci a legnagyobb örömömre. Ezt ellenőrzi Poci macskám. Nem akart hinni a szemének:

 

Poci, a legkisebbik és legszerencsésebb cica is, akit két hetes kora óta nevelünk, hála Istennek sikeresen átvészelte az anyacica-nélküliséget. Most már erős kis kandúr kategóriába lépett. Ha egy mód van rá, valamelyik idősebb állatot – Tüncit, Mancit, a két idősebb nőstény macskát vagy Popit, a kutyák egyetlen képviselőjét – tuti, hogy felpiszkálja.

Tulajdonképpen mozgásra akarja őket serkenteni, ám nem veszik jó néven, hogy állandóan üldözőbe veszi őket.

Tudtátok, hogy kis konyhakertben sokat, illetve többet lehet dolgozni, mint nagyban? Mindez azért van, mert kis területen akarunk minden igényünket kielégíteni. Így aztán sokat kell hajlongani, kerülgetni a növényeket. És ezt minden évben eljátszom annak ellenére, hogy tudom, milyen következményekkel jár.

Idén csak azért volt könnyebb dolgom, mert kapor szinte egyáltalán nem termett, amikre állandóan figyelnem kellett volna gyomlálás közben.

Poci macskám igen élvezni szokta kertészkedési fellángolásaimat, mert akkor ott rohangál a felkarózott paradicsom növények között, őt láthatjátok a videóm elején:

Sziasztok, jó hétvégét nektek, jó kertészkedést!

 

A Simonék félrebeszélnek sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy a KATEGÓRIÁBAN nézzenek körül: https://simonmara.com/category/simonek-felrebeszelnek/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

Cikkajánló